Canapeaua pentru balconul mic – Tipuri și sfaturi utile pentru amenajări spectaculoase

Canapeaua pentru balconul mic - Tipuri și sfaturi utile pentru amenajări spectaculoase

Balconul mic este un spațiu pe care multă lume nu-l apreciază la adevărata sa valoare. Unii decid că fiind un loc atât de mic, mai degrabă ar trebui să-l amenajeze cu rol de debara sau cămară, iar alții se lasă păgubași considerând că oricât ar încerca, nu ar putea obține un loc relaxant, confortabil, mobilat cu toate piesele necesare. Deși pare complicat la prima vedere realizarea unui astfel de proiect, specialiștii consideră că nu e deloc așa dacă proprietarul găsește mobilierul potrivit, culorile care să se armonizeze cu stilul de amenajare a locuinței, sistemul de iluminat și obiectele de decor, așezându-le în așa fel încât să nu aglomereze deloc, dar să ofere originalitate și comoditate. 

Un rol important în realizarea unui spațiu deosebit pe balcon îl are canapeaua pentru că ea este piesa esențială aici. Din fericire, în comerț există și modele de canapele mici, obișnuite sau foarte elegante, cu ajutorul cărora se poate obține rapid și simplu o atmosferă intimă, confortabilă, excelentă pentru a petrece timp de calitate aici, de unul singur sau în compania prietenilor dragi.

În articolul de mai jos vei descoperi ce tipuri de canapele sunt potrivite amenajării balconului mic și vei afla câteva sfaturi și recomandări utile pentru amplasarea canapelei achiziționate în acest spațiu.

Tipuri de canapele adecvate pentru amenajarea balconului mic

Amenajarea balconului mic trebuie să se facă pe baza unui plan bine gândit, ținându-se cont la dimensiunile reduse ale suprafeței și la imposibilitatea de a o umple cu o mulțime de piese de mobilier. În principiu, acest loc trebuie să cuprindă câteva obiecte obligatorii: canapeaua mică, măsuța de cafea, taburetul, 1-2 scaune, dulapul tip soldat sau câteva polițe prinse direct de perete, precum și unele obiectele de decor care să imprime o atmosferă fabuloasă: ghivece cu flori, vază, tablou, pătură frumos colorată, pernuțe confortabile, covorul moale. 

Dintre toate aceste piese, cel mai important rol îl are canapeaua. De regulă, pentru că aici spațiul este mult redus, și această piesă de mobilier trebuie să fie una mică, pentru a încăpea și a se potrivi perfect. Există în comerț mai multe tipuri de astfel de canapele ideale pentru a fi așezate în balcon: canapeaua care se pliază ca o carte, canapeaua fixă, îngustă, ce se așază lângă fereastra balconului, canapeaua colțar de mici dimensiuni, ce utilizează eficient orice colț, fără să pară cumva că aglomerează spațiul, canapeaua de tip scaun, canapeaua construită din europaleți de către un meșter priceput sau chiar de către proprietar, canapeaua din răchită.

Pentru cei interesați să amplaseze o canapea deosebită, de calitate PREMIUM, pot să cerceteze cu atenție oferta brandului Kartell, pentru că produsele sunt fabricate din materiale rezistente, cu aspect plăcut. Dintre acestea se remarcă Uncle Jack, o canapea revoluționară realizată din policarbonat transparent, prin tehnologia modelării prin injecție, care se bucură de un design Philippe Starck. Canapeaua are linii simple, moderne și se potrivește cu orice decor din balconul mic.

canapea balcon mic
Detalii aici

Un alt model interesant, adecvat pentru amenajarea balconului mic este produsul Kartell Bubble Club cu două locuri, design Philippe Starck, cu dimensiunea de 195cm, de culoare gri deschis. Se evidențiază prin rezistență sporită la diferite condiții de mediu, putând fi folosită și la exterior.

canapea mica pentru balcon
Detalii aici

De asemenea, se poate menționa și modelul Kartell Foliage, design Patricia Urquiola, cu cadru negru și tapițerie Trevira, de culoare gri.

canapeaua pentru balconul mic
Detalii aici

Sfaturi și recomandări pentru amplasarea unei canapele în balconul mic

Dacă nu se vor avea în vedere dimensiunile balconului, se poate spune că rezultatul amenajării unui spațiu așa de mic ar putea să fie unul dezastruos. Mobilierul folosit trebuie să fie neapărat unul simplu, de mici dimensiuni, iar spațiile de depozitare ar putea să fie suspendate sau atârnate de pereți. O banchetă de lux modernă va fi suficientă pentru a imprima aici un aer elegant, chic, transformând perfect zona într-un loc pentru citit sau pentru primit prieteni dragi la o cafea sau la o mică discuție. 

Deși unii consideră că o canapea ar aglomera mai mult balconul, adevărul este că dacă se vor respecta proporțiile, fără să se încerce să se înghesuiască aici o canapea pentru living, atunci rezultatele vor fi cele scontate. În afară de dimensiuni, se vor avea în vedere stilul dorit pentru amenajare, obiectele de decor, stropul de verde ce trebuie să existe într-un balcon chic. Cei care nu au o vedere de ansamblu asupra proiectului și nu-și pot închipui cum ar putea să-l ducă la bun sfârșit ar fi bine să aibă în vedere și apelarea la un specialist care poate transforma rapid un spațiu atât de mic în locul preferat din casă de către toți membrii familiei.

În concluzie, cine își dorește să aibă parte de amenajarea spectaculoasă a balconului casei trebuie să aibă în vedere aceste recomandări, să știe ce tipuri de piese de mobilier sunt cele mai indicate a fi utilizate și să nu uite că poate oricând să apeleze la o persoană cu experiență în cazul în care nu se descurcă.

Surse foto:

sensodays.ro

ro.pinterest.com