Idei de depozitare pe hol: cum să aranjezi eficient spațiul din casa ta?

Idei de depozitare pe hol cum sa aranjezi eficient spatiul din casa ta

Indiferent de mărimea sau înălțimea unui hol, acest spațiu din orice casă se poate dovedi a fi unul foarte util dacă știi cum să-l decorezi. Alegerea culorii pentru pereți, iluminatul sau aranjarea pieselor de mobilier pot face diferența în designul holului tău. Vei găsi în acest articol informații utile despre decorarea unui hol, precum și idei interesante și soluții pentru crearea unui spațiu eficient de depozitare pe hol.

Depozitarea pe hol – ce trebuie să știi despre acest spațiu?

Depozitarea pe hol ce trebuie sa stii despre acest spatiu

Cele mai multe dintre case au un hol îngust care nu este optimizat pentru depozitare sau o utilizare diversă. Cu toate acestea, există numeroase soluții pentru care poți opta pentru a-ți transforma acest spațiu într-un loc folositor pentru tine și familia ta. Pe de altă parte, casele moderne acordă o atenție mai specială holurilor și le planifică, încă de la început, ca fiind încăperi luminoase cu soluții creative de depozitare. 

Indiferent că te bucuri de un hol mare și încăpător sau unul îngust și mic, este important să îți clarifici felul în care vrei să folosești spațiul cât mai eficient. De multe ori oamenii tind să păstreze tot felul de obiecte de care nu au, cu adevărat, nevoie. Tocmai de aceea, înainte de a căuta soluții inovative de depozitare pentru holul tău, poți începe cu un declutter printre lucrurile tale. 


Alege culori simple și neutre pentru pereții holului. Acordă o atenție deosebită și corpurilor de iluminat: poți alege o aplică de tavan cu baza metalică și cadru decorativ de alamă sau una de perete cu suport metalic cu finisaj de alamă satinată cum sunt cele de la Ideal Lux.

Un lucru la care puțini se gândesc când vine vorba de decorarea holurilor este purificarea aerului într-un spațiu de acest fel. O lampă catalitică va distruge impuritățile din aer și va parfuma aerul. La brandul Maison Berger vei putea găsi diverse culori și parfumuri care îți vor completa perfect holul.

Lampa catalitica Berger Dare Nude & Grise
Detalii aici

Idei de depozitare pe hol: ce ți se potrivește cel mai bine?

Idei de depozitare pe hol ce ti se potriveste cel mai bine

Dacă casa ta are un hol lung și larg poți profita de spațiu pentru a pune dulapuri încastrate. Această soluție îți va oferi spațiu suplimentar de depozitare care, fără îndoială, îți va fi util în viața de zi cu zi. 


Practic, poți depozita aici orice, de la hainele pentru sezonul rece până la accesorii voluminoase precum gențile de călătorie. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți alege comode și etajere care să te ajute în depozitare fără să te senzația de înghesuială.

Comoda modulara Kartell Componibili Bio 3 design Anna Castelli Ferrieri
Detalii aici

De asemenea, dacă ai un hol mare, poți alege o piesă de mobilier care combină un suport pentru haine cu depozitarea pantofilor pe hol și un loc unde să te așezi. Vei maximiza spațiul și va funcționa, în același timp, ca un element de decor atractiv.

Dacă holul nu este atât de lat, o idee decorativă care nu te va da greș este sa așezi rafturi înguste și joase. Coșurile de depozitare pot fi soluții foarte utile pe care le poți pune pe aceste rafturi deschise, fără a da, însă, senzația de aglomerare. De altfel, orice fel de raft pe care îl adaugi pe perete va da senzația de spațiu în plus dacă nu folosești partea de jos a podelei. 

O altă variantă este să așezi o mică piesă de mobilier la intrare, precum și alte elemente decorative precum o lampă de masă, o vază cu flori sau o plantă.

idei depozitare hol scaun planta

În cazul în care holul este, practic, la intrarea în casă, o soluție excelentă este să adaugi o piesă de mobilier de tip suport pentru haine și pantofi. În cazul în care holul este lângă bucătărie, poți folosi un colț pentru a crea un dulap tip cămară unde să depozitezi lucrurile pe care nu le folosești în fiecare zi. 

Indiferent de mărimea sau forma sa, un hol va fi întotdeauna o soluție practică pentru depozitare. Tot ce trebuie să faci este să folosești cât mai eficient spațiul pe care îl ai la dispoziție și să-l integrezi în designul casei tale. 

Surse foto: Sensodays.ro; Unsplash.com.