Feng Shui-ul pentru o baie plină de energie pozitivă – Aplicarea principiilor în locuința ta!

Feng Shui-ul pentru o baie plină de energie pozitivă

Baia este, deseori, lăsată la urmă, când vine vorba despre canalizarea energiilor pozitive. Însă, chiar și această încăpere are nevoie de o abordare specifică, pentru a fi echilibrată din punct de vedere energetic. Pentru a putea realiza acest lucru, este necesar să ții cont de câteva tehnici utile și importante, desprinse din cultura chineză. Feng Shui este o adevărată știință care are ca scop atragerea armoniei în spațiul de locuit, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător.

În acest articol, vei afla cum să ai o baie plină de energie pozitivă, prin aplicarea principiilor Feng Shui!

Reguli Feng Shui pentru o baie armonioasă

Principiile fundamentale Feng Shui se bazează pe cele 5 elemente – apă, aer, foc, pământ, lemn – iar echilibrul poate fi obținut prin îmbinarea optimă a acestora. Baia este un loc în care apa este elementul principal și, de aceea, este bine să adaugi obiecte care să le aducă și pe celelalte în spațiu. Iată câteva lucruri pe care le poți face cu ușurință pentru a crea un cadru energetic optim:

  • Pardoseala

Pardoseala este unul dintre elementele principale ale băii – așadar, trebuie să te concentrezi asupra acestui aspect important. Poți alege modele de gresie sau parchet, care să dea o notă unitară întregii camere. Specialiștii recomandă materiale naturale, precum lemnul, piatra sau ceramica, fiindcă au un puternic efect pozitiv asupra Qi-ului (un termen specific al culturii asiatice, care semnifică forța vitală și fluxul de energie ideal). Prin urmare, experimentează cu astfel de opțiuni, pentru a dobândi un echilibru propice.

  • Pereții

În aceeași manieră ca în cazul pardoselii, poți experimenta punerea în practică a unor tehnici Feng Shui, chiar și în ceea ce privește pereții din baie. Poți jongla cu plăci decorative sau faianță de diferite modele, pentru a putea crea o încăpere primitoare. În acest mod, vei realiza o concordanță necesară între toate elementele structurale și decorative. Alege modele inedite care să-ți ofere o bună calitate – precum produsele Iris Ceramica sau Diesel Living. Orice opțiuni ai prefera, important este să fie un spațiu deschis, care să îmbie la relaxare și deconectare.

  • Obiecte decorative

În general, dacă baia nu are destulă lumină, este esențial să folosește decorațiuni naturale (precum plantele) care să regleze acest factor negativ. De asemenea, în funcție de dimensiunile camerei, poți opta pentru obiecte care să completeze ansamblul estetic și energetic. Chiar dacă ai la dispoziție o baie mică, găsește oportunități de amenajare, prin intermediul unor principii Feng Shui, care vor veni în întâmpinarea ta pentru a te ajuta să alcătuiești o atmosferă optimă. De asemenea, cristalele, vasele de aromaterapie, dar și lumânările și parfumurile pot regla ambientul – așa că ai libertatea de a te juca cu diverse arome și mirosuri îmbietoare, care au un efect pozitiv asupra întregului spațiu.

Feng Shui cromatic – Ce culori să alegi în baie?

Culorile sunt un aspect important în amenajarea băii în stil Feng Shui. Specialiștii în domeniu recomandă nuanțe de foc și pământ, precum roșu, oranj sau galben, însă te poți orienta și spre nuanțe precum alb, gri, bej, sau crem, păstrând echilibrul cromatic de ansamblu. De asemenea, și culorile negru sau verde sunt binevenite în structura totală, chiar dacă se vor regăsi doar sub forma unor obiecte decorative (tablouri, plante, covorașe, accesorii, etc.). Vei observa faptul că atmosfera generală și fluxul energetic sunt strâns de legate de culorile folosite, fiindcă acestea au corespondent direct în elementele existente în natură. Abordând astfel procesul de amenajare, poți crea o oază de relaxare chiar în propria ta baie!

Așadar, ține cont de principiile Feng Shui și pornește cu încredere pe acest drum! Dă dovadă de creativitate și imaginație în tot acest proces și nu uita să cercetezi, în prealabil, toate variantele existente, pentru a lua cea mai bună decizie! Amenajarea băii poate fi o provocare depășită cu succes dacă reușești să ții cont de toate aceste aspecte importante!

FAQ – Întrebări și răspunsuri frecvente despre Feng Shui-ul din baie

Ce reguli Feng Shui să aplic în baie?

În baie poți aplica principiile Feng Shui care țin de culoare, așezarea obiectelor sanitare și alegerea accesoriilor decorative.

Ce culori să aleg pentru amenajarea unei băi în stil Feng Shui?

Poți opta pentru nuanțe precum oranj, roșu, maro, galben, sau nuanțe deschise precum alb, crem, bej, etc.

Cum să păstrezi fluxul energetic Feng Shui în baie?

Poți atârna de tavan un cristal care are rolul de echilibra ambientul din punct de vedere energetic.