Cele mai bune pahare de vin

Cele mai bune pahare de vin

Pentru degustarea vinurilor într-o ambianță plăcută, la mesele de zi cu zi sau la ocazii speciale, ai nevoie de pahare de vin de calitate, potrivite pentru tipul băuturii pe care o servești. În continuare poți afla care sunt cele mai bune produse și cum să faci alegerea potrivită.

Cele mai bune pahare de vin – Clasament TOP 3

Poate fi greu să alegi din varietatea de pahare pentru vin existente pe piață, mai ales când auzi atâtea păreri și afli atâtea recomandări diferite. Pentru a lua o decizie mai ușor, poți lua în considerare următorul top, care reunește produse ce se evidențiază prin aspect și calitate.

ProdusPahar de vin alb Villeroy & Boch Octavie


Pahar de vin alb Schott Zwiesel Finesse Chardonnay

Pahar de vin roșu Zwiesel 1872 Air Sense

Caracteristicistil: clasic
pentru vin alb
material: sticlă cristal
diametru: 186 mm
volum: 230 ml
transparent
stil: modern
pentru vin alb
material: cristal tritan
diametru: 85 mm
înălțime: 229 mm
volum: 385 ml
transparent
stil: modern
pentru vin roșu
material: sticlă cristal
diametru: 108 mm
înălțime: 232 mm
volum: 843 ml
transparent
Pro design elegant, potrivit pentru orice ocazie
detalii ornamentale realizate cu grijă
claritate excelentă
poate fi spălat la mașina de spălat vase
forma se îngustează spre vârf, ceea ce permite menținerea îndelungată a aromei
material inovator patentat din care a fost eliminat plumbul și înlocuit cu titan și zirconiu
strălucire unică și rezistență sporită la zgârieturi
poate fi curățat la mașina de spălat vase
sticlă suflată manual
poate fi spălat în mașina de spălat vase
sferă pentru decantarea vinului
design scandinav
Contra
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cele mai bune pahare de vin alb

Vinul alb este pus în valoare de anumite tipuri de pahare care prin formă, limpezimea sticlei și calitatea materialelor creează o experiență de degustare de neuitat. Iată ce produsee poți lua în considerare:

Pahar de vin alb Villeroy & Boch Octavie

O primă recomandare este acest pahar de vin alb Villeroy & Boch cu volumul de 230 ml, cu ornamentații elegante în partea de jos a cupei, care creează un aspect clasic interesant.

Cele mai bune pahare de vin

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
design caracterizat de distincție
detalii ornamentale atent realizate
poate fi spălat la mașină

Pahar de vin alb Schott Zwiesel Finesse Chardonnay

Cele mai bune pahare de vin

Poți alege și acest pahar Schott Zwiesel din cristal tritan cu design modern, cu un volum de 385 ml.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
forma se îngustează spre vârf, astfel că aroma se menține mai mult timp
material inovator cu titan și zirconiu în compoziție
rezistent la zgărieturi
transparență impecabilă
poate fi curățat la mașină

Pahar de vin alb Villeroy & Boch Allegorie

Cele mai bune pahare de vin

O altă opțiune constă în acest pahar cu un aspect la granița dintre clasic și modern, realizat din sticlă cristal și cu volumul de 400 ml.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
designul îl face potrivit pentru o varietate de ocazii
rafinamentul formelor și limpezimea sticlei

Cele mai bune pahare de vin roșu

La fel ca vinul alb, cel roșu este pus în evidență, atât din punct de vedere al culorii, cât și al aromei, de anumite pahare de vin. Iată ce variante ai la dispoziție:

Pahar de vin roșu Zwiesel 1872 Air Sense

Cele mai bune pahare de vin

Poți alege acest pahar Zwiesel 1872 realizat de o echipă de design suedeză care a avut în vedere crearea unui obiect de veselă practic și totodată distins.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
sticlă suflată manual
poate fi spălat în mașină
sferă pentru decantarea vinului
design scandinav

Pahar de vin roșu Villeroy & Boch Maxima

Cele mai bune pahare de vin

O altă recomandare este reprezentată de acest pahar cu design clasic, din sticlă cristal, cu volumul de 650 ml. 

