Cele mai bune halate de baie

Cele mai bune halate de baie

Vrei o piesă vestimentară comodă, pe care să o poți purta după duș sau baie? Vrei să îmbini utilul și plăcutul, să te simți permanent relaxant, într-o atmosferă de spa la tine acasă? În continuare vei descoperi un top al celor mai bune halate de baie cu sau fără glugă, vei afla cum să alegi cel mai bun produs și care sunt mărcile recomandate. De asemenea, vei afla când să folosești halatul pentru a simți răsfățare, confort și relaxare la superlativ, precum și unele răspunsuri la întrebări frecvente despre acest subiect.

Cele mai bune halate de baie – Clasificare TOP 3

Halatul de baie este acel articol vestimentar adorat de majoritatea oamenilor care pun mare preț pe confort și relaxare, imediat după ce au ieșit de la duș sau în timp ce savurează cafeaua de dimineață. În comerț există o gamă variată de halate de baie, care să satisfacă orice fel de gust rafinat, fabricate din materiale diverse, moi, călduroase, care absorb foarte bine apa. 

ProdusHalat de baie Descamps Petit Caprice pentru copiiHalat de baie pentru bărbați JOOP de tip kimonoHalat de baie cu glugă Missoni Warner
CaracteristiciProdusul este confecționat din bumbac
Țesătura are o densitate de 450 g / m2
Modelul are glugă
Se poate usca în uscătorul de rufe la maximum 50 de grade
Este indicat pentru cei mici 
Halatul de baie pentru bărbați este de tip kimono și este fabricat din bumbac velur
Lungimea la spate este de 125 cm
Se spală în programul de rufe colorate la 60 de grade
Se calcă la maxim 110 grade
Produsul este confecționat din bumbac
Are culoare multicoloră
Are glugă și cordon
Se găsește în majoritatea dimensiunilor
Se spală manual sau în mașina de spălat rufe la maximum 40 de grade  
PROEste moale și confortabil
Materialul este de calitate
Designul este clasic
Are capacitate mare de absorbție
Permite protecția capului până la uscarea completă
Greutatea este confortabilă
Raportul calitate – preț este excelent
Este un produs exclusiv, de înaltă calitate și de o eleganță atemporală
Designul are linii simple
Tăietura halatului e practică și elegantă
Are o capacitate foarte bună de absorbție
Materialele sunt de foarte bună calitate și rezistente în timp
Materialul este de calitate superioară
Absoarbe foarte bine apa
Halatul poate deveni un cadou excelent
Capacitatea de absorbție este ridicată
Rezistența este mare în timp
Designul este modern, iar culorile spectaculoase
Acoperă corpul până la glezne
ContraNu se spală cu substanțe chimice, nici cu înălbitorSe usucă în uscător doar la temperaturi scăzutePrețul este foarte ridicat comparativ cu alte produse
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cele mai bune halate de baie cu glugă

Halatul de baie cu glugă este printre cele mai populare, indiferent de sexul sau vârsta proprietarului, pentru că reușește cu brio să protejeze nu doar corpul, ci și capul. Astfel, el oferă un plus de căldură și de confort.

Halat de baie Missoni Rex S, culoare 21

Halatul de baie este potrivit pentru duș, având glugă, buzunare și cordon. Fabricat din 100% bumbac, produsul se remarcă prin rezistență și absorbție bună. Are culoarea crem, se calcă la maxim 150 de grade. 

                      AVANTAJE                DEZAVANTAJE
este lung, acoperind gleznele
este confecționat din bumbac de calitate superioară
poate deveni un cadou minunat
are un aspect plăcut, elegant
prețul este mai mare

Halat de baie femei Cawo cu glugă, M, 600 alb

Halatul de baie este confecționat din bumbac pur și se găsește într-o diversitate de mărimi. Se spală la un program de rufe colorate de 60 de grade.

                      AVANTAJE                DEZAVANTAJE
se poate usca la uscătorul de rufe (la temperaturi scăzute)
designul este modern
culoarea albă este completată cu o margine multicoloră de efect
raportul calitate – preț este bun
suportă curățare chimică
nu poate fi spălat cu ajutorul înălbitorului

Halat de baie cu gluga Tommy Jeans TJ Band M, alb

Halatul de baie este confecționat din bumbac pieptănat, este brodat în zona pieptului, iar mâneca prezintă o dungă cusută cu logo-ul brand-ului. Densitatea materialului este de 360 g/m2.

