Cele mai bune odorizante auto

Cele mai bune odorizante auto

Vrei un miros de mașină nouă sau doar îți dorești să aduci o aromă deosebită în interiorul automobilului? Ți-ai dori să îndepărtezi mirosul de cafea de pe scaunele auto sau de pe covorașe, pe cel de țigări sau pe cel de mâncare? În continuare, vei descoperi care sunt cele mai bune soluții pe care le ai la îndemână în acest sens, vei afla un top al celor mai bune odorizante auto, vei ști cum să alegi produsul de care ai nevoie, cum să-l folosești corect și multe alte lucruri interesante despre acest subiect.

Cele mai bune odorizante auto – Clasificare TOP 3

Odorizantul auto este un accesoriu cu miros frumos, care ajută la relaxare și care creează o atmosferă plăcută în interiorul mașinii, influențând dispoziția celor care o folosesc zi de zi sau ocazional. Pe piață există diferite tipuri de odorizante auto: potpouri, spray, tip brăduț, cu clemă de prindere la grilajul de ventilație, odorizante profesionale cu nebulizare la rece, produse care se conectează la brichetă etc. 

ProdusSet odorizant masină Berger Duality + rezervă ceramică Angelique NoireSet odorizant masină Berger Riviera + rezervă ceramică Citron ToniquePotpourri Farmacia SS Annunziata Medici e Speziali
CaracteristiciSetul este alcătuit din difuzor și rezervă ceramică ambalată în pungă etanșă
Intensitatea parfumului este de 3 / 5
Timpul de difuzare al odorizantului este de +/-4 săptămâni
Are logo-ul producătorului gravat pe lateralul difuzorului
Setul este compus dintr-un difuzor metalic și o rezervă ceramică
Se prinde de bord cu clema din dotare
Capacul este magnetic
Intensitatea parfumului este de 4 / 5
Timpul de difuzare este de +/- 4 săptămâni
Rezerva ceramică este ambalată într-o pungă ermetică
Are o aromă sofisticată și elegantă după zdrobire
Este recomandat pentru locuință, dar poate fi utilizat și în mașină
Notele de vârf sunt de piper roz, bergamotă, cedru
Notele de mijloc sunt floare de piper negru, orhidee neagra
Notele de bază sunt de lemn de cedru, lemn de guaiac, mosc alb
PROCapacul este magnetic și permite deschiderea și închiderea ușoară
Are arome deosebite, care realizează o atmosferă plăcută
Are design deosebit, în formă circulară
Se atașează rapid de bordul mașinii
Se deschide imediat
Are efect îndelungat
Poate fi utilizat oriunde e necesară schimbarea atmosferei
Elimină mirosul neplăcut
ContraNu se poate seta timpul de difuzare al parfumuluiPrețul este mai mareEste necesar și un săculeț pentru a le depozita în mașină cu folos
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Alte produse recomandate de Sensodays.ro

Printre cele mai populare produse existente pe piață sunt odorizantele auto care se prind cu clemă de grila de ventilație. Se montează foarte ușor și rapid cu clema din dotare, nu ocupă spațiu mare și nu încurca șoferul la condus, au un aspect elegant și pot fi integrate în orice tip de mașină din acest punct de vedere, iar mirosul lor persistă chiar și săptămâni întregi. 

      Set odorizant masină Berger Lolita Lempicka – Or satine + rezervă ceramică

cel mai bun odorizant de masina cu clema
Vezi AICI preț

Setul cuprinde difuzorul și rezerva ceramică, are parfum cu intensitate 3 / 5 și timp de difuzare de +/- 4 săptămâni, capacul este magnetic, iar rezerva este ambalată într-o pungă închisă ermetic.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
aromele sunt extrem de plăcute, fine, florale
difuzorul se prinde ușor și nu împiedică vizibilitatea șoferului
capacul magnetic permite închiderea și deschiderea imediată
intensitatea parfumului nu este foarte mare

Rezerve ceramice odorizant masina Berger Animals 2 piese

cel mai bun odorizant auto
Vezi AICI preț

Setul cuprinde două rezerve ceramice, cu arome deosebite, florale și fructate, ideale pentru persoanele care au animale de companie. Intensitatea parfumului este de 2 / 5. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
aromele sunt foarte plăcute
elimină mirosurile neplăcute
raportul calitate – preț este excelent
setul nu vine cu difuzor, el trebuind să fie cumpărat separat

      Set odorizant masină Berger Aroma Happy Fraicheur Aquatique + rezervă ceramică

cel mai bun parfum auto
Vezi AICI preț

Setul cuprinde difuzor și rezervă ceramică, intensitatea parfumului fiind de 5 / 5. Notele sunt marine, proaspete. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
are o aromă foarte puternică și persistentă
difuzorul este realizat din materiale robuste, așa că este rezistent
produsul poate fi oferit cadou în diferite ocazii
nu se poate seta timpul de difuzare a parfumului 

Rezerve ceramice odorizant masina Berger Vanille Gourmet

odorizant auto
Vezi AICI preț

Setul este compus din două rezerve ceramice pentru mașină, cu arome dulci de vanilie. Intensitatea parfumului este de 3 / 5.  