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
formă plăcută, clasică
proporții echilibrate ale ansamblului
calitatea materialului

Pahar de vin roșu Villeroy & Boch Boston

Cele mai bune pahare de vin

Poți lua în considerare și acest tip de pahar cu volumul de 310 ml, realizat din sticlă cristal  fațetată, în stil rustic. 

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
aspect inedit
poate fi folosit și pentru alte tipuri de băuturi și chiar pentru deserturi
poate fi curățat la mașina de spălat vase

Cele mai bune pahare de vin alb și roșu

Există și modele de pahare în care pot fi degustate atât vinurile albe, cât și cele roșii. Acestea sunt create special pentru a pune în valoare aspectul și gustul oricărui tip de vin. Iată două produse de care să ții seama când alegi îți alegi paharele de vin:

Pahar de vin Zwiesel Glas Vivid Senses Fruity

Cele mai bune pahare de vin

Acest pahar modern cu volumul de 535 ml este conceput mai ales pentru evidențierea aromei vinurilor cu tentă fructată. Este realizat dintr-un material inovator, cristalul tritan, care conține titan și zirconiu. 

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
rezistență crescută a piciorului
rezistență sporită la zgârieturi și ciobire
material inovator

Pahar de vin Zwiesel Glas Vivid Senses Light

Cele mai bune pahare de vin

Poți lua în considerare și acest pahar Zwiesel Glas cu design modern, conceput pentru degustarea vinurilor spumante sau ușor acidulate, care se caracterizează prin aroma proaspătă.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
material inovator: cristal tritan;
rezistență crescută la zgârieturi
piciorul este rezistent

Cum aleg niște pahare de vin bune?

Ca să faci alegerea potrivită a paharelor de vin pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale, este util să cunoști și principalele caracteristici după care să te orientezi atunci când consulți liste cu produse de acest fel. Iată la ce să fii atent:

Materialul

Materialul este deosebit de important, pentru că acesta poate influența experiența ta de degustare. Sticla cristal este cea mai potrivită pentru vinuri, întrucât evidențiază buchetul de arome al acestora.

Aspectul

Un alt element esențial este aspectul produsului. Există pahare de vin cu formă și caracteristici clasice, moderne sau rustice sau cu o combinație dintre acestea. Este recomandat să alegi în funcție de ocaziile predilecte când vei folosi aceste pahare. De exemplu, dacă ai de gând să le utilizezi mai ales la mesele de zi cu zi, cele cu aspect rustic pot fi o opțiune bună pentru un cadru relaxat, sau doar la ocazii speciale, când ai nevoie de elemente de veselă care să marcheze distincția momentului printr-un design clasic sau modern deosebit.

Culoarea 

Și culoarea paharului trebuie luată în considerare atunci când faci alegeri în acest sens. Cele mai multe modele sunt transparente, astfel fiind pusă în valoare culoarea vinului și reflexiile vizibile în lumină. Poți alege și variante mai neconvenționale pentru unele ocazii, precum paharele și cupele albastre, roz, roșii, gri sau verzi, mai ales când este vorba despre mese relaxate în familie.

Culoarea și soiul vinului

Există pahare special concepute pentru vin roșu sau alb, iar unele sunt potrivite pentru ambele tipuri de băuturi. Fiecare dintre aceste varietăți este disponibilă într-o mulțime de variante de design și volum, astfel că poți găsi ușor ceva care să se potrivească cu așteptările tale. Unele pahare de vin sunt, de asemenea, special create pentru degustarea anumitor soiuri de vin precum Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Pinot Noir.

Dimensiunea

Un alt element de care să ții cont este dimensiunea paharului. Există produse cu diferite volume, de la mai puțin de 300 ml până la peste 600, de aceea este important să consulți lista de caracteristici pentru a afla această informație. Poți alege diferite dimensiuni, în funcție de ocazia pentru care achiziționezi paharul și tipul de vin servit.

Mărci recomandate de Sensodays.ro

În afară de caracteristicile generale ale paharelor, te poate ajuta să știi și care sunt mărcile cu renume care produc astfel de obiecte pentru masă. Iată mai jos brandurile recomandate:

Marca Villeroy & Boch

Villeroy & Boch este o companie cu o istorie de mai mult de 270 de ani și cu o activitate variată. Principala activitate a acesteia constă în producția de obiecte de ceramică pentru servirea mesei și de obiecte sanitare din ceramică sanitară pentru baie.

