Decorul pentru peretele din dormitor – cum să realizezi un aranjament mural rafinat pentru această încăpere a casei

Decorul pentru peretele din dormitor

Pereții reprezintă o parte semnificativă a camerei, care poate pune în valoare ideile creative de design, dacă sunt alese opțiuni de decor creative. Într-un dormitor, cea mai importantă este latura de deasupra patului, pentru că poate constitui, prin elementele de ornamentație, un punct focal al întregii amenajării. 

În continuare, poți afla ce elemente de decor poți folosi cu succes pentru o amenajare modernă a peretelui din dormitor și pentru diferite alegeri cromatice.

Decorațiuni pentru peretele din dormitor – idei pentru amenajări moderne

Amenajarea dormitorului trebuie să pună accent pe confort și un aspect plăcut. Pentru a obține un efect cât mai plăcut, poți să realizezi un design modern. Iată ce decorațiuni să alegi, pentru a pune în valoare un astfel de stil:

Ceasuri cu design creativ

Pentru amenajările moderne care pun accent pe un design cât mai simplu și funcțional, care să ofere senzația unui spațiu cât mai degajat, o opțiune bună sunt ceasurile de perete
Pentru a decora pereții în stil minimalist, de exemplu, poți să alegi un ceas de la NeXtime din sticlă opacă și suprafețe metalice. Acesta se pretează foarte bine pentru un perete închis la culoare, care să pună în valoare elementele de calitate ce compun acest obiect de decorare.

Aplice cu design inedit, așezate în cele mai importante laturi ale peretelui
Aplicele pentru perete sunt o opțiune ideală pentru decorarea pereților din dormitor, fără încărcarea acestora. Mai ales dacă vrei să realizezi o cameră cu design minimalist, poți amplasa astfel de corpuri de iluminat lângă pat sau în alte laturi importante ale camerei, pentru a reduce din efectul pe care îl creează lipsa ornamentelor, dar fără a încărca aspectul de ansamblu.

Aplicele de la Ideal Lux se remarcă prin varietatea de opțiuni pe care le oferă, din punct de vedere al aspectului. Formele geometrice care le compun sunt nenumărate, astfel încât să alegi o opțiune care se armonizează, din prisma materialelor și al culorilor, cu amenajarea dormitorului. Pentru o încăpere modernă, sunt potrivite nuanțele metalice sau neutre, mai ales dacă este vorba despre pereți în culori închise.

Idei de decorare a pereților din dormitor, în funcție de culorile alese pentru amenajarea încăperii

Nuanțele de ansamblu ale încăperii sunt decisive pentru a putea crea o anumită stare de spirit. Pentru dormitor, este potrivită o atmosferă relaxantă, dar, în același timp, elegantă. Pentru stilul modern, poți alege un decor pentru perete în culori neutre, precum alb, negru și gri, dar și ornamente în nuanțe mai vii, care să fie un punct central de interes.

Decorațiunile pentru perete pot pune în valoare alegerile cromatice, sau pot să fie puse chiar ele în valoare pe un fundal de o anumită culoare. 

Iată ce poți alege pentru a crea o impresie armonioasă:

Nuanțe închise – negru, gri închis, albastru marin
Pentru un perete în nuanțe închise, poți alege decorațiuni metalice, care să iasă în evidență, chiar și în condiții de lumină redusă. Aplicele aurii de la Eglo creează un efect interesant, iar alături de acestea poți amplasa ceasuri de la NeXtime, care se remarcă printr-un design cu mecanismul la vedere.

Nuanțele deschise – alb, crem, bej și altele
Când este vorba despre nuanțe deschise, le poți pune în valoare prin intermediul unor decorațiuni în culori deschise, care să creeze un punct de interes în cadrul peretelui, mai ales când este vorba despre cel din spatele patului. Pentru a obține un efect inedit, poți folosi ceasurile Kartell sunt realizate folosind culori vibrante, care atrag privirea și prin design-ul neobișnuit.

Pereți vopsiți în culori intense

Atunci când alegi o anumită culoare pentru pereți, este important ca decorațiunile, la fel ca mobilierul, să aibă nuanțe complementare. Pentru pereții albaștri, ornamentele ar trebui să fie în diferite gradații de oranj. În caz că ai ales verde ca nuanță dominantă, poți să amplasezi tablouri în care roșu este principala tentă cromatică. 

Ornamentele murale sunt un element important de luat în considerare, atunci când amenajezi o încăpere în stil modern. Acesta poate să pună în valoare întregul design, dacă sunt alese în mod corespunzător elementele de decor pentru pereții din dormitor.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri despre decorul pentru peretele din dormitor

Ce decorațiuni pot folosi pentru peretele din dormitor?

Pentru a obține un design reușit al decorului pentru peretele din dormitor, poți amplasa ceasuri cu aspect inedit, care să atragă privirile. O altă opțiune sunt aplicele de lângă pat, într-o culoare contrastantă cu cea a pereților.

Ce decor să aleg pentru pereții în nuanțe închise din dormitor?

Pentru pereți în nuanțe închise, alege decorațiuni mai deschise la culoare, care să iasă în evidență, chiar în condiții de lumină redusă. Poți alege să amplasezi, de exemplu, tablouri în culori vii sau aplice de perete cu finisaje metalice.

Ce aplice să aleg pentru peretele din dormitor?

Aplicele folosite drept ornamente pentru peretele din dormitor sunt foarte versatile, într-o varietate foarte mare de forme și culori. Cele mai indicate sunt cele care se evidențiază foarte bine în ansamblul pereților și al mobilierului, astfel încât să creeze contrast. În ceea ce privește forma, poți alege aplice geometrice, cu linii simple și cu aspect funcțional, sau unele care se remarcă prin elementele clasice.