Cadouri pentru dirigintă și alți profesori – Idei de daruri care îmbină bun gustul cu utilitatea

Cadouri pentru profesori cover

De-a lungul anilor, copiii pot avea mai mulți învățători și profesori a căror muncă poate fi răsplătită prin diverse cadouri oferite cu diferite ocazii. De la finalul anului școlar la ziua de naștere sau chiar sărbătorile pascale sau de iarnă, ocaziile cu care acestea pot fi oferite nu sunt deloc puține. Din acest motiv, mulți părinți se întreabă ce daruri le pot face acestora care să depășească granițele frumuseții, ba mai mult, să fie și utile, astfel ca persoanele care le primesc să le poată folosi zi de zi.

Ideile de cadouri pentru învățători, diriginți și alți profesori sunt destul de numeroase, astfel că sunt ușor de găsit, însă ce faci atunci când dorești să oferi ceva mai mult decât un obiect decorativ? Te poți îndrepta spre ceva care să păstreze nota bunului gust, dar care să aibă și alte caracteristici care să facă respectiva persoană să își amintească cu drag de elevul de la care l-a primit.

Cadourile pentru profesori pot fi alese după mai multe considerente, printre care pasiunile oamenilor respectivi, ocaziile cu care sunt oferite, precum și dacă aceștia sunt bărbați sau femei. Mai jos, poți găsi o selecție de idei de daruri pentru cadrele didactice prin clasele cărora trec copiii.

Cadourile pentru dirigintă și momentele în care se oferă

Cadourile pentru diriginta si momentele in care se ofera

Diriginta sau dirigintele este una dintre cele mai importante persoane pentru copiii cu vârste între 11 și 18 ani,  fiind printre figurile marcante atât în timpul gimnaziului, cât și al liceului, deoarece îi vor vedea crescând și făcând pasul de la adolescență la maturitate. Așadar, cadourile pentru acești profesori trebuie să fie deosebite de fiecare dată când sunt oferite.

Cadoul pentru dirigintă poate fi ales în funcție de mai multe criterii, însă unul dintre cele mai importante rămâne momentul în care se oferă. Iată câteva sugestii:

 • începutul și finalul de an școlar;
 • ziua de naștere și onomastică, atunci când este cazul;
 • 1 și 8 Martie;
 • sărbătorile de Paste și de iarnă;
 • alte ocazii speciale, precum finalul de ciclu școlar.

Din fericire există atât o gamă variată, cât și multe idei de cadouri pentru ocazii speciale în care se pot încadra și cele pentru doamna sau domnul diriginte.În ceea ce privește alegerea acestora, recomandat este să se meargă pe ideea utilității, astfel că printre cele potrivite se pot număra cadourile pentru iubitorii de cafea și ceai, precum seturile de cești cu sau fără ceainic, de care se pot bucura multă vreme după ce le-au primit.

Cadouri pentru învățătoare și principalele criterii de alegere

Cadouri pentru invatatoare

O altă figură importantă pentru copiii mici este învățătoarea, astfel că aceasta are rolul de a-i iniția în tainele cititului, scrisului și al primelor operațiuni matematice, multe dintre aceste materii desfășurându-se prin jocuri în ziua de azi. Acest lucru îi apropie pe cei mici destul de mult de dascălul lor.

Ideile de cadouri pentru învățători pot fi aceleași cu cele pentru profesori, astfel că seturile de cafea, vasele și bolurile decorative pot fi alegeri inspirate pentru cadrele didactice din clasele primare.

Cadouri pentru invatatoare

Principalele criterii de alegere a cadoului pentru doamna învățătoare

Cadoul pentru doamna învățare se poate alege în funcție de mai multe criterii, mai ales că în clasele primare părinții și profesorii au o legătură mai strânsă pentru a fi la curent cu evoluția celor mici.

Printre criteriile de alegere a cadourilor pentru învățătoare se pot regăsi:

 • ocazia cu care este oferit;
 • pasiunile persoanei respective, având în vedere faptul că există o relație mai apropiată între părinți și aceasta;
 • dacă acest cadou este pentru finalul unuia dintre primii ani sau a sfârșitului de clasă a patra.

Aceleași idei pot fi folosite pentru alegerea cadourilor pentru educatoare, acestea fiind primele care iau contact cu copiii încă din primii ani de viată.Ceasurile de perete, seturile de aroma terapie, pernele decorative sunt idei de daruri pentru persoane sensibile, iubitoare de frumos și în care se încadrează adesea învățătoarele și educatoarele.