În crearea produselor, atât la nivelul modului de realizare, cât și al designului, se pune accent pe unicitate și pe a oferi clienților posibilitatea să-și creeze o amenajare care să le reflecte personalitatea și care să fie propice pentru momente plăcute și amintiri de neuitat.

Marca Schott Zwiesel

Schott Zwiesel este un brand care face parte din compania Zwiesel Kristallglas AG, o companie din orașul german care dă numele companiei, unde tradiția sticlăriei a fost prezentă timp de pest eșase secole.

Schott Wiesel vizează mai ales producția de produse profesioniste din sticlă, pentru somelieri, hotelieri, producători de vinuri și bucătari cu renume. Paharele de șampanie și de vin comercializate sunt o îmbinare armonioasă a tradiției și inovației.

Marca Zwiesel 1872

Și Zwiesel 1872 este un brand ce face parte din aceeași companie bavareză. Acesta reunește serii de pahare gourmet și accesorii de cea mai înaltă calitate aferente acestora. Designul acestora este atemporal și se inspiră foarte mult din natură, atât la nivelul aspectului, cât și la cel al experienței de degustare armonioase.

Cum se folosesc paharele de vin în funcție de tip și soi

Anumite pahare de vin sunt concepute pentru a fi folosite pentru degustarea anumitor tipuri sau soiuri de vin. În general, vinurile roșii sunt servite în pahare mai voluminoase, cu o deschidere mare în partea de sus, ceea ce permite vinului să intre mai rapid în contact cu aerul și să-și elibereze aroma.

Pentru vinurile albe există o varietate de forme ale paharelor, tipul depinzând de soiul de vin pe care vrei să-l deguști. Acestea sunt în general mai mici decât pentru vinurile roșii și pot fi folosite, de asemenea, și pentru servirea vinurilor rosé. 

Pot exista și excepții, mai ales în cazul vinurilor albe cu o aromă extrem de coaptă și un buchet complex, caz în care paharele cu diametru mare sunt mai potrivite. Și în ceea ce privește vinul Chardonnay este valabil acest lucru. Soiurile Riesling și Grüner Veltliner sunt, dimpotrivă, degustate mult mai bine în pahare înguste.

Acestea sunt câteva dintre paharele de vin care se remarcă prin standardele înalte de calitate și prin aspectul impecabil. Alege setul de pahare potrivit pentru tine ținând cont de principalele caracteristici ale acestor tipuri de produse și de renumele brandului.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune pahare de vin

Ce să iau în considerare când aleg paharul de vin?

Când alegi paharul de vin poți ține cont de caracteristicile generale ale acestui tip de produs, cum ar fi materialul, aspectul, culoarea sticlei, culoarea și soiul vinului, volumul și dimensiunea.

Ce pahare de vin roșu să aleg?

Pentru vinul roșu sunt potrivite mai ales paharele cu forme voluminoase. Dacă are un diametru mai mare în partea de sus, lichidul vine mai repede în contact cu aerul și sunt evidențiate, astfel, aromele.

Care sunt paharele potrivite pentru vinul alb?

Paharele pentru vin alb sunt potrivite diferite tipuri de pahare, cu diametru mai mare sau mai mic, acest aspect depinzând și de soiul vinului pe care-l deguști și de caracteristicile aromei acestuia.

Din ce material sunt făcute paharele de vin?

Paharele de vin sunt de obicei făcute din sticlă cristal, un material care asigură netezimea suprafețelor și limpezimea impecabilă. Poți alege și pahare din materiale patentate precum cristalul tritan, care are în compoziție titan și zirconiu, în loc de plumbul folosit în compoziția cristalului.

De ce să aleg pahare de vin suflate manual?

Paharele de vin suflate manual sunt realizate printr-un proces complex care asigură unicitatea fiecărei piese în parte. Acestea sunt create prin procese ce se apropie mai mult de cele tradiționale, folosite de secole în sticlării faimoase.