Cele mai bune bideuri

Cele mai bune bideuri

Bideul este un element care nu trebuie să lipsească dintr-o baie modernă – de aceea, este important să te orientezi către produse de calitate, care să-ți ofere confortul pe care ți-l dorești. Însă, pentru a face alegerea ideală, poți consulta un clasament care te va ghida în direcția potrivită, punându-ți la dispoziție un TOP 3 al celor mai bune produse de acest gen. În continuarea articolului, vei găsi toate detaliile de care ai nevoie!

Cel mai bun bideu – Clasament TOP 3.

Dacă ești în căutarea unui bideu bun, trebuie să analizezi următorul clasament, care cuprinde cele mai bune 3 opțiuni de bideuri premium de top. Iată care sunt acestea:

ProdusBideu pe pardoseală Ideal Standard ConnectBideu pe pardoseală Ideal Standard Tesi back-to-wallBideu suspendat Carina Cersanit

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi PRODUSE
Caracteristici produsSe instalează pe pardoseală
Dimensiuni: 360 x 545 x 395 mm
Este realizat din porțelan
Conține sistem de prindere
Oferă o garanție de 25 de ani
Se instalează pe pardoseală 
Dimensiuni: 360 x 550 mm
Este realizat din ceramică sanitară
Are orificiu pentru baterie lipit de perete
Include un set de fixare
Are o garanție de 25 de ani
Montarea este de tip suspendat
Forma este dreptunghiulară
Dimensiuni: 355x525x360 mm
Greutate: 17 kg
Rezistență maximă de încărcare: 400 kg
Are evacuare laterală
Se fixează pe ramăNu conține baterie sanitară
Jetul se acționează manual
Este realizat din ceramică
PROGaranție îndelungată
Design practic
Garanție îndelungată
Are set de fixare inclus
Tipul de montare suspendat poate fi util pentru 
CONTRANu conține baterie

Cum aleg un bideu bun?

Totuși, pentru a alege cel mai bun bideu, trebuie să ții cont de o serie de criterii care te pot ghida pe tot parcursul căutărilor. Este bine să ai în vedere mai multe recomandări, însă, pentru a te baza pe un plan propriu, bine pus la punct, îți trebuie o lista care să cuprindă factorii pe care este obligatoriu să-i analizezi înainte de a decide care model este potrivit pentru tine. Așadar, iată la ce trebuie să fii atent:

  • Tipul bideului

Există mai multe tipuri de bideuri pentru care poți opta. Fiecare categorie se definește prin anumite caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare, atât în ceea ce privește modul de montare, cât și în ceea ce privește funcționarea. Te poți orienta către un bideu clasic, unul electric, unul non-electric (care să se poată monta pe vasul de WC, racordându-se la rețeaua de apă) sau unul suspendat. Fiecare dintre acestea se definește prin anumite însușiri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când treci prin procesul de selecție.

  • Modul de funcționare

Modul de funcționare depinde de tipul bideului. De exemplu, cel clasic se racordează la instalația de apă din baie și este dotat cu un robinet și o gaură de scurgere.  Cel electric se poate lega și la rețeaua electrică, iar acest lucru îți poate oferi control asupra temperaturii, iar spălarea este activată în mod automat, cu ajutorul unui panou de control. Bideul non-electric care se instalează pe WC și este acționat prin intermediul unei manete.

  • Instalare și montare

Cerințele de montare pot fi diferite în funcție de model. De pildă, atât bideul electric, cât și anumite modele de bideuri non-electrice se montează direct pe vasul de WC, având, în același timp, rolul de capac. Acesta poate avea mai multe funcții, fiind un sistem care poate fi dotat cu o mulțime de caracteristici utile. Însă, există și bideuri individuale, separate de vasul de WC, care se instalează în baie.

  • Forma, design, culoare

Forma, designul și culoarea sunt elemente importante, mai ales în crearea unui decor coerent și armonios din punct de vedere estetic. Forma poate păstra simetriile folosite în amenajarea băii sau poate veni în contrast, pentru a aduce ceva nou și unic în conceptul stilistic. Există bideuri ovale, rotunde, dreptunghiulare sau pătrate, pe care le poți integra cu succes în decorul pe care vrei să-l alcătuiești. Designul este un factor complex și depinde de numeroase caracteristici, iar culoarea poate schimba cu totul aspectul încăperii, aducând o notă de originalitate. Poți testa nuanțe clasice, precum alb sau poți experimenta alte tipuri de culori, precum negru sau antracit.