                      AVANTAJE                DEZAVANTAJE
are un aspect elegant
materialul este absorbant și este mult mai moale decât bumbacul obișnuit
raportul calitate – preț este bun
nu se folosește înălbitor pentru că ar putea distruge zona cusută/brodată

Cele mai bune halate de baie fără glugă

Halatele de baie fără glugă sunt apreciate, pentru că oferă toate serviciile pentru o experiență de după duș minunată, iar designul deosebit le permite să fie utilizate și în alte scopuri, de exemplu, pentru a fi purtate în casă, în timpul zilei, imediat după somn.

Halat de baie bărbați Joop! Velour 1630 tip kimono, XL, grafit

Halatul de baie este de tip kimono, fiind disponibil într-o varietate largă de mărimi. Este fabricat din bumbac velur, are lungimea la spate de 125 cm, se poate usca în uscătorul de rufe, la temperaturi scăzute.

                      AVANTAJE                DEZAVANTAJE
are un design elegant, chic
poate fi un excelent cadou pentru un bărbat drag
poate fi purtat nu doar în perioada de după duș
are cordon pentru a-l putea lega în jurul taliei și buzunare care pot adăposti diferite lucruri utile
suportă curățare chimică
prețul este mai mare
se calcă la maxim 110 grade

Halat de baie femei Cawo cu guler shal, M, 171 albastru marin

Halatul de baie este destinat femeilor, are guler tip șal și culoarea albastru marin (cu o dungă multicoloră). Este confecționat din bumbac, iar lungimea la spate este de 120 de grade. 

                      AVANTAJE                DEZAVANTAJE
este confortabil și elegant
absoarbe foarte bine apa
rezistă în timp
are buzunare încăpătoare
poate fi curățat și chimic
raportul calitate – preț este bun
nu poate fi spălat cu înălbitor, așa că o dezinfectare 100% nu este posibilă

lat de baie kimono Tommy Hilfiger Plain 3, XL, Albastru Navy

Halatul de bai este confecționat din bumbac pieptănat 100% și vine în două culori: alb și albastru. Lungimea halatului este de 110 cm, densitatea materialului de 400 g/m2.

                      AVANTAJE                DEZAVANTAJE
are o croială tip kimono deosebită
este confortabil și ușor
absoarbe foarte bine apa
are o manșetă chic, colorată cu alb și roșu
se poate usca în uscătorul de rufe
nu poate fi călcat și nu se curăță chimic

Cum alegi cel mai bun halat de baie

Alegerea unul halat de baie trebuie să fie făcută luând în considerare utilul și plăcutul. Majoritatea vrea un produs moale, care să răsfețe pielea, asemănător halatelor de la centrele spa, dar, în același timp, și un produs care să poată fi purtat în diferite situații și care poate fi luat chiar și în concedii, atunci când proprietarul nu dorește să părăsească acel confort al casei, indiferent de câte stele are hotelul. Printre criteriile de care trebuie să se țină cont în alegerea halatului de baie potrivit se numără și cele de mai jos:

  • Materialul din care este fabricat. Halatele se pot găsi pe piață confecționate din diferite materiale (bumbac, mătase, satin, catifea, fleece, frottier etc.). Cele potrivite cu adevărat pentru baie sunt produsele din bumbac, material care are capacitate mare de absorbție a apei;
  • Utilizarea halatului de baie. În general, acest articol vestimentar se poartă după baie sau duș, însă tot mai multe persoane doresc să-l poarte dacă în interiorul locuinței este mai frig sau dacă trebuie să primească un musafir sosit pe neașteptate;
  • Dimensiunile. Acest criteriu este important pentru cei care vor un halat care să-i înfășoare confortabil și care să le protejeze inclusiv capul. Există modele care ajung până la glezne, la genunchi sau până la jumătatea gambei. Pentru cei mici, cea mai bună versiune este cea de dimensiuni lungi, care înfășoară tot corpul, cu buzunare, glugă și cordon;
  • Stilul. Halatul de baie este o piesă care poate defini stilul unei persoane. El poate fi tip kimono, elegant, cu mâneci mai scurte și guler drept, cu rever de tip șal, cu guler subțire sau mai lat. Modelele cu tăietură în formă de V oferă un aer nobil, sobru, așa că sunt preferate de cei care vor să se acopere la prima oră a dimineții pentru a citi ziarul sau de cei care abia așteaptă să sosească de la serviciu pentru a se înfășura confortabil în halatul preferat;
  • Culoarea. Printre cele mai căutate piese sunt cele de culoare albă, bleumarin sau roșu, în general opțiuni de natură personală sau de diferență de sex. Foarte apreciate sunt și cele brodate cu diferite logo-uri sau colorate doar în anumite zone (pe margine). 

