Cele mai bune pahare de șampanie

Cele mai bune pahare de șampanie

Îți dorești să adaugi la colecția ta de pahare cel mai bun set pentru șampanie? Vrei să savurezi împreună cu cei dragi această băutură din cupe elegante, fabricate din cele mai rezistente materiale? Visezi ca toate mesele festive să fie complete cu pahare de un rafinament unic? 

În articolul de mai jos vei descoperi care sunt cele mai bune seturi de pahare pentru șampanie, cum faci alegerea potrivită, cum se întrețin acestea, precum și lista mărcilor recomandate de Sensodays, alături de răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre acest subiect.

Cele mai bune pahare de șampanie – Clasificare TOP 3

ProdusSet 2 pahare sampanie Zwiesel Glas Enoteca SparklingSet 2 pahare LSA International Savoy ChampagneSet 4 pahare șampanie Villeroy & Boch Ovid
CaracteristiciTip: flûte
Colecția: Enoteca
Stil: clasic
Material: sticlă cristal
Dimensiuni:
Înălțime – 265 mm
Diametru – 72 mm
Volum – 214 ml
Culoare: transparent
Tip: cupă
Colecția: Savoy
Stil: modern
Material: sticlă
Dimensiuni:
Diametru – 11 cm
Înălțime – 19 cm
Volum – 0,25 L
Culoare: transparent
Tip: flûte
Colecția: Ovid
Stil: clasic
Material: sticlă
Dimensiuni:
Înălțime – 228mm
Volum – 0,25 L
Culoare: transparent
PROMaterial excelent
Sunt versatile, pot fi folosite la orice ocazie, inclusiv la cele excepționale
Sunt realizate prin suflare manuală
Pot fi curățate cu ușurință la mașina de spălat vase
Design unic, siluetă grațioasă
Pot fi curățate ușor manual, nu au nevoie de întreținere specială
Raport calitate preț excelent
Sunt versatile și pot fi folosite atât la ocazii speciale, cât și la mese obișnuite
ContraPentru ocazii cu mai mulți invitați, vei avea nevoie de mai multe seturiPentru ocazii cu mai mulți invitați, vei avea nevoie de mai multe seturi
Mai puțin versatile decât cele tip flûte
Pentru ocazii cu mai mulți invitați, vei avea nevoie de mai multe seturi
Nu sunt ideale pentru ocaziile excepționale
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cele mai bune pahare de șampanie din sticlă

Paharele pentru șampanie realizate din sticlă pot fi folosite atât pentru aniversări și celebrări speciale, cât și la mesele obișnuite.

Set 4 pahare șampanie Villeroy & Boch Ovid

Paharele de șampanie de la Villeroy & Boch din colecția Ovid păstrează eleganța stilului clasic, au un design lejer și pot fi asortate cu numeroase tipuri de tacâmuri. Au un volum potrivit, sunt stabile și lejere, în același timp. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Raport calitate preț excelent
Sunt versatile și pot fi folosite atât la ocazii speciale, cât și la mese obișnuite
Număr de pahare ideal pentru servirea mesei în familie
Pentru mesele cu mai mulți invitați, vei avea nevoie de mai multe seturi
Nu sunt ideale pentru ocaziile excepționale

Set 2 pahare LSA International Savoy Champagne

Cupele pentru șampanie din colecția Savoy aduc strălucire și eleganță fiecărei ocazii, datorită siluetei grațioase și a piciorului înalt. Realizate în stil modern, din sticlă suflată manual, paharele sunt transparente și au un volum de 250 de mililitri.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Design unic, siluetă grațioasă
Pot fi curățate ușor manual, nu au nevoie de întreținere specială
Pentru ocazii cu mai mulți invitați, vei avea nevoie de mai multe seturi
Mai puțin versatile decât cele tip flûte

Set 4 pahare sampanie LSA International Otis

Spre deosebire de celelalte pahare de tip flûte, cele din colecția Otis de la LSA International au o geometrie aparte, care încântă simțurile oricărei persoane ce apreciază originalitatea. Pe lângă estetica minimalistă de valoare, acestea se caracterizează și prin practicalitate – pot fi ușor curățate manual și nu necesită produse de îngrijire specială.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Design unic, contemporan
Pot fi curățate ușor manual, nu au nevoie de întreținere specială
Număr de pahare ideal pentru servirea mesei în familie

Cele mai bune pahare de șampanie din cristal

Paharele realizate din cristal sunt destinate ocaziilor speciale și au o greutate mai ridicată.

