Cu ce se curăță plita electrică: sfaturi esențiale pentru electrocasnice funcționale

Cu ce se curăță plita electrică

Prepararea mesei poate deveni mult mai simplă atunci când în bucătărie utilizezi sisteme performante, având caracteristici de ultimă generație. Plita electrică dispune de un consum redus de energie, are o eficiență ridicată și te ajută să petreci mai puțin timp în bucătărie. Însă, în afară de a urma rețetele tale preferate, mai este un pas pe care nu trebuie să-l eviți, și anume curățenia după masă. Astfel, pentru a proteja funcționalitatea plitei electrice, este recomandat să o cureți atunci când observi apariția urmelor de murdărie! Procesul nu este deloc unul complicat, de aceea, din articolul următor vei descoperi care sunt pașii de urmat pentru o bucătărie elegantă, având electrocasnice perfect funcționale!

Cu ce se curăță plita electrică: produsele practice

La fel ca și pentru celelalte electrocasnice mari, plita este recomandată pentru a obține cele mai bune și rapide rezultate privind prepararea mâncării. Însă, pentru o bucătărie igienizată și cu sisteme care funcționează la capacitate maximă, este recomandat să utilizezi produsele recomandate pentru procesul de îngrijire și curățare, iar apoi să urmezi toți pașii necesari. Astfel, poți alege un spray special pentru curățarea plitelor, o pereche de mănuși de protecție și o lavetă din microfibre. Spray-ul este special conceput pentru protejarea plitelor electrice, în special a celor vitroceramice, în timp ce laveta acționează delicat pe suprafața plitei electrice, care se poate zgâria cu ușurință dacă folosești bureți abrazivi!

Odată ce dispui de produsele potrivite, poți să începi curățarea plitei electrice, compusă din câțiva pași esențiali:

  • îndepărtarea resturilor de mâncare solidă de pe suprafața plitei;
  • pulverizarea unei cantități suficiente de soluție de curățenie, în special în zonele cu o concentrație mai mare de murdărie;
  • ștergerea soluției cu ajutorul lavetei din microfibre.

Spray-ul de curățare va răspândi în bucătărie un miros plăcut și are o acțiune blândă și eficientă, de aceea nu este nevoie de o lustruire suplimentară după îndepărtarea soluției de curățenie. Prin aplicarea acestor pași, plita electrică va avea un aspect modern și îngrijit, iar în plus va avea și o durată mai mare de viață.
De exemplu, brandul Bosch a realizat plite electrice cu un control electronic al puterii de până la 17 trepte, având și alte caracteristici, cum ar fi funcția de blocare pentru curățare ori cea de recuperare setări după oprirea accidentală a plitei. Aceste plite se integrează armonios în bucătăriile moderne, în stil contemporan, dar în același timp, reprezintă sisteme discrete și necesare în bucătăriile cu aspect rustic. Atunci când sunt curățate în mod periodic, plitele devin atât un simbol pentru o bucătărie îngrijită și igienizată, cât și un element de bază pentru prepararea ușoară a meselor.

Curățarea plitei electrice: un proces important pentru o bucătărie practică

2. Curățarea plitei electrice

Pentru a utiliza întotdeauna o plită electrică ce funcționează perfect în bucătăria ta, este recomandat să eviți anumite aspecte care ar putea să-i deterioreze caracteristicile. De aceea, este recomandat:

  • să nu utilizezi bureți abrazivi care ar putea lăsa urme inestetice și zgârieturi pe suprafața plitei electrice;
  • să nu folosești obiecte ascuțite, cum ar fi lamele de cuțit, pentru îndepărtarea arsurilor, ci mai degrabă o spatulă de plastic care nu va zgâria suprafața;
  • să nu utilizezi soluții de curățare destinate altor electrocasnice, deoarece soluțiile pentru curățarea plitei electrice sunt special concepute din compuși care nu deteriorează suprafața delicată a plitei.

Atunci când funcționează perfect deoarece sunt atent îngrijite de tine, plitele electrice create de brandul Franke oferă nenumărate avantaje pentru a transforma bucătăria într-un spațiu confortabil și plăcut. Plitele dispun de diferite zone de gătit ca să pregătești, în același timp, mai multe feluri de mâncare, iar cu setările potrivite, experiența devine cât se poate de relaxantă, deoarece preparatele nu se vor arde! Tehnologia de ultimă oră este special creată pentru a-ți simplifica lucrul în bucătărie, iar din această cauză, atunci când pornești plita, și hota se activează automat, în mod silențios. Astfel, bucătăria devine o oază de liniște, unde poți prepara ușor toate rețetele favorite!

În concluzie, o bucătărie curată este un element cheie pentru o locuință primitoare, care să-i impresioneze pe invitați și în care să te simți confortabil în fiecare zi. Electrocasnicele mari necesită o atenție sporită în cadrul ritualului de curățenie, așa că nu uita să urmezi pașii necesari pentru o plită igienizată și perfect funcțională. Când plita electrică strălucește de curățenie, și tu te vei simți mai inspirat pentru a-ți antrena abilitățile culinare!

Sursa foto: Sensodays.ro, Shutterstock.com