Organizarea frigiderului – idei pentru aprovizionarea, sortarea și aranjarea alimentelor

Organizarea frigiderului - idei pentru aprovizionarea, sortarea și aranjarea alimentelor

Stocarea și conservarea alimentelor în frigider este mai facilă atunci când bucătăria ta este dotată cu aparatură modernă de lux și organizată în mod eficient. Prepararea rețetelor delicioase și sănătoase este și asigurată printr-o abordare optimizată în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente și păstrarea lor adecvată. Un aparat frigorific de ultimă generație te va ajuta să îți menții obiectivele de nutriție și va ușura sarcinile oricui este responsabil cu gătitul. Citește în continuare pentru a afla mai multe despre cum să ai un frigider organizat.

Cum aprovizionezi frigiderul cu alimente?

Aprovizionarea corectă și completă a frigiderului este necesară pentru orice familie care pune preț pe hrană sănătoasă și de calitate. Prin urmare, alege să faci cumpărături de la producători locali, pentru prospețime și și absența substanțelor nocive sau a conservanților artificiali. Cu cât consumul de alimente neprocesate este mai ridicat, cu atât aportul de nutrienți este mai mare. Cu ajutorul frigiderului, le poți păstra calitățile un timp mai îndelungat.

Cum aprovizionezi frigiderul cu alimente - alimente proaspete

În frigider se depozitează de obicei fructele proaspete (mere, lămâi, pere, ananas, kiwi, struguri și altele), precum și legume proaspete (roșii, morcovi, castraveți, țelină, sparanghel, țelină, sfeclă etc.). De asemenea, vei dori să conservi brânzeturile, lactatele și ouăle.

În congelator poți păstra aluaturi, supe folosite ca bază pentru alte mâncăruri, carne, precum și fructe și legume ori leguminoase pe care dorești să le folosești peste o perioadă mai lungă de timp: coacăze ori zmeură, spanac, mazăre, fasole, broccoli și așa mai departe. Folosește funcțiile avansate de congelare rapidă pentru a aduce alimentele la temperatura dorită în cel mai scurt timp. aceste funcții se vor opri automat după un anumit număr de ore sau pot fi oprite manual.

Cum sortezi și organizezi alimentele în frigider?

Există câteva metode prin care poți avea tot timpul un frigider organizat, fără prea mult efort. Încearcă să le aplici, în funcție de aparatul frigorific pe care îl deții și de dotările acestuia. 

În primul rând, folosește-te de containere, atât de cele pe care le pune la dispoziție dispozitivul tău, cât și unele adiționale. Frigiderele de lux au compartimente și containere speciale create pentru organizarea alimentelor și pentru păstrarea prospețimii acestora, de exemplu, compartimentul destinat fructelor și legumelor. Aparatele frigorifice au funcții speciale care elimină acele bacterii ce produc alterarea alimentelor proaspete. În plus, exista rafturi speciale pentru sticlelor sau dozelor, precum și spațiu creat pentru depozitarea optimă a ouălor.

Cum sortezi și organizezi alimentele în frigider - cobina teka
Detalii aici

Un pas necesar pe care să îl faci după ce achiziționezi un frigider este acela de a ajusta distanța dintre rafturi și compartimente, în funcție de nevoile tale. În funcție de alimentele pe care le stochezi, vei avea nevoie de o formulă anume de compartimentare.

Cum sortezi și organizezi alimentele în frigider - combina Franke
Detalii aici

Pe lângă fructe și legume, organizează și celelalte alimente pe grupe. Le poți separa în diverse categorii: brânzeturi, sosuri, dulciuri și așa mai departe. Astfel, le vei găsi ușor de câte ori vei avea nevoie de ele. Păstrează-le pe cele consumate cel mai des la nivelul cel mai accesibil și în partea din față a frigiderului.  

Etichetarea este o altă metodă prin care vei putea păstra o bună organizare a alimentelor în frigider, dar mai ales în congelator, unde acestea rămân stocate pentru mai multă vreme. Cu ajutorul unui marker permanent sau a unor etichete adezive, poți nota numele și tipului alimentului, precum și data la care a fost depozitat sau data la care urmează să expire.

Cum sortezi și organizezi alimentele în frigider - congelator liebherr
Detalii aici

Evită să umpli frigiderul în mod exagerat, deoarece, oricare ar fi puterea acestuia, el nu va mai lucra la eficiență maximă. În același timp, pentru a te bucura la maximum de beneficiile acestuia, alege cu atenție ce alimente vei stoca pe ușa, deoarece temperatura acesteia va varia.

Este necesară o evaluare săptămânală a conținutului aflat în frigider și totodată curățarea acestuia. Este momentul în care poți elimina acele mâncăruri care nu mai pot fi consumate și faci loc celor mai proaspete.

Indiferent de mărimea bucătăriei tale sau de numărul de membri ai familiei, frigiderul tău poate fi organizat în permanență, dacă aplici aceste metode simple, dar eficiente. Ține cont de ele, iar frigiderul tău va arăta bine și va fi ușor de folosit!

Surse foto: Unsplash.com, Sensodays.ro, Pexels.com