Cel mai bun storcător de fructe

Cel mai bun storcător de fructe

Topul cu cele mai bune storcătoare de fructe și legume vine în întâmpinarea nevoilor tale de zi cu zi. Produsele răspund tuturor standardelor de calitate premium, beneficiind de tehnologii inovatoare, care îți fac viața mai ușoară.

Cel mai bun storcător de fructe – Clasament TOP 3



PRODUS
Storcător la rece Hurom HA-I SBE20 One Stop, 200W, 60rpm, griStorcător la rece Bosch MESM731M Vita Extract 150W, 55 rpmStorcător la rece Hurom HZ Alpha HZ-EBE17, 150W, 43rpm, inox burgund












DESPRE
Acest produs este cel mai bun storcător de fructe și legume care funcționează prin presare la rece. 
Storcătorul promite un suc excepțional și perfect omogenizat, căruia îi asigură un conținut ridicat de fitonutrienți. De asemenea, păstrează culoarea și gustul ingredientelor. 
Viteza de procesare este lentă, de 60 de rotații pe minut. 
Tensiune alimentare: 220-240 V, 50 Hz;
Rotații pe minut: 60 rpm;
Unul dintre cele mai bune storcătoare cu melc, care are o tehnologie de stoarcere delicată, lentă și eficientă de 55 RPM, ingredientele păstrându-și conținutul sănătos.
Funcția MixControl permite ajustarea cantității de pulpă și densitatea sucului;
De asemenea, dispune de 3 filtre: pentru suc clar, pentru suc cu pulpă, pentru sorbet.
Vas pentru colectare suc 1000 ml;
Vas pentru colectare pulpă: 1300 ml;
 materialele din care este fabricat nu conțin BPA;
Cel mai bun storcător cu ax melcat, care face față rădăcinoaselor dure, dar nu numai. 
Oferă cel mai mare conținut de vitamine, minerale, enzime și fitonutrienți în sucul proaspăt stors, datorită tehnologiei avansate de stoarcere și a vitezei ultralente de rotație. 
Asigură o bună omogenizare.
Tensiune alimentare: 220-240 V, 50 Hz;
Motor: momofazat, cu inducție;
Rotații pe minut: 43 rpm;





PLUSURI
consum minim de energie și silențiozitate;
sistem unic și inovator de alimentare a aparatului;
resturile sunt evacuate într-un recipient inclus în corpul aparatului;
potrivit atât pentru sucuri, cât și pentru smoothie-uri;
nivel de zgomot scăzut;
curățare simplă și rapidă;
vine cu broșură de rețete plină de inspirație pentru sucuri sănătoase;
evacuare rapidă și eficientă a resturilor;
sită din ULTEM, pentru înghețate, șerbeturi și smoothies;
este optimizat ca să asigure performanțe maxime și să dureze o viață;


MINUSURI

are o singură treaptă de viteză;
aparatul are nevoie de o asamblare atentă, pentru a funcționa;nu este recomandată funcționarea continuă, mai mult de 30 de minute;
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Alte produse recomandate

Pentru a alege cele mai bune storcătoare de fructe și legume, te poți inspira din produsele recomandate! Aceasta au o mulțime de caracteristici și funcționalități inovatoare, fiind perfecte pentru persoanele care își doresc să aibă un stil de viață sănătos fără prea mare efort. 

Storcător la rece Hurom HQ DBE13 150W, 43rpm, Gri

Cel mai bun storcător de fructe

Vezi AICI preț

În topul secundar pentru storcătoare de fructe, se regăsește produsul Hurom HQ, care promite un suc perfect omogenizat și sănătos. Cu o viteză de procesare de 60 de rotații pe minut (RPM), lentă și folosind presarea la rece, culoarea și gustul ingredientelor sunt menținute în totalitate. Arhitectura produsului permite o ergonomie excelentă, cele mai înalte performanțe, dar și un consum minim de energie. De asemenea este cel mai bun storcător cu un sistem inovator de alimentare, recipient inclus pentru resturi și un design unic. 

PLUSURI MINUSURI
aparatul este silențios;
sistem unic de alimentare;

are o singură treaptă de viteză;

Storcător de fructe și legume Bosch MES4000 1000W, tub alimentare XXL, cuțit ceramic, negru-silver

Cel mai bun storcător de fructe

Vezi AICI preț

Dacă ești în căutarea unui storcător bun de fructe și legume, acest produs îți va satisface toate nevoile. Are o capacitatea de 1,5 litri, separator de spumă, recipient pentru suc și recipient de colectare a reziduurilor cu o capacitate de 3 litri. Tubul de alimentare este de 87 mm, iar conul de scurgere previne picurarea sucului şi contribuie la menţinerea curăţeniei pe blatul de bucătărie după stoarcerea fructelor şi legumelor. Nu în ultimul rând este ușor de curățat. 