Set 2 pahare sampanie Zwiesel Glas Enoteca Sparkling

Paharele Zwiesel Enoteca Sparkling transformă savurarea șampaniei într-o experiență aparte, având forma flûte, care permite păstrarea efervescenței și a aromelor. Sunt realizate din sticlă cristal suflată manual. Te vei bucura de băutura fină la adevărata sa valoare, datorită pereților paharului care au grosimea ideală.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Material excelent
Sunt versatile, pot fi folosite la orice ocazie, inclusiv la cele excepționale
Sunt realizate prin suflare manuală
Pot fi curățate cu ușurință la mașina de spălat vase
Pentru ocazii cu mai mulți invitați, vei avea nevoie de mai multe seturi

Set 6 pahare sampanie Schott Zwiesel Diva 

Paharele Schott Zwiesel din colecția Diva sunt rezultatul inovației unui brand cu tradiție. Realizate din Cristal Tritan, acestea nu mai conțin plumb, au o claritate și strălucire superioară, care durează timp îndelungat. Sunt rezistente la zgârieturi și ciobire.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Număr ideal de pahar în set
Realizate din Cristal Tritan fără plumb
Pot fi curățate inclusiv la mașina de spălat vase

Set 4 pahare sampanie Villeroy & Boch La Divina Flute

Paharele de șampanie din colecția La Divina, produse de Villeroy & Boch au un design elegant și atemporal și reprezintă o alegere ideală pentru ocaziile speciale. Datorită lor, poți savura gustul băuturilor, deoarece liniile clare și formele rotunjite permit dezvoltarea perfectă a aromelor.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Design unic
Număr ideal de pahare pentru servirea mesei în familie

Cum alegi cele mai bune pahare de șampanie?

O persoană preocupată de stilul de viață pe care îl duce este conștientă de importanța alegerii setului de pahare pentru șampanie potrivit. Pentru a face achiziția potrivită, trebuie să ții cont de o serie de aspecte.

Tipul paharului: cupă sau flûte

Forma paharului influențează în mod decisiv experiența degustării șampaniei, iar specialiștii știu cel mai bine acest lucru. Un pahar de tip flûte, înalt și îngust, va păstra un timp mai îndelungat efervescența băuturii, însă adesea este posibil ca excesul de dioxid de carbon care se elimină prin diametrul îngust al paharului să fie uneori deranjant. În cazul unei cupe, dioxidul de carbon se disipează mai repede, astfel că dispare efectul de înțepătură atunci când apropii paharul de buze, însă și aromele băuturii devin mai diluate.

Marca

Cu cât brandul pe care îl alegi are o experiență mai vastă și se bucură de o recunoaștere mai mare a produselor sale, cu atât este mai probabil să ai de o experiență mai plăcută atunci când te bucuri de șampanie. Mărci precum Villeroy & Boch, LSA International sau Zwiesel Glas îți vor oferi cele mai înalte standarde de calitate în ceea ce privește paharele de șampanie.

Designul

Așa cum explică experții din domeniu, aspectul și forma unui pahar influențează degustarea, dar și întreaga experiență culinară pe care o poți avea. Prin urmare, poți alege modele clasice, cu forme simple, care se potrivesc la orice ocazie și în orice tip de decor sau poți opta pentru un design special, cu trăsături ieșite din comun: pahare opace, cu sticlă colorată sau cu forma piciorului diferită de cele obișnuite. 

Materialul

Un pahar de șampanie bun este realizat din sticlă sau cristal. Cele din sticlă se găsesc la prețuri mai accesibile, sunt suficient de rezistente și de elegante. Ele pot fi folosite atât la mesele aparte, cât și la cele obișnuite. Cele din cristal sunt rezervate pentru ocaziile speciale, au un preț mai ridicat și un design mai rafinat. De asemenea, poți alege un set de pahare din cristal tritan fără plumb, o inovație adusă de brandul german Zwiesel.

Numărul de pahare incluse în set

Seturile pot conține 2, 4 sau 6 pahare pentru șampanie și este important să știi cu ce obiectiv le cumperi. Dacă urmează să le folosești pentru o cină romantică sau să le oferi unui cuplu, opțiunea potrivită este evidentă: alege un set de două pahare. Dacă dorești pahare pentru mesele festive pe care le iei împreună cu cei dragi sau urmează să le oferi unei familii, atunci optează pentru seturi mai extinse.

Modul de fabricare

Paharele de șampanie de cea mai bună calitate pot fi obținute prin suflare și finisare manuală sau prin suflare și finisare industrială. Cele obținute manual respectă tehnicile tradiționale ale experților în acest meșteșug, un fenomen tot mai rar întâlnit în rândul producătorilor. Rezultatul este păstrarea unicității fiecărui obiect în parte, cu mici imperfecțiuni, care îi acordă personalitate. Paharele obținute prin procese industriale se bucură de o precizie mai înaltă și, în funcție de design, pot fi elegante și rezistente.

