Montare mașină de spălat vase încorporabilă – instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare

Montare mașină de spălat vase încorporabilă - instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare

Mașina de spălat vase este unul dintre aparatele electrocasnice mari, indispensabile într-o bucătărie modernă și funcțională. La fel ca multe alte electrocasnice moderne, mașinile de spălat vase devin, de la an la an, din ce în ce mai inteligente și eficiente. Acest articol este dedicat modelelor încorporabile – instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare, având ca reper mașinile de spălat vase produse de brandul german numărul unu pe piața electrocasnicelor, Bosch.

Utilizarea mașinii de spălat vase – instrucțiuni de siguranță

Montare mașină de spălat vase încorporabilă - instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare

În timp ce curăță rapid și eficient vesela, o mașină de spălat vase economisește timp, energie electrică și apă. Sensodays recomandă branduri de top pentru garanția calității, indiferent de tipul sau dimensiunile mașinii căutate. Bosch este brand german cu 40 de facilități de producție în SUA, Europa, America Latină și Asia. Tehnologia Bosch aduce în casele tuturor calitatea, perfecțiunea și fiabilitatea în electrocasnice mari cu funcții avansate, ideale pentru locuințe luxoase, moderne în design. Home Connect de la Bosch cucerește prin control WiFi.

Montare mașină de spălat vase încorporabilă - instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare

Mașinile de spălat vase sunt aparate electrocasnice destinate exclusiv uzului casnic și doar în scopul indicat: spălarea veselei. Pentru a putea fi utilizate în condiții maxime de siguranță, trebuie să se țină cont de următoarele aspecte.

Se verifică întotdeauna ambalajul și starea aparatului la livrare. Nu se montează niciodată un aparat deteriorat. În cazul în care sunt constatate defecțiuni care fac imposibil montajul și utilizarea, se contactează distribuitorul pentru înlocuirea lui. Instalarea şi racordarea se fac urmărind atent instrucţiunile de instalare şi montaj de la producător.

Acest articol este pur informativ și are ca reper o mașină de spălat vase Bosch. Pentru aparate semnate de alte branduri, este obligatorie consultarea manualului de instrucțiuni.

În timp ce este instalată, maşina de spălat vase trebuie să fie deconectată de la reţeaua de energie electrică. Nu poate fi instalată o mașină de spălat vase în apropierea unor surse de căldură (radiatoare, sobe, acumulatoare de căldură sau alte aparate care produc căldură) sau montată sub o plită. După instalare, trebuie să existe acces liber la ştecherul de reţea. Trebuie să fie respectate indicaţiile de siguranţă pentru folosirea zilnică a aparatului.

Montarea mașinii de spălat vase încorporabilă – instalare și racordare

Montare mașină de spălat vase încorporabilă - instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare

Pentru a funcționa corect, mașina de spălat vase încorporabilă trebuie să fie instalată corect. Pașii sunt următorii: montare, racordare la sistemul de evacuare a apei, racordare la sistemul de alimentare cu apă și conectare la reţeaua de alimentare cu energie electrică. 

Mașinile de spălat vase încorporabile se montează doar sub plăci de lucru continue, fixate cu şuruburi de module de mobilier învecinate, pentru a rămâne stabile. Se respectă întocmai etapele de lucru descrise în instrucţiunile de instalare. Se îndepărtează accesoriile prinse în spatele mașinii de spălat vase (cablu de alimentare, colier pentru furtunul de evacuare), se desfac furtunele de apă și suportul. Se verifică integritatea tuturor pieselor livrate.

Cu ajutorul componentelor furnizate, se face racordul între furtunul de evacuare a apei și sifon. Furtunul de evacuare a apei nu trebuie să fie îndoit, strivit sau răsucit. Racordul de apă potabilă se conectează la robinet, conform instrucțiunilor de montaj, cu ajutorul pieselor anexate. Furtunul de alimentare cu apă nu trebuie să fie îndoit, strivit sau răsucit. Priza trebuie să se afle în apropierea maşinii şi să fie uşor accesibilă şi după montare.

Modelele performante de mașini de spălat Bosch vin cu un cod QR pentru fiecare etapă de instalare. Odată scanat, vei putea vedea exact, într-un videoclip, ce și cum trebuie să faci.

Pentru a fi demontată în perfectă siguranță o mașină de spălat vase încorporabilă, pașii de urmat sunt următorii: deconectează aparatul de la reţeaua de energie electrică, închide robinetul de alimentare cu apă, desprinde racordurile de apă, slăbește şuruburile de prindere, demontează placa de bază, trage în exterior maşina şi scoate furtunurile cu atenţie.

Montare mașină de spălat vase încorporabilă - instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare
Vezi AICI preț
Montare mașină de spălat vase încorporabilă - instrucțiuni de siguranță, instalare și racordare
Vezi AICI preț

Bosch, Franke, Teka, Neff sunt patru producători pe care Sensodays îi recomandă în materie de mașini de spălat vase. Dacă ești în căutarea celei mai bune, îndreaptă-ți atenția spre mărcile recomandate. Despre cum o alegi, am vorbit într-un articol dedicat pe blog, și îl găsești aici. Alege Sensodays, alege calitatea și o bucătărie modernă! 

Sursa foto: Sensodays.ro