Covorașe de baie mov și o baie în mov și alb

Covorașe de baie mov și o baie în mov și alb

Mov este culoare secundară, rezultată din amestecul a două culori primare: roșu și albastru. 

Movul este dificil de asortat până și-n haine. În amenajări interioare, poate să creeze efecte deosebite, dar poate să fie și un eșec total dacă este pus lângă culorile nepotrivite. În baie, movul arată cel mai bine lângă alb și roz.

Baie mov cu alb – finisaje și mobilier în mov și alb

baie mov cu alb finisaje si mobilier

Mov este culoarea numită după floarea de nalbă (franceză: mauve), culoarea pasiunii și a emoțiilor.

Mov și alte culori 

O baie pe mov are un aer modern când movul este combinat cu alte culori – gri, bej, taupe, maro, ivoire, neutre și calde, dar și cu roz, o culoare ușor copilăroasă, și alb, lângă care arată elegant. Lângă mov, negru devine, parcă, și mai „greu”, și deloc potrivit unui spațiu destinat relaxării, cum este o baie. În baie, culorile și nuanțele de culori trebuie să îmbie la calm și liniște. 

Proporția 

Proporția este și ea importantă. Trebuie să se țină cont de cât este mov și cât este din altă culoare în pereți, podea și mobilier. Movul nu este pentru suprafețe mari. Folosit pe pereți sau în mobilier, movul nu este prea mult. Devine obositor în momentul în care acoperă și pereții și podeaua. Și mai obositor când este peste tot. În gresie, în faianță și în obiecte de mobilier de baie. 

Finisaje

Pe pereți, movul arată bine în finisaj mat. Mătuit, este mai puțin intens și mai puțin deranjant ochiului. Ca să se obțină acest efect, se folosește vopsea decorativă specială, rezistentă la apă și umiditate. În faianță, care este un material rece, dur, movul și rozul aduc căldură prin nuanțe calme, liniștite. Mov opera, mov închis, mov original arată bine în finisaje și mobilier de baie. Movul francez sau movul bogat pot fi prea mult. La fel, orice nuanță de mov în finisaj lucios.

Obiecte de mobilier și sanitare

Pot fi băi cu finisaje în mov pentru pereți și cu alb în podea, obiecte sanitare și de mobilier. Pot fi băi cu finisaje în alb pentru podea și pereți, și cu mov în mobilier și obiecte sanitare – etajere suspendate, comode, polițe, dulap de lavoar, lavoare de baie, măsuțe și comode, obiecte decorative și accesorii mici de baie. Ai mai jos și câteva modele de băi în alb și mov. 

Mai rar întâlnită este podeaua în mov, căci poate fi cam prea mult. Mult mai poate fi o combinație de mov și prea puțin alb. Invers este de dorit. Unde se dorește echilibru, se alege o singură suprafață pentru a fi vopsită în mov, și restul să rămână în alb.
Obiecte sanitare și de mobilier în variate nuanțe de mov găsești la branduri precum Ideal Standard și Kartell, realizate din materiale precum diamatec și policarbonat  extrem de rezistente. Un lavoar cu un design elegant, ultra subțire, o măsuță interesantă, o comodă modulară, pot fi accente într-o mare de alte culori neutre.

Obiecte de decor și accesorii în mov – covorașul mov în baie

obiecte de decor si accesorii in mov covorasul mov in baie

Băii în finisaje în mov i se adaugă obiecte de decor și accesorii de baie – covorașe mov, prosoape în aceeași culoare, suporturi pentru lumânări și lumânări, savoniere, suporturi pentru periuțe de dinți, sare de baie cu lavandă. Și corpurile de iluminat pot fi mov și nu va fi prea mult. 


Prosoape din bumbac de înaltă calitate, fără substanțe nocive pentru piele, și suspensii în mov, cu un design unic, găsești la branduri precum Joop și Kartell. Cu două astfel de obiecte de decor, baia ta va fi un adevărat sanctuar, nu doar un spațiu destinat igienei.

Covorașele de baie mov

Covorașul pentru baie poate fi și el în alb și mov, în roz și mov sau doar în mov. Cu motive florale, cu design grafic sau simplu. Pătrat, dreptunghiular, oval sau rotund. Într-un mov mai deschis sau într-un mov bogat. În situația asta, faptul că-i de accent, movul bogat nu deranjează atât de tare vizual. 

Covorașul de baie trebuie să fie realizat dintr-un material care absoarbe bine apa și nu o reține la interior. Trebuie să fie confortabil și moale la atingere. Bumbacul pieptănat este un material natural folosit des în covoare și o alegere bună în acest sens pentru că vine cu un avantaj în plus – se curăță foarte ușor. Orientează-te spre covorașe care pot fi spălate fără probleme în mașina de spălat și uscate în uscătorul de rufe. 

Podeaua trebuie să fie mereu uscată și baia aerisită. Alege un covor de baie de dimensiuni mici, pentru a evita acumularea de apă într-un singur loc. Se găsesc chiar și în set, destul de utile pentru a fi așezate în locuri predispuse umezelii – în fața toaletei, lângă cadă ori lângă cabina de duș, în fața chiuvetei. Niciodată un covor pentru baie nu va fi atât de mare pe cât este un covor pentru dormitor sau unul de living.

Când alegi covoarele pentru baie, ține cont de două lucruri – aspectul practic și estetic. Atât timp cât îți oferă confortul de care ai nevoie și se potrivește designului general al încăperii, este covorașul cel mai potrivit pentru baia ta. Ai alege un covoraș în mov pentru baia ta? 

Sursa foto: unsplash.com, pexels.com, sensodays.ro