Baie roșu cu alb – cum să-ți amenajezi baia în roșu și alb, fără să fie prea mult?

Baie roșu cu alb

Să folosești roșu și alb în baie îți trebuie curaj și un spațiu destul de amplu, care să-ți permită să te joci cu lumini și culori așa cum vrei, câteva produse și trucuri care să mențină proporția și un pic de inspirație, pe care o găsești în acest articol dedicat amenajării băii în alb și roșu.

Trucuri pentru o baie reușită în roșu și alb – mobilier și finisaje

Baie roșu cu alb

În perioada în care trăim, roșu este asociat cu căldura, activitatea, pasiunea și bucuria. În India, China, și în multe alte țări asiatice, roșu simbolizează fericirea și norocul. 

Baia este un spațiu destinat relaxării, iar roșu este tonic și energizant. În baie, roșu poate fi prea mult. Nu și dacă este combinat cu alb și se ține cont de proporție și de câteva trucuri care-l fac să pară „mai puțin roșu”. 

În baie, roșu poate fi în mobilier, în finisaje și în obiecte sanitare. Pot fi băi cu finisaje în alb pentru podea și pereți, și o cadă freestanding roșie, spre care să se îndrepte întreaga atenție. Sau lavoare în roșu. Deasupra căzii, o oglindă de dimensiuni mari în aceeași culoare caldă. Pot fi băi cu roșu în finisaje, în pereți sau podea, și alb în mobilier și obiecte sanitare. Un design în alb, cu o podea de baie roșie, este altceva. Sau un mozaic de alb și roșu. Arată elegant și este o soluție de mijloc, când nu se vrea prea mult nici din una, nici din cealaltă. Mai pot fi băi în alb și în finisaje și în obiecte sanitare, și cu roșu în mobilier – etajere suspendate, polițe, dulapuri de lavoar, comode. Ce poate fi prea mult, poate fi o combinație de roșu și prea puțin alb. Niciodată invers. Spre exemplu, o baie în care gresia și faianța sunt doar în roșu. Devine obositoare și, oricât de mare ar fi spațiul, albul este inutil. Echilibrul între cele două este cheia unui design reușit. 
Apoi, sunt produsele. Kartell vine cu comode modulare din policarbonat în roșu și roșu Happy, create pentru a se potrivi în orice spațiu, chiar și în băi. Villeroy&Boch îți aduce lavoare de baie într-un roșu închis, dintr-un material inovator, extrem de rezistent și foarte ușor de curățat. Același brand produce și alte obiecte sanitare din ceramică, care transformă baia dintr-un spațiu destinat igienei personale, într-un spațiu relaxant.

Baie alb cu roșu și accesorii care să o completeze 

Baie roșu cu alb

Roșu poate fi și în detalii, în obiecte de decor și accesorii. Acolo unde există perdele în baie, ele pot fi roșii. Se găsesc mai rar, de obicei în băile amenajate la mansardă, și arată foarte bine. Ramele oglinzilor, cuierele, prosoapele și suporturile pentru prosoape, clasice sau de tip scară, covoarele, vazele și bolurile decorative pot fi roșii. Suporturile pentru lumânări, scăunelele și măsuțele, pot fi roșii și ele. Corpurile de iluminat roșii sunt accente de culoare în băi unde predomină mai mult alb. Acolo unde roșu este predominant, accesoriile și obiectele decorative vor fi albe, ori în mare majoritate albe. Dacă vrei să te joci în amenajare cu mai mult roșu, caută nuanțe mai închise și mate. Nu vor fi atât de deranjante vizual cum ar fi pe un roșu puternic, lucios. 


În materie de accesorii și obiecte utile în baie, Kartell, Villeroy&Boch, Tommy Hilfiger, Ideal Lux, Zwiesel 1872 îți aduce roșul în baie prin suspensii ajustabile pe înălțime cu un design unic, prosoape de baie din bumbac pieptănat 100%, scaune din structură de policarbonat transparent colorat în masă, care să fure priviri și să spargă albul monoton. Pe alb, găsești în magazinul nostru sute de produse de la branduri recunoscute în lumea designului de interior pentru calitate și forme unice.

Roșu cu alb sau alb cu roșu, baia ta are nevoie de puțină atenție la detalii și produse care să vorbească de la sine, de la mobilier de baie, la obiecte sanitare și corpuri de iluminat, până la accesorii pentru baie și decorațiuni. Baia este elegantă, chiar în roșu și alb, dacă amenajarea este una corectă și ține cont de proporții. Suficient roșu cât să fie plăcut ochiului, să nu deranjeze.

Sursa foto: shutterstock.com, sensodays.ro