Baie eco – cum poți amenaja o baie modernă, cu un impact mai redus asupra mediului

Baie eco

Amenajarea băii presupune alegerea unor obiecte de mobilier și accesorii din materiale de calitate și rezistente. Astfel, te asiguri că preîntâmpini problemele care pot apărea pe parcurs, care îți pot afecta momentele de relaxare și de îngrijire.

Baia este o încăpere a casei care necesită multe resurse. Multe persoane decid, de aceea, să o amenajeze după principii ecologice, astfel încât să diminueze cât mai mult posibil impactul negativ asupra planetei.

În continuare, poți afla mai multe despre cum poți amenaja o baie în stil eco, care îmbină un aspect plăcut și modern cu modalitățile de protejare a mediului.

Mobilierul potrivit pentru o baie eco cu un aspect inedit

Pentru o astfel de încăpere eco, este important să alegi mobilier pentru baie cu un aspect cât mai apropiat de natură. Poți opta pentru un aspect aerisit și modern prin intermediul obiectelor cu finisaje din lemn. Seturile de mobilier de la Geberit se remarcă prin construcția de calitate și prin varietatea de culori și modele, astfel încât să realizezi design-ul dorit.

În ceea ce privește tipul pieselor de mobilier, acesta depinde de stilul băii eco pe care o amenajezi. Dacă dorești o încăpere în stil minimalist, de exemplu, este o opțiune bună să alegi dulapuri de baie pe pardoseală, care creează un efect de lărgire a spațiului și o atmosferă degajată. 
Mobilierul cu finisaje de lemn poate fi folosit, în funcție de nuanță, cu faianța mai deschisă sau mai închisă pe care o aplici. De obicei, pentru o baie cu aspect natural, se folosesc culori deschise, însă poți obține un efect interesant inversând raportul cromatic, alegând lemn deschis la culoare, în combinație cu faianță gri sau chiar neagră.

Accesoriile, un aspect important de luat în considerare pentru băile în stil eco

Accesoriile pentru baie de calitate sunt esențiale pentru confort în clipele de relaxare și de îngrijire zilnică. Acestea joacă un rol și mai important în cadrul unei băi ecologice, pentru că, prin alegerile potrivite, se pot economisi resurse importante, precum apa. Cele mai importante accesorii, care nu ar trebui să lipsească din această încăpere a casei, sunt:

Robineți pentru lavoar cu consum redus de apă
Pentru economisirea apei, apelează la bateriile pentru lavoar de la Hansgrohe, cu o tehnologie specială, EcoSmart, dotate cu un aerator special, ce permite economisirea cu 60% a apei. Acestea se remarcă prin capacitatea de a oferi o experiență tactilă inedită, prin crearea unor jeturi speciale, de exemplu Rain, Whirl sau Massage.

Dușuri termostate, pentru un consum redus de apă 
Pentru a reduce impactul asupra mediului, instalează un set de duș Hansgrohe, dotat cu aceeași tehnologie EcoSmart și cu calități care îmbunătățesc experiența de utilizare. Butonul Select îți permite să alegi tipul de jet, dar și cantitatea de apă pe care o dorești, cu mai multă ușurință.

Rezervoare de apă pentru WC cu proprietăți de economisire a apei

Rezervorul aparent sau încastrat pentru WC trebuie să fie realizat conform principiilor băii eco. Cele de la Villeroy&Boch, cu sistem Dual Flush, permit controlarea mai eficientă a fluxului și se remarcă prin finisajele elegante.

Clapete pentru rezervoare cu două poziții
Vasul de WC este un element al băii care presupune un consum semnificativ de apă. Pentru a controla nivelul de lichid consumat, alege clapete pentru rezervor cu două poziții de la Ideal Standard. Acestea se remarcă prin design-ul interesant, care poate fi integrat într-o mulțime de stiluri, și prin variantele cromatice variate.

Pentru a te asigura că poți controla consumul de apă în baie, amenajarea în casă a unei băi ecologice este o opțiune foarte bună. Alege accesorii cu tehnologie avansată și un design al mobilierului care să creeze un aspect în armonie cu natura.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre băile eco

De ce să amenajez o baie eco?

Baia eco este potrivită pentru toți cei care doresc să contribuie la protecția mediului. Această încăpere a casei presupune un consum ridicat de resurse, precum electricitatea sau apa. De aceea, este important să alegi accesorii pentru baie de înaltă calitate, create cu tehnologii speciale.

Ce tip de mobilier să aleg pentru o baie ecologică?

Materialele din care este realizată mobila potrivită pentru o baie în stil eco sunt cele cât mai apropiate de natură. Se pretează foarte bine finisajele de lemn, care păstrează aspectul natural al acestuia. De asemenea, pentru a obține un efect degajat și de spațiu vast, poți alege dulapuri de baie pe pardoseală, față de cele suspendate.

Ce accesorii sunt necesare într-o baie eco?

Accesoriile dintr-o baie eco trebuie să fie de calitate, realizate cu tehnologii speciale care țin cont de nevoia de a proteja mediul. Alege seturi de duș și baterii pentru lavoar cu sisteme care permit economisirea apei și oferă o experiență inedită de utilizare. Un alt accesoriu de luat în considerare este reprezentat de clapetele pentru rezervoare cu două poziții, ideale pentru a controla fluxul de apă necesar pentru vasul de WC.