Dormitorul romantic – Amenajare elegantă pentru un cuplu tandru

Dormitorul romantic

Dormitorul este una dintre camerele destinate relaxării, odihnei și clipelor intime, în care atmosfera trebuie neapărat să fie una romantică, confortabilă și plăcută olfactiv, vizual și auditiv. Stilul romantic se caracterizează prin combinația spectaculoasă de culori pastelate, imprimeuri florale, mobilă pictată și materiale foarte fine, care imprimă eleganță, lux și delicatețe unui interior deosebit.

În articolul de mai jos, vei descoperi câteva informații interesante despre importanța dormitorului romantic în viața de cuplu, dar și despre cum se poate amenaja această cameră într-un mod elegant, romantic și luxos. De asemenea, vei afla unele răspunsuri despre amenajarea corectă a dormitorului pentru orice cuplu tandru.

Importanța dormitorului romantic în viața de cuplu

Dormitorul romantic

Foarte multe persoane doresc să creeze în locuință un dormitor frumos decorat, care să îmbie la relaxare și odihnă după o zi obositoare petrecută la birou. Specialiștii recomandă tuturor celor care se gândesc la un astfel de proiect complex să adune cât mai multe informații despre ce înseamnă designul și stilul romantic, să folosească doar piese de mobilier, decorațiuni sau finisaje elegante, de calitate superioară și să nu uite că experții în domeniul designului interior sunt cei care vor obține, cu siguranță, un rezultat final extraordinar. 

Importanța unui cadru romantic în dormitor e bine cunoscută de către toată lumea:

  • este potrivit pentru locuința unui cuplu de tineri căsătoriți sau pentru orice cuplu care dorește să mențină permanent flacăra aprinsă;
  • este cel care transformă spațiul într-o adevărată oază de tandrețe și iubire, asemănătoare cu cea dintr-o vacanță;
  • creează o zonă de relaxare și de confort ideală pentru a evada din cotidianul stresant;
  • asigura un somn odihnitor, ideal pentru încărcarea cu energie a organismului.
Dormitorul romantic

Amenajarea elegantă a dormitorului romantic

Eleganța și luxul sunt două elemente esențiale în amenajarea unor dormitoare romantice. Din acest motiv, proprietarii trebuie să pună accent pe armonia între culori, mobilier, textile și obiecte decorative. Următoarele sfaturi utile ar putea fi de folos:

  • Culorile utilizate în amenajarea interioară a dormitorului sunt cele pale, mai puțin culorile întunecate sau cele aprinse. Nuanțele deschise de crem, roz, verde și roșu sunt mult mai indicate, dar pot fi folosite albul, griul sau negrul ca nuanțe dominante. Un exemplu ușor de pus în practică este zugrăvirea pereților în nuanțe neutre, calde, și utilizarea unui tapet cu imprimeu simplu și elegant pe unul dintre pereți. Astfel, se va aduce o notă de lux, stil și rafinament;
  • Materialele cu efecte spectaculoase și imprimeuri elegante sunt ideale pentru un proiect al unui dormitor romantic. Cele mai interesante, catifeaua, mătasea și satinul, pot fi utilizate sub formă de perdele, cuverturi de pat, lenjerii, draperii etc;
  • Mobilierul închis sau deschis la culoare, cu accente de fier forjat și sticlă, este ceea ce lipsește în decorarea dormitorului în stil romantic. Aglomerarea de piese nu este indicată și nici prezența unor dulapuri, fotolii, noptiere inutile. Motivele florale pot fi regăsite pe tăblia patului, pe ușile de șifonier sau pe alte obiecte de decor;
  • Un cadru romantic în dormitor nu poate exista fără câteva decorațiuni romantice deosebite, care să atragă privirile celor care trec pragul acestei camere: picturi în ulei, tapetul floral, veioza cu abajur cu franjuri, porțelanurile, antichitățile, cutiile de bijuterii etc.
Dormitorul romantic

Decorațiunile și aranjamentele romantice oferă din plin senzația de spațiu cald, intim, plăcut și pufos. Lumina joacă și ea un rol important. De multe ori, pentru a obține atmosfera de senzualitate și intimitatea, multe cupluri consideră că sunt suficiente lumânările parfumate sau lumina abia întrezărită printre jaluzele, însă, corpurile de iluminat artificial nu pot lipsi. Ele vor fi dispuse armonios pentru a degaja lumină caldă, relaxantă. 
Deși există o teorie conform căreia în dormitor ar trebui să existe o atmosferă întunecoasă, slab iluminată, totuși, romantismul poate fi prezent și într-o cameră cu mai multe surse de lumină. O lampă cu abajur, câteva spoturi deasupra patului, un lampadar chic, o lustră cu design vintage sunt doar unele elemente de iluminat care pot transforma definitv această încăpere într-un sanctuar al dragostei.

În concluzie, amenajarea plăcută a dormitorului devine o necesitate în viața oricărui cuplu îndrăgostit sau care dorește să aprindă iarăși flacăra iubirii. Piesele de mobilier, luminile potrivite, decorațiunile luxoase și de calitate, culorile plăcute sunt elemente esențiale, care conlucrează să transforme o cameră banală într-una de poveste. 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea dormitorului în stil romantic

Cum transformi un dormitor într-un spațiu romantic?

Pentru amenajarea în acest stil, trebuie să nu uiți de elementele obligatorii, care vor creiona perfect romantismul de care ai nevoie: culorile pale, materialele și textilele luxoase, de calitate, piesele de mobilier cu motive florale și decorațiunile romantice. Cu puțină inspirație, acest proiect va fi unul de succes.

Care este importanța unui decor romantic în dormitor?

Decorul romantic în dormitor creează o atmosferă plăcută, intimă, un spațiu de relaxare și odihnă perfect pentru orice cuplu.

Ce decorațiuni poți folosi pentru a obține un dormitor în stil romantic?

Decorațiunile potrivite sunt tapetul cu motive florale, porțelanurile, antichitățile, picturile în ulei, cutiile cu bijuterii, perdelele, cuverturile, covoarele chic.