AVANTAJE DEZAVANTAJE
aroma este foarte plăcută, fină, elegantă
parfumul este eficient, eliminând mirosurile neplăcute din interior și creând o atmosferă deosebită
raportul calitate – preț este foarte bun
parfumul nu este foarte puternic
setul nu vine însoțit de difuzor, trebuind să fie cumpărat separat

                     Rezerve ceramice odorizant masină Berger Lait de Figue

odorizant de masina
Vezi AICI preț

Setul este compus din două rezerve ceramice, cu arome fructate. Intensitatea parfumului este de 4 /5.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
parfumul este puternic și eficient
produsul este de calitate ridicată și durează mult
împrospătează cu succes aerul din interior
nu are difuzor, trebuind să fie cumpărat separat

                        Suport odorizant mașină Berger Matali Crasset

odorizant auto
Vezi AICI preț

Difuzorul pentru mașină este fabricat din metal, se atașează cu ajutorul clemei din dotare de grila de ventilație de pe bord. Capacul este magnetic.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
se închide și se deschide ușoreste rezistent și durabilraportul calitate – preț este bunnecesită rezervă pentru a parfuma

Cum alegi cele mai bune odorizante auto?

Societatea de astăzi este una dinamică, în care oamenii sunt nevoiți să se miște rapid dintr-un loc în altul și să circule foarte des cu autoturismul personal sau cu cel de serviciu. Mirosul din interior trebuie să fie unul plăcut, care să creeze o atmosferă deosebită chiar, mai ales dacă șoferii sunt nevoiți să petreacă mult timp în mașină. Alegerea unui odorizant auto devine obligatorie, avantajele fiind numeroase. 

Pentru a găsi produsul potrivit pentru gustul fiecărui conducător auto este indicat să se țină cont de recomandările specialiștilor și de unele aspecte esențiale, cum ar fi:

Tipul de odorizant

În comerț există diferite modele de odorizante auto: cu clemă pentru prindere la grilajul de ventilație, potpourri, gel, atomizoare, tip brăduț, cu nebulizare la rece, fabricate din hârtie sau din alte materiale etc. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele proprii, așa că utilizatorul trebuie să se informeze și să aleagă în cunoștință de cauză.

Aromele odorizantului

Parfumul trebuie să fie neapărat pe placul utilizatorilor, altfel nimeni nu va intra în mașină cu plăcere. Dacă o aromă nu este potrivită cu gustul persoanei în cauză, atunci ar trebui schimbată. Alegerea aromei este o chestiune personală până la urmă. Mirosul poate să declanșeze o stare veselă sau, din contră, poate să obosească și să supere.

Intensitatea parfumului

Unii oameni preferă ca parfumul să fie puternic, să acopere orice alt miros, mai ales atunci când călătoresc alături de animale, pe când alții se simt mult mai bine cu un parfum mai blând, fin, care să nu-i agreseze olfactiv. Indiferent cât de intens este parfumul, sfatul specialiștilor este să se aerisească periodic autoturismul, astfel încât produsul să fie mai eficient.

Instalarea și utilizarea

Odorizantul trebuie să se poată monta cu ușurință și să nu obtureze privirea celui care-l folosește, mai ales când vine vorba despre șofer, acesta având nevoie de toată atenția de care dispune în trafic. Odorizantele cu clemă se prind simplu pe grilajul de ventilație și nu împiedică șoferul să conducă în niciun fel, așa că pot fi o idee excelentă.

Prețul

În general, produsele mai scumpe sunt și mai calitative, au o aromă mai puternică sau mai persistentă, ceea ce înseamnă că ar trebui alese în detrimentul celor ieftine. Acestea din urmă au mirosuri extrem de puternice, neplăcute deseori, durabilitatea lor fiind foarte scăzută, deranjând olfactiv încă din primul moment al folosirii lor.

