Tipuri de canapele: cum alegi elementele esențiale pentru amenajarea deosebită a living-ului

Tipuri de canapele, informații esențiale

Pentru o amenajare deosebită a living-ului, este necesar să cunoști care sunt tipurile de canapele, dar și la ce anume trebuie să fii atent atunci când alegi unul dintre cele mai importante elemente ale locuinței. Canapeaua reprezintă piesa principală a living-ului, punctul central pentru o încăpere deosebită, care va atrage de îndată atenția invitaților. De aceea, din articolul următor vei descoperi câteva informații esențiale despre canapele pentru a alege acel model care se armonizează perfect cu stilul unic al locuinței tale!

Tipuri de canapele: informații esențiale

În living este recomandat să optezi pentru canapele și fotolii care să se armonizeze cu stilul de amenajare. Astfel, există câteva criterii pe care le poți aplica pentru a găsi modelul perfect de canapea pentru casa ta.

Tipurile de canapele în funcție de model sunt:

  • Canapele liniare

Potrivite atât pentru un design contemporan, cât și pentru un design luxos, canapelele liniare simbolizează imaginea clasică a canapelei care se regăsește în cele mai multe locuințe. Modelele de canapele liniare care se armonizează în orice living sunt reprezentate, de exemplu, de canapelele proiectate de brandul Softaly în colecția Orgoglio. Având o structură din lemn masiv, aceste canapele oferă o notă de distincție aparte, ajutând la decorarea unui living deosebit de somptuos și de sofisticat.

  • Canapele curbate

Pentru un living cu un design modern, care iese din tipare, canapelele curbate oferă un accent special datorită formelor care se unduiesc delicat. De aceea, brandul Gamma a creat colecția Wave, în cadrul căreia canapelele prezintă curbe senzuale, accentuate în special de cusăturile atent realizate pe marginile spătarului.

În ceea ce privește materialul din care sunt realizate, canapelele se pot clasifica în:

  • Canapele din material textil

Apreciate pentru nota de confort, canapelele din material textil sunt potrivite și pentru acele momente în care living-ul se transformă într-o oază de relaxare pentru întreaga familie. Dacă îți dorești nuanțe vesele și pline de viață, atunci brandul Kartell a proiectat canapele dintr-un material rezistent de bumbac și pline de imaginație, reprezentate prin materialele Missoni denumite „Vevey“ și „Cartagena“. Iar pentru o textură catifelată, care îți încântă simțurile, același brand a creat o colecție de modele confortabile, dar cu un suport solid, mulțumită cercetării amănunțite în domeniul textilelor.

  • Canapele din piele

Canapelele din piele oferă întotdeauna acea notă impresionantă de lux, deoarece, pe lângă robustețe, aceste canapele oferă o senzație catifelată și luxuriantă la atingere. Astfel, pentru a proiecta canapele somptuoase, brandul Gamma Arredamenti a creat o colecție impresionantă de canapele și fotolii cu tapiserie din piele de cea mai bună calitate, confecționate cu multă atenție.

Iar în funcție de numărul de locuri, canapelele se pot împărți în:

  • Canapele cu 2 locuri

Perfecte pentru livingurile de mici dimensiuni, canapelele cu 2 locuri îmbină perfect confortul și aspectul practic. De la canapele din piele, până la cele din material textil ori din policarbonat transparent, există nenumărate modele de canapele cu 2 locuri pentru amenajarea unui living atent organizat.

  • Canapele cu 3-4 locuri

Dacă livingul este un spațiu în care petreci mai multe ore pe zi, fiind atât o zonă de relaxare, cât și o zonă creativă, atunci canapelele cu 3 sau 4 locuri oferă posibilitatea de a petrece timpul într-un mod rafinat și deosebit de confortabil. În plus, acest tip de canapele este esențial atunci când vrei să găzduiești musafirii într-un decor rafinat și relaxant.

  • Canapele cu 5-6 locuri

Esențiale pentru locuința unei familii numeroase, canapelele cu 5 sau 6 locuri sunt ideale pentru livingurile spațioase. Fie că sunt poziționate în centrul livingului, fie că sunt așezate de-a lungul unui perete, o astfel de canapea va atrage imediat atenția datorită aspectului său confortabil.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că există o clasificare ce împarte canapelele în:

  • Canapele clasice;
  • Canapele extensibile.

Deși au în comun nenumărate caracteristici, canapelele extensibile se diferențiază de cele clasice printr-un aspect important, și anume acela că oferă un grad mai ridicat de confort, necesar pentru un living în care eleganța se armonizează cu aspectele practice.

Tipuri de canapele extensibile: confort sporit într-un living atent amenajat

Atunci când living-ul găzduiește nu numai momentele petrecute în familie ori dedicate muncii și hobby-urilor, ci și orele destinate odihnei, canapelele extensibile devin elementele cheie pentru amenajarea acelui living elegant, dar care îndeplinește mai multe roluri.

Precum canapelele clasice, modelele extensibile pot fi alese dintr-o gamă variată de opțiuni, ținând cont de materialul din care sunt confecționate ori numărul de locuri. Însă, un aspect important pe care îl poți avea în vedere atunci când alegi o canapea extensibilă este acela că poți opta pentru:

  • canapea clasică;
  • canapea de colț.

Canapeaua clasică extensibilă poate fi așezată în orice parte a livingului, însă dacă dorești o soluție trendy în ceea ce privește armonia vizuală, canapelele de colț, denumite și colțare, transformă estetica încăperii. Chiar dacă pot fi amplasate în centrul camerei, colțarele oferă un aspect modern atunci când sunt poziționate în colțul livingului, astfel încât partea mai lungă a capelei să se potrivească pe acel perete mai spațios. Cele mai bune colțare ajută la obținerea unor proporții ideale, astfel încât livingul să nu aibă un aspect de spațiu aglomerat, ci să ofere senzația unei încăperi deosebite, în care mobilierul și piesele de iluminat electric accentuează farmecul canapelei alese de tine!

În concluzie, pentru a amenaja un living care să reflecte personalitatea și gusturile tale, este important să ții cont de toate aceste detalii pentru a descoperi tipul de canapea de care ai nevoie. Living-ul se poate transforma în cea mai rafinată încăpere din locuință numai atunci când canapeaua potrivită pune în evidență celelalte piese amenajate armonios!

Sursa foto: Sensodays.ro, Shutterstock.com.