Dezaburirea oglinzii din baie – care sunt metodele pe care le poți alege?

Dezaburirea oglinzii din baie

În cele mai multe cazuri, baia este încăperea cu cel mai ridicat nivel al umidității din întreaga casă. În acest sens, există destul de multe probleme și complicații care pot apărea în cadrul băii, una dintre ele fiind aburirea oglinzii. Fenomenul are loc atunci când există diferențe mari de temperatură, spre exemplu, dacă faci dușuri fierbinți atunci când afară este frig. Din fericire, există produse care te ajută să obții o dezaburire completă. Ele sunt potrivite pentru orice stil al designului interior și pentru orice mărime ar avea baia ta, așadar, nu este nevoie să îți faci griji în privința aspectelor de acest fel. 

În continuare poți afla despre cele două metode pentru dezaburirea oglinzii pe care ți le punem la dispoziție pentru a-ți asigura un confort sporit în propria locuință.

Oglinzi cu un sistem inclus pentru dezaburire

Una dintre cele mai eficiente metode pentru a te asigura că oglinda din baia ta nu se va mai aburi, este să achiziționezi un model care are încorporat un sistem dezaburire. Aceste oglinzi sunt ceva mai costisitoare, însă, vei avea mereu garanția unei oglinzi curate, fără urme generate de aburirea constantă de pe suprafața acesteia. În plus, sunt extrem de plăcute din punct de vedere vizual, așadar, nu trebuie să te îngrijorezi că designul băii tale va avea de suferit dacă vei opta pentru un asemenea produs.

Majoritatea acestor oglinzi sunt prevăzute cu butoane touchscreen ce te pot ajuta să ajustezi luminozitatea LED-urilor, dar și să pornești sistemul de dezaburire. Brandul SLV este unul dintre brandurile de top care oferă astfel de produse, punând la dispoziția clienților oglinzi din aluminiu și sticlă, care se bazează atât pe funcționalitate, cât și pe estetică, îmbinând armonios cele două aspecte. Tehnologia anti-aburire poate fi ușor de folosit de către oricine, designul fiind unul intuitiv, iar lămpile LED au o durată de viață prelungită și sunt dimabile. Acest lucru asigură faptul că produsele sunt potrivite atât în spațiile mici, care nu au nevoie de atât de multă lumină, cât și în spațiile de dimensiuni mari, care necesită un nivel sporit de luminozitate. 

O altă metodă pentru dezaburirea oglinzii din baie – foliile speciale

Dezaburirea oglinzii din baie

Dacă, din varii motive, nu îți dorești să schimbi oglinda pe care o ai deja în baie, poți opta pentru instalarea unei folii speciale pe spatele ei. Această folie funcționează asemănător sistemului inclus despre care am vorbit mai sus, însă, dezaburirea se va face în mod automat atunci când există schimbări bruște de temperatură și un nivel de umiditate ridicat. Foliile pe care le găsești în oferta noastră vin într-o varietate de dimensiuni, astfel încât, o poți alege pe cea care se apropie cel mai mult de dimensiunea oglinzii tale. Ai grijă ca dimensiunea foliei să nu o depășească pe cea a oglinzii. Brandul Magnum s-a asigurat că foliile pe care le produce vor fi potrivite pentru cât mai multe persoane, implementând un sistem ușor de lipire cu autoadeziv, un cablu de conectare lung și o tehnologie rapidă de încălzire, pentru ca tu să scapi de aburul de pe suprafața oglinzii cât mai repede.

Dacă alegi să folosești o folie pentru dezaburirea oglinzii, va trebui scoți oglinda, să aplici folia cu autoadeziv pe spatele acesteia, iar mai apoi să aplici linii de silicon pe laturile oglinzii, fără a atinge folia. Bineînțeles, poți face apel către serviciile unui specialist în cazul în care nu îți dorești să faci acest lucru pe cont propriu. 

Oglinzile din baie sunt printre cele mai frustrante piese de mobilier atunci când vine vorba de curățarea lor. Acestea se pătează constant, iar aburirea după fiecare duș nu este deloc plăcută. Pentru a scăpa într-un mod practic de acest inconvenient poți opta pentru o oglindă cu un sistem special integrat sau poți achiziționa o folie specială pentru dezaburire.

Sursa foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre dezaburirea oglinzii din baie

Ce presupune un sistem de dezaburire al oglinzii din baie?

Un sistem de dezaburire al oglinzii din baie presupune o tehnologie inovatoare care ajută oglinda să nu adune aburi pe suprafața ei. Aburii apar în momentul în care există o diferență semnificativă de temperatură. Un sistem de dezaburire încălzește oglinda la o temperatură optimă, astfel încât, aburii nu au cum să apară.

Ce metode există pentru dezaburirea oglinzii din baie?

Cele mai indicate metode pentru a-ți dezaburi oglinda din baie sunt fie oglinzile care au un sistem integrat anti-aburire, fie folosirea unei folii pentru dezaburire. Aceste două metode vor îndepărta complet aburul de pe suprafața oglinzii.

Cum se folosește tehnologia anti-aburire la oglinda din baie?

Tehnologia anti-aburire poate fi folosită la oglinzile din baie care au integrat un astfel de sistem. Majoritatea vor fi dotate cu butoane touchscreen prin care poate fi pornită sau oprită dezaburirea, fiind, așadar, extrem de ușor de folosit. Dezaburirea poate fi pornită înainte de a deschide robinetul de apă fierbinte al dușului. Va fi împiedicată, astfel, apariția aburului pe oglindă.