  • Dimensiune

Dimensiunea este esențială atunci când alegi obiectele sanitare din baie. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, îndreaptă-ți atenția către bideuri care să se încadreze în limitele pe care ți le impune perimetrul respectiv. Atât forma, cât și tipul ales pot influența modalitățile de amplasare și instalare – așadar, fă toate măsurătorile necesare pentru a evalua corect și concret lucrurile de care ai nevoie.

  • Material 

Fie că alegi un bideu din porțelan, fie că preferi unul din ceramică, este bine să iei în calcul acest detaliu, din mai multe perspective. Materialul nu are efect doar asupra factorului vizual, ci și asupra durabilității și a igienei. De pildă, există glazuri speciale, care îți pot asigura un grad mai mare de protecție împotriva bacteriilor și a microbilor, o mai mare rezistență la zgârieturi și la mizerie, fiind mai ușor de curățat și de întreținut. De asemenea, trebuie să fii atent și la materialul din care sunt confecționate duzele (inox, iodură de argint, etc.). 

  • Brand

Brandul este un lucru pe care trebuie să-l iei în considerare, deoarece poate influența nivelul de calitate. Dacă îți dorești produse premium, de ultimă generație, îndreaptă-ți atenția către producători de top, precum Ideal Standard, Duravit, Roca, Geberit sau alții, care îți pot oferi articole calitative din toate punctele de vedere. Cercetează cu atenție gamele oferite de aceștia și fă o comparație între modelele pe care le oferă.

  • Funcții suplimentare

Unele bideuri pot veni echipate cu funcții suplimentare, precum încălzire în capac, uscător cu aer cald, temperatura ajustabilă, posibilitatea de a ajusta poziția duzei, controlarea vitezei și a presiunii apei, ajustarea lățimii jetului de apă, funcții speciale de curățare (oscilantă, prin jet pulsatoriu etc.), funcții de autocurățare și sterilizare, economisirea energiei sau odorizarea încăperii. Însă, ține cont de faptul că, deși aceste funcții sunt elemente semnificative, ele trebuie să vină în completarea caracteristicilor principale, care au legătură cu performanța, rezistența și funcționarea. Trebuie să alegi un produs care să-ți ofere, în primul rând, un înalt standard de calitate în ceea ce privește acțiunea sa de bază și, apoi, să vină în plus cu însușiri inedite, de ultimă generație.

Marca recomandată de Sensodays

Dacă ești în căutarea unor recomandări de bideuri, Sensodays îți stă la dispoziție, oferindu-ți detalii utile despre una dintre mărcile renumite în acest domeniu. Iată ce trebuie să știi despre aceasta:

Marca Ideal Standard

Ideal Standard este o companie privată care își axează activitatea pe producția de obiecte sanitare, accesorii și instalații pentru baie. Fondată în anul 1949, firma s-a dezvoltat de-a lungul timpului, aducând numeroase inovații în domeniu și contribuind, în mod pozitiv, la evoluția și dezvoltarea articolelor de ultimă generație.  Sediul principal se află în Belgia, însă brandul are sucursale în mai multe țări. Misiunea acestora se bazează pe cuvintele inovație și design, îmbinând aceste două elemente într-o manieră creativă, pentru a crea produse de calitate. În anul 2018, au stabilit un parteneriat cu studioul de design Palomba Serafini Associati și, astfel, partea de design a fost îmbunătățită, în conformitate cu standardele moderne și contemporane. Este unul din liderii de piață în producția de accesorii și obiecte pentru baie, lucrând, în permanență, împreună cu designeri, cercetători și firme de construcții, pentru a-și îmbunătăți produsele. 

Cum se folosește un bideu?

Modul de utilizare depinde foarte mult de tipul de bideu pentru care optezi. Dacă alegi un sistem de bideu, poți avea un panou de control sau o telecomandă, dar dacă alegi un model clasic, vei avea o baterie similară cu cea de la chiuvetă. Există și variante care au un furtun încorporat, asemănător cu cel de la duș. 

