Decalcifiere aparat de cafea – cum să te asiguri că ai un espressor bine întreținut

Decalcifiere aparat de cafea

Espressorul este unul dintre electrocasnicele de cea mai mare importanță din casa ta, care îți oferă cele mai delicioase cafele, pentru a-ți începe ziua cu energie. Nimic nu se compară cu diminețile în care te relaxezi și îți savurezi băutura preferată sau cu momentele în care prietenii tăi vin în vizită și le pregătești cafeaua ta specială pe care o vor ține mine mereu. De aceea, pe lângă faptul că este important să știi cum să achiziționezi un espressor perfect nevoilor tale, trebuie să acorzi atenție și întreținerii acestuia.

Decalcifiere espressor – cum se realizează procesul

În primul rând, trebuie să știi că aparatul de cafea și espressorul sunt electrocasnice diferite și că fiecare dintre acestea trebuie curățat la o anumită perioadă de timp. Primul are nevoie de o eliminare a depunerilor odată la două săptămâni. Acest lucru presupune înlăturarea cafelei măcinate pentru a elimina riscurile ca aceasta să ajungă în componente, spălarea recipientelor și a tăviței de picurare. Espressorul are nevoie de o atenție mai sporită, deoarece, curățarea lui se face o dată pe săptămână. Poți folosi soluții de degresare, doar în cazul în care instrucțiunile de utilizare permit acest lucru. 

În ceea ce privește decalcifierea espressorului de cafea, aceasta poate fi manuală sau automată. Electrocasnicele inteligente au o astfel de funcție deja încorporată și folosesc tehnologii care permit utilizatorilor o întreținere extrem de ușoară a aparatului. 
Până a ajunge la acest proces este important să previi depunerile de calcar. Filtrele cu rășini te pot ajuta în acest sens. Există deja pe piață producători, cum este Bosch, care a integrat în aparatele sale programe de decalcifiere și curățare, precum: EasyDescale3 și Calc’nClean. Acestea elimină reziduurile și depunerile, ceea ce garantează o durată de funcționare prelungită a produselor tale. Astfel, ai siguranța că achiziționezi un espressor de calitate premium, pe care te poți baza.

Decalcifierea aparatului de cafea în funcție de model

Cu siguranță te-ai întrebat cu ce se decalcifiază aparatul de cafea. Ei bine, în cazul unei cafetiere vei avea nevoie de o soluție specială care poate fi lichidă sau solidă (pastile), care la rândul ei să fie depusă în bazinul cu apă. Acesta trebuie umplut, iar aparatul pornit ca și cum ai face în mod normal o cafea. Asigură-te că amplasezi un recipient pe tăviță, ca lichidul să nu curgă. Pentru espressoarele automate, trebuie doar să ai la îndemână soluția sau pastila și să accesezi programul de autocurățare.

 
După ce ai înțeles ce presupune acest proces, trebuie să te gândești care este produsul cel mai potrivit nevoilor tale. Pentru persoanele care sunt mereu pe fugă și obișnuiesc să își bea cafeaua în trafic sau la job, cafetiera de la Bosch este un electrocasnic perfect, compact, cu o întreținere ușoară, care poate fi folosit cu brio ori de câte ori ești acasă. Opțiunea Aroma+ îți va prepara o cafea savuroasă, așa cum îți place, te bucuri de un rezervor de apă detașabil, funcție DripStop care asigură o utilizare fără scurgeri sau picături după scoaterea cănii, oprire automată și multe altele. Programul de decalcifiere este ușor de folosit, iar un bec LED te va anunța când aparatul are nevoie de curățare.

Pentru cei care consideră băutul cafelei o tradiție și se bucură de savurarea unei băuturi rafinate, espressorul de la Bosch este cea mai bună soluție. Acesta are un design modern, care se potrivește tuturor stilurilor de amenajare interioară și va deveni vedeta oricărei bucătării, nu doar datorită aspectului, ci și tehnologiei inovatoare de care dispune. Produsul se va asigura că te bucuri de o cafea la temperatura ideală, o preparare rapidă, are un dispozitiv de spumare a laptelui ajustabil și râșniță ceramică ce impresionează prin fiabilitate ridicată și maximum de aromă extrasă din fiecare bob de cafea. 

Așadar, dacă îți dorești să te bucuri de o cafea calitativă și un aparat inovator, ia în considerare sfaturile și informațiile de mai sus!

Surse foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre decalcifierea espressoarelor

Ce soluții sunt mai eficiente pentru decalcifierea aparatului de cafea?

Este foarte important să consulți informațiile prezentate în cartea espressorului, pentru a vedea dacă soluția lichidă sau cea solidă este cea de care ai nevoie.

Se poate decalcifia espressorul cu soluții casnice?

Nu este indicat să folosești ingrediente din casă pentru că acestea pot dăuna funcțiilor și mecanismului aparatului.

Ce este mai ușor de întreținut? Espressorul sau aparatul de cafea?

Ambele au funcții inteligente de autocurățare care te vor ajuta să îți întreții produsul. Alegerea se face în funcție de nevoile tale.