PLUSURIMINUSURI
tub de alimentare extra-larg;
con de scurgere cu funcţie DripStop;
fără risc de rănire, fără împroşcare;
nu dispune de stoarcere cu presare la rece;

Storcător de fructe și legume Bosch MES25G0 700W, tub alimentare XL, alb – verde măr

Cel mai bun storcător de fructe

Vezi AICI preț

Un storcător de fructe bun este modelul de mai sus, care dispune de două recipiente pentru suc și reziduuri, cel din urmă având o capacitate de 2 litri. De asemenea, are un tub de alimentare extra-larg, de 73 mm și un con de scurgere cu funcţie DripStop. Elimină automat pula reziduală, fiind ușor de curățat, chiar și la mașina de spălat vase. 

PLUSURIMINUSURI
capacitate de 1,25 litri, cu separator de spumă (pentru suc);
funcţie Safety Stop;
2 trepte de viteză;

are un design puțin retro, care nu este pe gustul tuturor;

Cum aleg un storcător de fructe bun?

Dacă te-ai întrebat până acum ce storcător de fructe să cumperi, trebuie să știi că alegerea se face în funcție de nevoile tale, dar și de caracteristicile produsului. Acest electrocasnic este de bază în orice bucătărie și te ajută la prepararea mâncării, sucurilor sau smoothie-urilor. Achiziționarea unui aparat bun poate fi destul de dificilă din cauza produselor de pe piață extrem de diferite și a brandurilor multiple care le comercializează. În principiu, orice storcător de fructe și legume face același lucru, însă cele care au incorporate specificații inovatoare îți vor simplifica foarte mult viața. Mai mult, acestea se asigură că alimentele își păstrează nutrienții în timpul presării, iar tu beneficiezi de gust și vitamine! Iată câteva caracteristici pe care trebuie să le aibă un storcător fructe și la ce să acorzi atenție.

TIPUL DE STORCĂTOR – în general există două tipuri de sorcătoare de fructe și legume: cu centrifugare și prin presare la rece. Cele din urmă sunt mult mai eficiente, datorită faptului că vei obține o cantitate maximă de nutrienți în suc. În plus, aparatul cu centrifugare este extrem de zgomotos. 

ACCESORII – este foarte important ca uscătorul de fructe pe care îl alegi să aibă incluse diferite accesorii, pentru a-ți ușura munca. De exemplu, orientează-te spre produse care au vas de colectare al pulpei, al sucului, filtre pentru suc clar, cu pulpă, pentru sorbet și multe altele. 

FUNCȚII SUPLIMENTARE – dacă ești în căutarea unui top cu cele mai bune storcătoare de fructe și legume, vei găsi funcțiile suplimentare ca și caracteristici obligatorii pentru viitorul tău aparat. Astfel, un produs bun poate avea funcție de reverse, pentru deblocarea ingredientelor și reluarea rapidă a stoarcerii, funcție DripStop, care  previne picurarea sucului şi contribuie la menţinerea curăţeniei pe blatul de bucătărie după stoarcerea fructelor şi legumelor, MixControl, care ajustează cantitatea de pulpă și densitatea sucului sau a smoothie-ului și multe altele. 

AXUL MELCAT – ai ocazia de a opta pentru storcătoare cu un singur ax melcat, care au o stoarcere lentă și sunt eficiente pentru o gamă variată de alimente. Acestea sunt foarte silențioase și se întrețin ușor. De asemenea există produse și cu două axe melcate, eficiente pentru stoarcerea rădăcinoaselor dure și a verdețurilor, dar nu numai. Întreținerea și curățarea lor este puțin mai pretențioasă, însă calitatea sucului este incomparabilă. Melcul are o rezistență foarte mare, stoarce ușor fructele și legumele tari, nucile sau fructele congelate.

PRODUCĂTOR – producătorul este un factor important în ceea ce privește decizia finală, pentru că ai nevoie de un brand care se bazează pe oferirea unor servicii și produse de o calitate premium, care să îi satisfacă și pe cei mai pretențioși clienți. De asemenea, calitatea materialelor și componentelor rezultă tot din modul de fabricare. Orientează-te către produse care nu conțin BPA, pentru a îți proteja siguranța și sănătatea, care au protecție la pornire accidentală și multe altele. 