Cadouri pentru profesori în funcție de materiile predate

Cadouri pentru profesori

Atunci când copiii trec de la ciclul de învățământ primar la cel gimnazial, una dintre cele mai importante schimbări are legătură cu numărul profesorilor, care este mai mare. Astfel, nu doar diriginta sau dirigintele merită să fie apreciat prin diverse cadouri, ci și celelalte cadre didactice care își dau silința să îi învețe materiile pe care le predau.

Numărul mai mare de profesori, precum și personalitățile diferite ale acestora reprezintă unul dintre principalele motive pentru care și cadourile lor trebuie să îmbine utilitatea cu bunul gust. Mai mult, alegând ceva care să se potrivească mai multor gusturi reduce semnificativ riscul de a oferi un dar nepotrivit.

Iată și câteva aspecte care trebuie avute în considerare pentru cadourile pentru profesori:

 • cadourile trebuie să arate bine, adică să fie calitative;
 • felul în care sunt împachetate trebuie să fie și el unul deosebit, astfel că este recomandat să acorzi atenție și ambalajului;
 • atunci când este posibil, cadoul se poate personaliza.

Printre brandurile cunoscute pentru calitatea materialelor folosite, precum și pentru execuția desăvârșită sunt Villeroy and Boch, Kartell și Karl Weis, acesta din urma fiind renumit pentru produsele de care se bucură pasionații de gătit. Așadar, atunci când vrei să fii sigur sau sigură ca ai ales un cadou deosebit pentru un profesor, în unele cazuri, poți întreba sau te poți interesa de pasiunile sale, pentru ca acesta sau aceasta să se bucure cu adevărat de darul primit.

Cadourile pentru profesori sau profesoare trebuie să fie deosebite prin ceea ce transmit, și anume atenția ta ca părinte către omul care se străduiește zi de zi să îți învețe copilul lucruri utile, așadar și darurile oferite pot reflecta utilitatea.

Idei de cadouri pentru profesori în funcție de materiile predate

Alegerea cadourilor pentru dirigintă sau pentru alți profesori se poate face în funcție de materiile pe care aceștia le predau, putând face astfel legătura între pasiunile acestora pentru domeniile respective și amintirile pe care le vor avea de la copiii cărora le-au predat.

Fie că este un cadou colectiv, fie individual, acesta poate fi personalizat cu o inscripție care să îi amintească de elevul sau clasa respectivă. De asemenea, este destul de important de ținut cont de faptul că darurile oferite trebuie să fie apropiate ca valoare, astfel că diferențele pot consta în model sau culoare, atunci când sunt alese obiecte asemănătoare.

Iată și câteva idei de cadouri pentru profesori:

 • difuzoarele de parfum pot fi o idee potrivită pentru profesoare;
 • pachetele cu diverse obiecte decorative pot fi idei de cadouri pentru profesori de mai multe materii;
 • lămpile catalitice, ceasurile și suporturile de lumânări sunt și ele cadouri la fel de potrivite pentru doamna dirigintă sau alți profesori, mai ales că pot fi personalizate.

Pentru profesori, există și varianta cadourilor pentru iubitorii de băuturi fine, precum seturile de pahare, shakerele și recipientele pentru gheață, astfel că sunt destul de multe variante de bun gust pe care aceștia le pot folosi alături de cei dragi și care să le aducă aminte de elevii din partea cărora le-au primit.

Cadourile pentru profesori, profesoare, învățătoare și educatoare trebuie să reflecte calitatea materialelor din care sunt realizate, acestea fiind adeseori create cu atenție la detalii și grijă în procesul de fabricație.

În oferirea cadourilor pentru profesori trebuie să se țină cont și de alte aspecte, unul dintre cele mai importante fiind ocazia cu care sunt dăruite. Astfel, acestea se pot împărți în darurile de-a lungul anului școlar și cele de la finalul acestuia, dar și în cele mai importante, precum ziua cadrului didactic respectiv.

Plecând de la acest considerent, anumite cadouri pot fi mai consistente, în timp ce altele pot fi simbolice, așa cum se poate întâmpla de Crăciun sau Paște.

Idei de cadouri pentru educatoare și profesori în funcție de ocazie

Cadouri pentru profesori in functie de ocazie

Ocazia cu care este oferit un cadou pentru un profesor, profesoară, dirigintă sau educatoare este destul de important, aceasta trebuind să se potrivească într-o anumită măsură cu darul ales.

Există variante de cadouri care se potrivesc în mai multe ocazii, astfel că acestea pot fi oferite cu încredere.

