Mic dejun englezesc – un punct de pornire excelent pentru o zi plină

Mic dejun englezesc

Micul dejun este recunoscut de specialiștii din domeniul nutriției ca fiind cea mai importantă masă a zilei. Aportul său nu trebuie să fie unul strict caloric, ci, din contră, explozia de energie care te cuprinde după savurarea lui poate avea, în parte, și o proveniență de natură spirituală. Procesul de preparare a micului dejun, aranjarea mesei într-o manieră elegantă și, finalmente, servirea fiecărui preparat în parte într-un mediu curat și liniștit, vor sădi în tine sămânța recunoștinței și te vor ajuta să pornești în aventura unei noi zile cu mintea limpede.

Alegerea unui mic dejun englezesc este o variantă excelentă pentru a te asigura că vei avea spor în toate în prima parte a zilei. Bogat și hrănitor, acesta poate fi consumat alături de cei dragi fără a te îngrijora vreo clipă de eventualele nemulțumiri ale celor mai mofturoși.

Există, totuși, o problemă a acestui tip de mic dejun: lipsa esteticii în prezentarea sa obișnuită. O manieră de prezentare nefericită poate ruina cu ușurință orice masă a celor pasionați de frumos, mai ales înainte de prima ceașcă de cafea.

Micul dejun englezesc reinterpretat: despre regăsirea esenței faimosului fel de mâncare

Majoritatea oamenilor moderni din zona urbană cunosc conceptul de mic dejun englezesc și pot enumera cu ușurință o serie de ingrediente din care este alcătuit. Acest binecunoscut fel de mâncare pare să fie o invenție contemporană, dată fiind faima de care se bucură în prezent, însă, realitatea istorică este cu totul diferită.

Apărut în secolul al XIII-lea în sânul nobilimii, micul dejun englezesc a rămas pentru multă vreme o dovadă de bogăție și rafinament. De-a lungul epocii Victoriene și apoi a celei Edwardiene, această primă masă a zilei a cunoscut felurite reinterpretări, cuprinzând ingrediente exotice și greu de preparat. Abia din anii ‘50 micul dejun englezesc a devenit comun, accesibil publicului larg.

Așadar, cunoscând esența acestui mic dejun și înțelegând că vorbim mai degrabă despre un concept decât despre o rețetă fixă, joacă-te în bucătărie și reinterpretează varianta clasică în funcție de preferințele tale. În cazul în care dorești să nu te abați de la îndrumările obișnuite privind compunerea unui mic dejun englezesc, dar vrei să te asiguri că gustul și aspectul preparatului vor fi deosebite, echipează-te cu câteva instrumente care să te ajute să-ți duci misiunea la bun sfârșit.
Într-o bucătărie bine pregătită pentru orice provocare, trebuie să existe un prăjitor performant de pâine, tigăi special concepute pentru tipul de preparat realizat și, pentru un plus de eleganță în farfurie, ustensile care să ajute la înfrumusețarea platingurilor. Aceste din urmă instrumente ar putea fi un inel pentru ochiuri Karl Weis în formă de inimă, într-un stil clasic, obținut din inox și care poate fi curățat în mașina de spălat vase pentru a-ți ușura munca după acest mic dejun copios sau o tigaie grill de fontă Fissler din gama Arcana, care este produsă în nordul Franței, folosind modalitățile de prelucrare a fontei care și-au dovedit perfecțiunea în timp.

Simțul estetic în bucătărie: mai mult decât o simplă pretenție

Pentru că orice activitate poate fi îndepărtată de sensul său pur utilitar, introdu jocul în rutina de dimineață și starea ta va fi, cu siguranță, una extrem de bună până după apusul soarelui. 

Vesela din care vei servi alături de familie micul dejun trebuie să se regăsească în povestea din care vrei să faci parte. Preferi o estetică specifică epocii Victoriene? Tu visezi, iar echipa noastră se ocupă de toate detaliile organizatorice. Îți punem la dispoziție o colecție impresionantă de creații ale brandului de lux Villeroy & Boch, pentru a-ți orna masa din bucătărie ori din grădină cu cele mai elegante piese cu putință. Fiecare farfurie din această gamă este realizată din porțelan premium și are în spate o întreagă poveste, un concept, un manifest.

Dacă vrei să aduci un touch modern și să duci reinterpretarea într-o zonă fusion, atunci descoperă setul like. by Villeroy & Boch, care îți oferă în continuare garanția calității, dar care urmează, în același timp, o linie contemporană, cu forme imperfecte, căci fiecare obiect în parte este fabricat manual. Obiectele din această gamă sunt realizate din ceramică.

Ce conține un mic dejun englezesc?

Conform cărților de rețete contemporane, un mic dejun englezesc complet trebuie să cuprindă roșii coapte și condimentate, cârnați sau bacon, fasole, ouă prăjite, ciuperci preparate în tigaie sau la cuptor și pâine toast.

Mic dejun englezesc

Nimic nu te împiedică, însă, din a folosi ouă poșate în loc de ouă prăjite, din a adăuga câteva felii de avocado și din a renunța la bacon în favoarea unui prosciutto savuros. Completează rezultatul obținut cu o ceașcă de ceai negru englezesc sau, de ce nu, cu o cană de cafea făcută la un espressor de calitate.

Acum că îi cunoști povestea, te poți bucura de un mic dejun englezesc cu adevărat de basm împreună cu familia ori prietenii. Îți urăm poftă bună!

Surse foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre micul dejun englezesc

Ce conține un mic dejun englezesc?

Un mic dejun englezesc clasic conține ouă, cârnăciori, fasole boabe, roșii, ciuperci, pâine, bacon, unt. Totuși, poți elimina anumite ingrediente și poți adăuga altele în locul lor, precum avocado sau prosciutto.

Cum se pregătește micul dejun englezesc?

Fasolea prefiartă sau luată din conservă se prepară într-o tigaie, alături de roșii tocate sau sos de roșii îmbuteliat. Se adaugă, după gust, sare, piper și boia de ardei dulce. De asemenea, cârnăciorii și ouăle se prăjesc, iar pâinea se prăjește cu ajutorul unui prăjitor de pâine.

Cât durează prepararea unui mic dejun englezesc?

Un mic dejun englezesc poate fi preparat în 20-30 de minute, însă, această durată poate varia, în funcție de felul în care îți place să gătești și dacă alegi să incluzi toate preparatele specifice acestui mic dejun (ouă și cârnăciori prăjiți, fasole, pâine etc.) sau nu.