CURĂȚAREA CANAPELELOR cu produse banale? Mai bine NU!

Curatarea canapelelor

Canapelele reprezintă elementele de rezistență în orice casă, deoarece au capacitatea de a face locuințele să arate mult mai primitoare și frumoase. Din păcate, aceste piese de mobilier nu rămân nepătate și cu un aspect impecabil la nesfârșit, ci trebuie curățate periodic, pentru a străluci la fel ca în prima zi.

În cazul în care ai copii sau animale de companie, trebuie să oferi o atenție deosebită canapelei din sufragerie, deoarece aceasta tinde să-și piardă din frumusețe într-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, atunci când îți dorești să-i readuci strălucirea inițială, nu trebuie sa apelezi la produsele banale din bucătărie, deoarece acestea pot distruge materialul în mod iremediabil.

Motive pentru care curățarea canapelelor nu trebuie făcută cu produse uzuale

Există mai multe tipuri de canapele, fapt pentru care, înainte de a freca petele, este recomandat să citești eticheta ascunsă a piesei de mobilier, pentru a ști cu exactitate ce ai voie să folosești pe respectivul material și ce nu. Acesta trebuie să reprezinte întotdeauna primul pas de curățare a unui obiect de lux.

Atunci când vine vorba despre curățatul canapelei din sufragerie, îți dorești doar soluții sigure, care să te ajute să scoți petele în doar câteva secunde. Cu toate acestea, foarte multe persoane apelează la tot felul de ingrediente regăsite în bucătărie, precum oțet, lămâie sau apă minerală, pentru a îndepărta murdăria. Acest lucru nu este recomandat de către specialiști, deoarece aceste produse pot ataca materialul, îl pot arde și strica pentru totdeauna.

Curatarea canapelelor
  • Curățarea canapelei din stofă

Este foarte important ca, înainte să te apuci să freci bine întreaga suprafață, să o aspiri cu simț de răspundere. Majoritatea persoanelor folosesc bicarbonat de sodiu pentru a scoate urmele de grăsime, însă acest praf poate decolora materialul. De aceea, este foarte important să apelezi la ajutorul unor produse speciale sau să trimiți piesa de mobilier la o spălătorie profesională, care are capacitatea de a scoate urmele doar prin intermediul aburilor.

  • Curățarea canapelei din material textil
Curatarea canapelelor

Canapelele din material textil sunt superbe, de-a dreptul impresionante, însă acestea necesită o îngrijire specială, fiindcă sunt acoperite cu o țesătură pretențioasă. În caz că găsești pe suprafața acesteia diferite pete, stai cât poți de departe de oțetul nediluat, deoarece acesta poate arde materialul. Este foarte important să nu încerci să cureți acasă, pe cont propriu, o astfel de canapea, deoarece doar la spălătoriile profesionale există remedii și soluții special concepute pentru acestea.

  •  Curățarea canapelei din piele

Dacă în sufrageria ta se regăsește o canapea din piele, te poți considera un norocos, deoarece acest material se curăță cu mare ușurință. Este foarte greu de pătat, însă, dacă se întâmplă un astfel de eveniment nefericit, trebuie să-ți păstrezi optimismul, deoarece murdăria poate fi eliminată cu mare ușurință.

Tot ce trebuie să faci este să ștergi materialul cu un burete și cu puțină apă caldă. Stai cât mai departe de lămâie, deoarece aceasta poate contribui la decojirea materialului sau la pierderea strălucirii acestuia. În cazul în care ai de-a face cu o pată puternică, cere ajutorul unor specialiști.

Pătarea canapelei din sufragerie provoacă adesea panică, fapt pentru care se ridică foarte multe întrebări la care sunt necesare răspunsuri, astfel încât problema să fie tratată în cel mai corect mod posibil. Așadar, înainte de a folosi diverse soluții recomandate pe internet, informează-te dacă sunt într-adevăr potrivite pentru tine!

Curatarea canapelelor

Sursa foto: Unsplash.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre curățarea canapelelor

Cu ce se curăță canapeaua?

Pentru canapelele din piele, este recomandat să folosești un burete, pentru cea din stofă poți folosi o perie moale, iar pentru cea din material textil, utilizează o cârpă. Încearcă să scoți petele doar cu apă călduță, iar în cazul în care acestea nu dispar, apelează la o curățătorie profesională, care este capabilă să scoată și cele mai dificile pete de suc, vin sau mâncare.

Cu ce se curăță canapeaua din piele întoarsă?

Pentru astfel de piese de mobilier cel mai bine este să apelezi la servicii specializate în acest sens. Se vor folosi substanțe și metode specifice acestui tip de material, care este cel mai pretențios dintre toate. Nu încerca să aplici oțet sau bicarbonat, pentru că există mari șanse să regreți amarnic această decizie, deoarece pielea întoarsă se deteriorează foarte ușor.

Cu ce se curăță canapeaua din piele albă?

În cazul în care canapeaua din sufrageria ta este din piele albă, atunci este esențial să aplici pe aceasta doar produse profesionale, special concepute pentru asta. Este foarte important să te orientezi spre brand-urile cu renume, de încredere, care au doar recenzii pozitive, pentru a avea siguranța că materialul nu are de suferit.