Mărci recomandate de Sensodays.ro

Pentru a putea face o alegere cât mai bine informată, Sensodays îți pune în vedere câteva mărci ale căror produse sunt recunoscute pentru calitatea lor.

Marca Villeroy & Boch

Compania a fost fondată în 1748, iar cei peste 250 de ani de existență pe piața de produse de lifestyle se justifică prin calitatea înaltă a produselor, stilul lor și inovația care stă la baza proceselor de proiectare și fabricare.  

Valorile brandului sunt adânc influențate de cultura europeană, iar în prezent obiectele din ceramică realizate de Villeroy & Boch sunt vândute în peste 125 de țări din întreaga lume. Articolele pentru baie, wellness, servirea mesei și lifestyle sunt rezultatul muncii a peste 7000 de angajați, care își desfășoară activitatea în 8 puncte de lucru din Europa și din Thailanda. 

Marca LSA International

LSA International este un studio de design cu sediul la Londra, specializat în crearea de obiecte din sticlă, fabricate pentru decor sau pentru servirea mesei. Compania a pornit ca o afacere de familie, iar în prezent produsele se bucură de succes pe piața internațională. 

Procesul de creație al celor de la LSA International nu se oprește doar la design și utilitate, ci ia în considerare sustenabilitatea, pentru a obține produse utile și relevante pe termen lung, în ceea ce privește stilul și calitatea. Din respect pentru valorile artizanale, obiectele sunt fabricate în continuare prin metode manuale.

Marca Zwiesel Glas

Brandul Zwiesel Glas se poate mândri cu peste 150 de ani de experiență în manufacturarea de pahare, ce se definesc prin eleganța și calitatea lor înaltă. Specialiștii pun preț atât pe tradiție, cât și pe inovația permanentă. 

Valorile promovate de această companie prin produsele sale se învârt în jurul sentimentului de încântare și comunitate. Un pahar marca Zwiesel transformă orice masă într-o experiență unică. Producătorii sunt preocupați de reușita produselor, astfel că până și cele mai mici detalii, precum calitatea sunetului produs la ciocnirea a două pahare, este un obiectiv pe care au grijă să-l atingă cu fiecare colecție introdusă pe piața internațională.

Cum se întrețin paharele de șampanie?

Pentru a te bucura vreme îndelungată de un set de pahare elegante, este necesar să le acorzi o atenție sporită. Pe lângă faptl că acestea trebuie manevrate cu grijă, le poți păstra aspectul strălucitor, cu ajutorul câteva măsuri.

Paharele de cristal se curăță manual, fără a folosi apă fierbinte și fără a le expune la modificări bruște de temperatură. Pentru modelele cu forme speciale, se folosește o perie cu peri moi, care să permită curățarea eficientă, fără a le afecta. 

Paharele din sticlă pot fi spălate la mașina de spăłat vase, însă asigură-te că citești cu atenție indicațiile producătorului înainte de a lua o decizie. Pentru îndepărtarea eventualelor urme apărute după uscare și pentru a le oferi strălucire, poate fi folosită o lavetă sau o bucată de pânză cu textură moale.

Șampania este băutura simbolică a celebrărilor, iar servirea ei trebuie realizată cu cea mai mare grijă, din cupe speciale. Pentru o masă festivă rafinată, ține cont de recomandările din acest articol privind alegerea celui mai bun set de pahare pentru șampanie.

Surse foto: Unsplash.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre pahare de șampanie

Care sunt cele mai bune pahare de șampanie?

Cele mai bune pahare de șampanie sunt cele realizate din materiale durabile și care nu afectează gustul băuturii, precum sticla și cristalul, cu formă de cupă sau flûte.

Ce mărci produc pahare de șampanie bune?

Există mai multe branduri care produc pahare de șampanie la cele mai înalte standarde, iar printre acestea se numără Villeroy & Boch, LSA International sau Zwiesel Glas.

Din ce material sunt fabricate cele mai bune pahare de șampanie?

Un pahar de șampanie de calitate este fabricat din sticlă sau cristal. Aceste materiale păstrează intact gustul băuturii, sunt rezistente și oferă o experiență plăcută a degustării.

Cum alegi cele mai bune pahare de șampanie?

Pentru a achiziționa cele mai bune pahare de șampanie trebuie să ai în vedere forma acestora, dimensiunile, materialul din care sunt fabricate, producătorul și modul de fabricare.

Ce formă este mai potrivită pentru un pahar de șampanie – cupă sau flûte?

Paharele de șampanie de tip cupă disipează mai rapid dioxidul de carbon emis, iar cele de tip flûte păstrează mai bine efervescența și aromele băuturii.