Ce covor merge la parchet gri – Sfaturi utile pentru o amenajare de lux!

Ce covor merge la parchet gri Sfaturi utile pentru o amenajare de lux

Parchetul gri este foarte apreciat datorită faptului că oferă un aspect luxos și elegant întregii încăperi. În ultimii ani, această nuanță a căpătat teren și este din ce în ce mai folosită de către designerii de amenajări interioare. Însă, chiar dacă griul pare o culoare neutră, poate fi dificil să te decizi cu ce nuanțe să-l combini, în așa fel încât toate elementele din cameră să creeze o armonie estetică optimă. Covorul este un element important în orice amenajare, deoarece contribuie la alcătuirea unei atmosfere calde, primitoare și cosy. De aceea, dacă te-ai orientat către un parchet de culoare gri, este obligatoriu să selectezi un covor pe măsură, care să fie complementar cu stilul modern pe care l-ai ales pentru pardoseală.

Ce covor merge la parchet gri – Culoare și formă

Griul este o culoare liniștitoare, care nu obosește ochii – din acest motiv este foarte des folosit în amenajări. Parchetul gri aduce o notă de neutralitate întregii încăperi, fiind, în același timp, o bază estetică, pe care se poate construi conceptul de design. Astfel, nuanțele de gri pregătesc terenul pentru piese de mobilier care să iasă în evidență, dar și pentru obiecte decorative, accesorii sau finisaje pline de personalitate. Griul este ușor de asortat și, de aceea, reprezintă o opțiune ideală atât pentru amenajările minimaliste sau avangardiste, cât și pentru cele cu tentă clasică.

Culoarea

În ceea ce privește combinațiile posibile, variantele se împart în două mari categorii: combinații clasice și combinații extravagante (moderne). Combinațiile clasice presupun îmbinarea griurilor cu alb, bej sau crem. Dacă îți dorești o amenajare mai extravagantă, te poți orienta către combinații precum: gri-albastru, gri-verde, gri-galben, gri-mov, gri-bleu etc. 

Însă, atunci când alegi covorul, trebuie să ții cont și de culorile pereților (mai ales dacă ai selectat nuanțe intense). Dacă vrei să amenajezi o cameră de mici dimensiuni, este recomandat să-ți îndrepți atenția către culori deschise, deoarece acestea au capacitatea de a mări spațiul din perspectivă optică. Așadar, dacă vrei să alegi un covor pentru o încăpere mică, este bine să selectezi nuanțe precum bej, crem, somon, alb, gri (nuanțe apropiate) sau culori pastel (roz, bleu etc.). 

În cazul în care spațiul nu este o problemă, poți experimenta și culori precum albastru închis, violet sau galben. Albastrul va crea o atmosferă regală și elegantă, mai ales dacă va fi pus în valoare de un mobilier alb, imaculat. Violetul este o culoare îndrăzneață, care se completează bine cu griul parchetului, alcătuind un cadru rafinat și luxos. Galbenul este ceva mai jucăuș, dar cu un efect major asupra atmosferei.

Formă

În principiu, poți alege orice formă, în funcție de preferințele tale. Însă, nu uita să ții cont de mobila din cameră, în așa fel încât să nu strici simetria (dacă asta îți dorești) sau să creezi un look asimetric, în mod deliberat.

Așadar, dacă nu știi ce fel de covor merge cu parchetul gri, ia în calcul următoarele aspecte: dimensiune și design. Sunt imprimeuri care se potrivesc mai bine pe un model pătrat, iar altele sunt mai atractive pe un covor rotund. De asemenea, trebuie să ai în vedere dimensiunea covorului, pentru a te asigura că încape în locul respectiv, având forma pe care ți-o dorești.

Cum să alegi un covor ideal pentru o cameră cu parchet sau mobilă gri?

Dacă vrei să optezi pentru un covor ideal, este bine să iei în calcul următorii factori: preț, brand, design, dimensiune, caracteristici speciale (hand tufted, machine woven, hand finished, hand woven etc.) și material (lână, vâscoză, poliester, bumbac, tencel, poliamidă etc.). Cu siguranță vei reuși să achiziționezi modelul perfect, dacă cercetezi cu atenție gama de covoare moderne, create de branduri premium, precum Brink & Campman, Wedgwood, Harlequin, Orla Kiely sau alți producători cu renume.

De pildă, dacă îți dorești o amenajare elegantă, de lux, te poți orienta către un covor marca Christian Fischbacher, realizat manual, din jaquard neted, într-o culoare deosebită, precum covoarele Saphir Blue sau Celestial:

În concluzie, parchetul gri reprezintă cadrul perfect pentru amplasarea unui covor rafinat, care să iasă în evidență. În mod cert vei descoperi modelul pe care îl vrei, dacă vei avea în vedere aceste sfaturi utile, atunci când pornești în căutarea covorului potrivit pentru tine. Fără îndoială, vei găsi exact produsul care îți îndeplinește toate așteptările!

Sursă foto: Pixabay.com, Sensodays.ro