Cele mai importante ocazii cu care pot fi făcute cadouri profesorilor sunt:

 • începutul și finalul anului școlar;
 • sărbătorile de iarna și cele de Pasti;
 • aniversarea onomasticii sau a zilei de naștere a cadrului didactic;
 • încheierea unui ciclu de învățământ.

În această ultimă situație, pot fi avute în vedere cadourile pentru gazde, acestea fiind potrivite deoarece le vor aduce aminte profesorilor respectivi că au ,,gazduit’’ elevii timp de câțiva ani în clasele și la orele lor.

Cadouri deosebite pentru învățătoare la finalul clasei a 4-a

Finalul de ciclu primar înseamnă despărțirea de doamna învățătoare, iar un cadou pentru aceasta este unul dintre cele mai frumoase gesturi făcute de un fost elev. Darul oferit poate exprima atât momentele frumoase petrecute în acești ani de școală, cât și recunoștința pe care copilul o simte pentru primele învățăminte primite.

Printre cadourile potrivite pentru învățătoare la sfârșit de clasa a patra se pot regăsi tablele de scris de mărime mică sau alte ornamente și decorațiuni asemănătoare care să o ducă pe cea care a învățat copilul să scrie primele cuvinte cu gândul la acele momente. Aceasta este o idee de dar atât simbolică, cât și utilă, mai ales că acolo își poate nota diverse informații.

O altă idee de cadou pentru doamna învățătoare poate fi o cutie decorativa în care își poate păstra bijuteriile sau alte bunuri de preț. Lămpile de birou sau veiozele sunt și ele daruri care pot fi oferite cu ocazia terminării clasei a 4-a. Unul dintre cele mai apreciate branduri în materie este Artemide, recunoscut pentru rafinamentul și calitatea materialelor din care sunt făcute obiectele. Tot din gama decorațiunilor, Deko Senso este cunoscut pentru formele deosebite ale ornamentelor, astfel că se pretează persoanelor cu un simt estetic deosebit.

Atunci când alegi un cadou pe care fiul sau fiica ta să îl poată oferi doamnei educatoare sau învățătoare la final de grădiniță, respectiv clasa a patra, poți ține cont și de sensibilitatea și delicatețea cadrelor didactice care lucrează cu copii de vârste mici.

Cadoul pentru dirigintă în anul terminal

Copiii care urmează să termine gimnaziul sau liceul pot avea în vedere alegerea unor cadouri deosebite pentru doamna dirigintă sau domnul diriginte, acestea putând fi alese în așa fel încât să denote anii în care aceștia s-au maturizat învățând lucruri noi de la profesorii lor.

Printre ideile de cadouri pentru dirigintă se pot număra ceasurile care arată cum a trecut timpul, dar și viitorul pe care generațiile vechi de elevi îl au înainte, în timp ce profesorii vor avea în față noi provocări oferite de cei care urmează să intre în gimnaziu sau liceu.

Veiozele și lampadarele sunt și ele idei de cadouri atât pentru diriginți, cât și pentru profesori, fiind simboluri ale căilor pe care aceștia le-au luminat pentru elevii lor în cei 4 ani petrecuți pe băncile scolii.

Cadourile pentru dirigintă pot îmbina utilul cu plăcutul, dar și cu simbolistica, astfel că și elevii le pot oferi celor care i-au învățat lucruri de valoare, obiecte care să arate cât de mult îi apreciază pe cei cu care și-au petrecut o mare parte din timp.

Bunul gust și utilitatea ar trebui să se regăsească în orice cadou, același lucru aplicându-se nu doar în cazul profesorilor, ci și a persoanelor mai apropiate. Pentru că de-a lungul anilor dascălii ajung de multe să se apropie de elevii lor, aceștia merită să primească daruri alese care să exprime respectul, precum și ce au însemnat ei pentru viitorii oameni maturi în care urmează să se transforme sau s-au transformat deja.

În concluzie, atunci când plănuiești să alegi un cadou pentru educatoare sau învățătoare în numele copilului tău mic, poți ține cont de sensibilitatea acesteia, în timp ce, dacă îți ajuți fiul sau fiica mai mare să îl aleagă pe cel potrivit pentru diriginta sau profesorii săi, te poți orienta către daruri care să reflecte timpul scurs și toate lucrurile învățate până la finalul ciclului de învățământ respectiv. În afara acestor aspecte, bunul gust și utilitatea ar trebui să se regăsească întotdeauna în obiectele dăruite.

Surse foto: Unsplash.com, Sensodays.ro.