Mărci recomandate de Sensodays

Pentru că mai sus ai la dispoziție un top cu storcătoare de fructe și legume din care poți alege produsul preferat, a venit momentul și brandurilor producătoare. Există o mulțime de mărci pe piață care comercializează astfel de aparate, iar pentru a face o investiție corectă, trebuie să te asiguri că storcătorul a trecut printr-un proces de fabricare de o calitate superioară și că va rezista în timp. 

Marca Hurom

Compania a fost fondată în 1974, și a avut ca misiune promovarea un stil de viață sănătos prin realizarea de aparate care îi ajută pe oameni să mănânce alimente mai hrănitoare. Tocmai de aceea, de-a lungul timpului, Hurom a patentat Low Squeezing System, un sistem de stoarcere inovator care funcționează fără frecarea și încălzirea sucului la viteze mari, ci doar prin presare la rece la viteze mici, pentru a preveni aerarea. Acest lucru face ca stoarcerea să fie una naturală care maximizează cantitatea de suc, păstrează gustul și culoarea și oferă nutrienți, minerale, atioxitanți și vitamine de care organismul are nevoie. 

Cu Hurom ai posibilitatea de a extrage de 6 ori mai multe vitamine și de a face de până la 2 ori mai mult suc. De asemenea, materialele din care sunt fabricate storcătorul sunt de ultimă generație. Ele nu conțin BPA, iar melcul este un Ultem, ceea ce îl face ultrarezistent. 

Prețurile storcătoarelor de fructe și legume din oferta lor pot fi destul de ridicate. Acest lucru se datorează calității premium din care produsul este confecționat, dar și funcționalităților unice de care dispune. 

Marca Bosch

Bosch este unul dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite branduri din România, datorită calității ridicare a produselor sale, dar și a prețurilor accesibile. Compania există încă din 1886, însă sub numele de „Atelierul de mecanică fină şi inginerie electrică”. Odată cu Cel de-al Doilea Război Mondial, locațiile au fost pierdute și s-a muncit la reconstruirea brandului. Cu trecerea timpului, Bosch a deschis mai multe arii de producție, printr care și cea de electronice și electrocasnice. În România, produsele Bosch au un succes foarte mare. Compania se bazează pe sustenabilitate și își dorește să aibă o producție prietenoasă cu mediul înconjurător. 

Prețurile produselor pot fi atât accesibile pentru publicul larg, cât și puțin mai ridicate, datorită funcționalităților premium pe care storcătoarele le au integrate, însă nici un aparat nu face rabat de la calitate. 

Cum se folosește un storcător de fructe

Storcătorul de fructe este un electrocasnic care are nevoie de o atenție puțin mai mare în ceea ce privește folosirea și întreținerea. Este recomandat să citești cu atenție instrucțiunile de utilizare, pentru că fiecare aparat este diferit de la un brand la altul. De asemenea, asigură-te că tensiunea electrică a prizei este suportată de storcător. Mai mult decât atât, unele modele nu suportă o utilizare continuă foarte mare, din cauza motorului care se poate încălzi, iar altele pot fi folosite până la 30 de minute. 

Trebuie să știi că acest electrocasnic nu poate fi folosit în gol, fără un conținut de legume sau fructe. Ele trebuie tăiate în așa fel încât să intre cât mai ușor în tubul de alimentare. Motorul funcționează numai dacă aparatul este montat corect, cu capacul închis. 

În ceea ce privește curățarea, componentele pot fi introduse în mașina de spălat vase, numai dacă se specifică acest lucru. De asemenea, la unele modele este de ajuns să torni apă, iar aparatul se curăță când funcționează.

Așadar, acesta este topul cu cele mai bune storcătoare de fructe și legume și sfaturile pentru a alege aparatul perfect nevoilor tale. 

Surse foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro 

Întrebări și răspunsuri frecvente despre storcătorul de fructe și legume

Ce storcător de fructe și legume recomandați pentru uzul comercial

Orientează-te către modelele cu o capacitate de 1000 ml și cu abilitatea de a funcționa non-stop.

Ce storcător să cumpăr pentru rădăcinoase dure?

Produsele cu tehnologie avansată de stoarcere și viteză ultra-lentă de rotație, cu ax melcat și site din ULTEM.

Ce storcător de fructe îmi recomandați ca fiind silențios?

Storcătoarele de fructe și legume cu presare la rece sunt foarte silențioase.

Care sunt cele mai bune storcătoare pentru citrice?

Orientează-te către produsele cu o putere (W) de 25W și presă care se rotește în ambele sensuri.

Care este cel mai bun storcător prin presare la rece?

Storcătorul cu presare la rece trebuie să permită o ergonomie excelentă, performanțe de vârf, consum minim de energie și silențiozitate.