Însă, indiferent de opțiunea pe care o selectezi, cel mai important este să citești instrucțiunile. Odată ce ai decis care este cel mai bun produs pentru tine, consultă cu atenție manualul de utilizare. Acolo vei putea găsi toate informațiile referitoare la funcționare, utilizare, caracteristici tehnice și sfaturi utile, pe care te vei putea baza atunci când îl vei folosi. Fiecare producător își creează articolele în mod propriu și, de aceea, este obligatoriu să citești îndrumările oferite de acesta, fiindcă pot fi diferite față de cele standard sau de cele considerate a fi obișnuite. Așadar, nu uita să te documentezi atent, pentru a descoperi toate detaliile de care ai nevoie.

De asemenea, un alt lucru pe care nu trebuie să-l ignori este întreținerea bideului. Pentru ca acesta să reziste cât mai mult timp și să funcționeze la standarde înalte de igienă, el trebuie îngrijit corespunzător, pentru a se evita degradarea lui. Astfel, el trebuie curățat cu atenție, ținându-se cont de specificul materialului și de modul în care acesta trebuie abordat. 

Ceramica, porțelanul și anumite tipuri de glazuri pot necesita o îngrijire specială, fără produse abrazive sau nocive. Și în acest caz este recomandat să ții cont de indicațiile producătorului, pentru a te asigura că nu vei face nicio greșeală în procesul de curățare. În general, dacă glazura este de calitate, vei avea nevoie doar de o lavetă umedă și de un agent de curățare normal, pentru a elimina mizeria acumulată și calcarul care se poate depune după un timp. Însă totul se află în strânsă legătură cu materialul din care este realizat bideul, dar și cu gradul de calitate. 

Indiferent de caracteristicile bideului, este obligatoriu să ai în vedere toate aceste amănunte, cu scopul de a menține nivelul optim de funcționare și de a contribui, în mod pozitiv, la durabilitatea produsului. 

În concluzie, bideul este un obiect sanitar util, care poate veni în întâmpinarea ta, înlesnind procesul de menținere a unei igiene intime optime. Însă, pentru a alege produsul potrivit pentru tine, trebuie să iei în calcul aceste criterii, pe care să te poți baza. 

Fă o listă cu cerințele pe care le ai, gândește-te care sunt funcțiile și elementele pe care ți le dorești, setează-ți bugetul și, apoi, pornește în căutarea modelului ideal. Cu siguranță vei găsi exact ceea ce îți dorești, iar baia ta va fi completată, atât din punctul de vedere al designului, cât și din cel al funcționalității, cu ajutorul bideului pe care îl vei selecta. 

Orientează-te către articole premium, care să-ți ofere tehnologii hi-tech, moderne și eficiente, pentru a avea o experiență de utilizare cât mai plăcută și mai îndelungată!

Sursă foto: sensodays.ro, shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre bideuri

Ce este un bideu?

Bideul este un obiect sanitar care are ca scop efectuarea toaletei intime, în mod rapid și eficient. Este utilizat, de regulă, ca metodă de menținere a igienei intime, după folosirea vasului de toaletă.

Care este cel mai bun bideu – clasic sau electric?

Ambele bideuri sunt variante posibile – totul ține de preferințele tale și de modul de acționare pe care îl preferi. Trebuie să iei în calcul atât montarea și instalarea, cât și racordurile necesare.

Ce bideu să cumpăr?

Dacă nu știi ce bideu să cumperi, poți ține cont de o recomandare a clienților sau de sfaturile producătorilor de bideuri. Însă, este bine să ai în vedere caracteristicile produsului, funcțiile sale, designul și materialul, dar și dimensiunea spațiului pe care îl ai la dispoziție.

Care sunt cele mai bune bideuri?

Cele mai bune bideuri sunt cele care sunt alcătuite din materiale calitative. Poți opta pentru modele care au o glazură suplimentară, ce poate contribui la durabilitate, rezistență la zgârieturi și eliminarea facilă a mizeriei.

Ce branduri renumite produc bideuri premium?    

Sunt mai multe branduri pe care trebuie să le iei în considerare – însă, printre cele mai cunoscute se află Duravit, Ideal Standard, Roca, Geberit, Villeroy&Boch, Globo, Vitra și altele.