Cum se bea coniacul şi ce greşeli trebuie să eviți pentru a da dovadă de rafinament

Cum se bea coniacul

Coniacul este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice şi are avantajul de a fi un excelent digestiv. Poţi servi coniac înainte de masă, în timpul acesteia sau după, atât la evenimente speciale, cât şi la ocazii nu foarte deosebite, cum ar fi o seară de jocuri cu prietenii sau un prânz în familie. Dacă îţi doreşti să ştii mai multe despre cum se bea coniacul, cu ce se bea şi ce greşeli să eviţi atunci când serveşti o astfel de băutură, am pregătit pentru tine câteva informații care să te ajute.

Cum se bea coniacul

Cum se bea coniacul

Coniacul este o băutură din vin, foarte apreciată datorită gustului său, dar şi datorită proprietăţilor sale digestive. Dacă te întrebi cum şi cu ce se poate bea coniacul, iată câteva idei pentru a savura băutura la diverse ocazii:

  • În timpul mesei

Aroma bogată a coniacului îl face potrivit pentru servire în timpul meselor, exact cum este și cazul vinului. Îl poţi bea simplu, în timpul meselor, fie că e vorba de o cină romantică, fie că e vorba de un prânz de afaceri sau o întrevedere cu prietenii.

  • În diverse combinaţii de cocktailuri

Coniacul se poate combina cu alte ingrediente pentru a obţine cocktailuri delicioase. Sucul de lămâie, lichiorul de portocală, şampania sau lichiorul amaretto sunt doar câteva dintre ingredientele care se pot folosi pentru a prepara reţete populare de cocktailuri. Poţi găsi pe internet zeci de idei pentru a te inspira. Nu uita că sunt necesare diverse accesorii de bucătărie pentru pregătirea corectă a unui cocktail, precum măsuri și pistil. 

  • Coniac cu gheaţă

Dacă îţi doreşti să îl savurezi pe post de aperitiv, înainte de masă, atunci combinaţia de coniac cu câteva cuburi de gheaţă poate fi opţiunea ideală.

Ar mai trebui să ştii că această băutură se savurează la temperatura camerei şi nu trebuie ţinută în frigider. De ce se bea coniacul cald? Pentru ca aroma sa bogată şi gustul puternic să nu fie afectate de răcirea la frigider sau congelator. Totuşi, nu trebuie să încălzeşti niciodată coniacul, deoarece alcoolul se va evapora, iar gustul său se va altera.

Când se bea coniacul

Poţi savura coniacul atât la prânz, cât şi la cină, oricând doreşti, fie în timpul mesei, fie înainte ori după. Alegerea îţi aparţine când vine vorba de momentul consumului. Coniacul poate fi servit atât la cine speciale, cât şi la nunţi, botezuri sau zile de naştere, în funcţie de preferinţele invitaţilor. Poţi servi această băutură chiar şi acasă, fie că ai invitaţi, fie că doreşti să te bucuri de gustul său bogat la masă. 

Din ce pahare se bea coniacul și ce greșeli trebuie să eviți

Cum se bea coniacul

Există câteva aspecte care ţin de felul în care se bea şi se serveşte coniacul, de care ar trebui să ţii cont, fie că îl serveşti la un eveniment special, fie că o faci la tine acasă:

  • Nu combina coniacul cu alte băuturi alcoolice. Pentru a te bucura de gustul său special, nu bea, în acelaşi timp, şi alte băuturi alcoolice, precum tărie sau vin. Dacă îţi doreşti să serveşti şi o altă băutură în afară de coniac, aşteaptă ceva timp înainte de a trece la celălalt tip de băutură.
  • În ce pahare se serveşte coniacul? Pentru a bea coniac, sunt recomandate paharele speciale pentru această băutură. Ele seamănă cu o lalea şi au o bază largă, ce se îngustează spre vârf. Nu folosi niciodată alt tip de pahare pentru a servi această băutură, ci doar pe cele destinate acestui scop.

Cei de la Schott Zwiesel îţi pun la dispoziţie astfel de pahare pentru coniac de calitate, pe care să le poţi folosi oricând doreşti să te bucuri de gustul băuturii. Poţi opta pentru diverse forme şi modele, de la seturi de pahare, pahare vintage de coniac sau pahare XXL. 

Servirea coniacului nu este deloc complicată şi o poţi face foarte simplu, în special dacă vei ține cont de informațiile prezentate în articol. Te poţi bucura de gustul coniacului oricând doreşti, fie înainte de masă, fie în timpul ei sau după, însă, nu uita să nu îl serveşti niciodată de la frigider şi să foloseşti mereu pahare dedicate.

Sursa foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări şi răspunsuri frecvente despre cum se bea coniacul

De ce se bea coniacul cald?

Temperaturile “şoc” pot altera gustul acestei băuturi, de aceea, pentru a-i savura aroma, este necesar să o serveşti la temperatura camerei sau cu gheaţă, în cazul în care preferi o băutură mai rece.

Când se bea coniacul?

Poţi savura coniac la orice fel de eveniment, fie că este o ocazie specială de zi, fie că este una de seară, atât înainte de masă, cât și în timpul acesteia sau după.

Cum se bea coniacul?

Coniacul se bea la temperatura camerei sau cu câteva cuburi de gheață, din pahare speciale pentru această băutură. De asemenea, pot fi realizate numeroase cocktailuri pe bază de coniac, însă, pentru acestea vei avea nevoie de anumite accesorii de bucătărie