Mărci recomandate de Sensodays.ro

Odorizantele de calitate sunt recomandate de magazinul online Sensodays.ro pentru toți conducătorii auto care vor să se bucure de o atmosferă relaxantă, calmă, plăcută. Printre brandurile de succes se numără Maison Berger și Farmacia SS Annunziata.

Marca Maison Berger

Marca Maison Berger a apărut la Paris în urmă cu 120 de ani, remarcându-se prin colecțiile de top, esențele speciale și calitatea premium. Parfumurile produselor sale sunt realizate de maeștri parfumieri, cu experiență vastă și o pricepere fantastică. 

Marca Farmacia SS Annunziata

Marca Farmacia SS Annunziata este una cu tradiție îndelungată, de sute de ani chiar (în 1561 a apărut sub forma unei farmacii lângă faimosul Dom din Florența). Treptat brandul a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume, cucerind inclusiv piața asiatică. Produsele sale sunt de calitate superioară, rezistente, iar aromele se potrivesc cu diferite gusturi. 

Cum se folosește un odorizant auto și alte detalii auto

În funcție de tip, odorizantele se vor prinde sau agăța, în așa fel încât să se favorizeze răspândirea parfumului în interiorul mașinii. Durabilitatea lor este relativ redusă în timp, circa 4-6 săptămâni, însă se pot consuma și mai rapid, dacă utilizatorul nu va lua unele măsuri în această privință. Specialiștii recomandă să se evite odorizantele tip brăduț, pentru că parfumul lor se epuizează mai repede, mai ales dacă se folosește frecvent sistemul de încălzire, și să se aerisească permanent mașina, eliminând sursele de miros urât (odorizantele nu vor face față la un moment dat).

Deși mulți consideră că aceste produse sunt simple accesorii care elimină mirosurile neplăcute, de fapt, ele influențează pozitiv starea de bine pe durata unei călătorii. Astfel, alegerea aromei potrivite este esențială, dar și instalarea și montarea difuzorului sau odorizantului, deoarece dacă nu sunt puse corect, atunci nu vor funcționa optim sau vor face acest lucru pentru o durată scurtă de timp. După o anumită perioadă este indicat să se schimbe aroma odorizantului, deoarece din punct de vedere biologic utilizatorul se obișnuiește olfactiv cu ea.

Multe odorizante auto pot fi puse și în casă, în dulapuri sau în camere pentru a împrospăta mirosul. Instrucțiunile producătorului sunt importante, deoarece acolo sunt specificate și alte detalii legate, de exemplu, de faptul că odorizantele pot sau nu pot să fie expuse razelor soarelui sau să intre în contact cu pielea și hainele. După folosire, odorizantul trebuie să fie pus în recipientele speciale pentru colectare, în funcție de materialul din care este fabricat. 

În concluzie, cine vrea să se bucure de o călătorie frumoasă și plăcută olfactiv trebuie neapărat să achiziționeze un odorizant cu parfumul preferat și să împrospăteze atmosfera din interiorul autoturismului. Alegerea produsului se va face doar după ce au fost luate în considerare sfaturile specialiștilor, părerile altor persoane care au fost mulțumite de achiziție, precum și alte aspecte esențiale. 

Surse foto:

sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre odorizantele auto

Ce este un odorizant auto?

Odorizantul auto este un accesoriu care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și la realizarea unei atmosfere plăcute la interior, ce se prinde sau se agață în diferite locuri ale mașinii.

Câte tipuri de odorizante auto există?

Pe piață există diferite tipuri de odorizante auto, cum ar fi potpouri, spray, tip brăduț, cu clemă de prindere la grilajul de ventilație, odorizante profesionale cu nebulizare la rece, produse care se conectează la brichetă.

Cum alegi cel mai bun odorizant auto?

Alegerea celui mai bun odorizant auto trebuie să se facă în funcție de următoarele aspecte importante: tip, aromă, intensitatea parfumului, instalare, utilizare, producător, preț.

Care sunt avantajele celui mai bun odorizant auto?

Cel mai bun odorizant auto trebuie să ofere următoarele avantaje: să aibă parfum puternic, cu arome pe gustul utilizatorului, să elimine mirosurile neplăcute din interior, să ajute la relaxare și la crearea unei atmosfere plăcute, să dureze mult.

Odorizantele de mașină pot fi folosite în casă?

Da, odorizantele auto pot fi folosite și în locuință, acolo unde este nevoie de un miros plăcut (dulapuri, baie, bucătărie, hol, debara, beci etc.).