Mărci recomandate de Sensodays.ro

Magazinul Sensodays.ro recomandă câteva branduri mari, punând la dispoziția clienților produse premium, importate din străinătate, care fac cu adevărat diferența și care pot deveni oricând un cadou de lux potrivit pentru orice împrejurare.

Marca Missoni Home

Missoni este o casă de modă italiană, apărută în 1953, cu sediul în Gallarate, Italia. Este recunoscută pentru zig-zag-ul specific, implementat în 1962. Brandul a devenit unul dintre cele mai apreciate din întreaga lume și conține produse textile pentru casă. An de an, marca reușește să aducă în fața tuturor noi colecții cu produse deosebite, confortabile, în texturi, forme și culori diferite. 

Marca Joop

Joop este un brand german fondat în 1986 la Hamburg, de către Wolfgang Joop. Marca este recunoscută internațional pentru parfumurile și articolele de toaletă. Colecțiile sale sunt create în spiritul mărcii, fiind destinate celor care apreciază originalitatea, gustul și statutul social ridicat.

Marca Descamps

Este un brand franțuzesc de articole pentru casă, înființat în 1802, definit prin rafinament și inovație. Halatele de baie create de Descamps sunt atemporale, unice, colorate sau uni, de o foarte bună calitate. 

Cum se întreține un halat de baie și alte informații utile

Pentru a se bucura de halatul de baie achiziționat cât mai mult timp, proprietarul său trebuie să cunoască unele detalii despre materialul din care este fabricat, deoarece acesta se poate comporta diferit la spălat. Sunt foarte importante indicațiile producătorului, care menționează pe eticheta fiecărui produs în parte dacă poate sau nu să fie curățat la mașina de spălat rufe, la ce temperatură ar trebui igienizat, dacă merge uscat cu uscătorul automat, dacă poate sau nu să fie folosite asupra lui înălbitorul sau alte substanțe chimice etc.

Halatele din bumbac sunt cele mai bune pentru că ele absorb foarte bine apa, așa că este indicat ca după fiecare purtare să fie uscat bin și aerisit, altfel ar putea să favorizeze apariția diferitelor bacterii sau instalarea unui miros neplăcut. În acest fel materialul își păstrează calitățile și va fi în continuare relaxant. 

Halatul de baie este un produs ce poate fi folosit imediat după baie sau după duș, absorbind apa în exces de pe trup sau oferind căldura necesară în timpul zilelor mai răcoroase. De asemenea, el poate fi utilizat pentru a simți relaxare și confort imediat după ce proprietarul a revenit de la serviciu, pentru a fi primiți musafiri inoportuni la o oră târzie sau matinală sau pentru a ieși câteva minute din casă pentru a lua corespondența. Articolele pentru copii pot fi utilizate și în concediu la mare, acolo unde micuții se pot bucura nespus de căldura necesară după bălăceala în apă. 

Surse foto:

shutterstock.com

sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune halate de baie

Ce fel de modele de halate de baie există pe piață?

Pe piață există diferite modele de halate de baie, dintre acestea remarcându-se halatul cu sau fără glugă, cu rever lat sau îngust, tip kimono, cu rever tip șal.

Cum se întreține un halat de baie din bumbac?

Pentru a întreține halatul de baie, este vital să se țină cont de recomandările de spălare de pe etichetă și, după fiecare folosire, să fie scos la uscat și aerisit, altfel ar putea să favorizeze înmulțirea bacteriilor sau instalarea mirosului neplăcut.

De ce este nevoie de un halat de baie în casă?

Oricine are nevoie de un halat de baie, indiferent de vârstă sau de sex, pentru că îi oferă confort, căldură, relaxare.

De ce bumbacul este cel mai bun material pentru halatul de baie?

Bumbacul este cel mai bun material pentru un halat de baie, pentru că absoarbe foarte bine apa, este moale la atingere, confortabil și ușor de purtat.

Cum alegi cel mai bun halat de baie?

Cel mai bun halat de baie poate fi ales în funcție de anumite criterii, printre care se numără tipul, materialul din care este fabricat, dimensiunile, culoarea, scopul, prețul, producătorul.