Pardoseli pentru living – Ce modele poți alege pentru finisarea acestei camere?

Pardoseli pentru living

Livingul este o încăpere importantă care necesită o atenție specială când vine vorba despre finisare și amenajare. Fiind un spațiu de dimensiuni mai mari, orice opțiune stilistică are un efect major asupra atmosferei ambientale. Există diferite tipuri de pardoseală pentru care poți opta, cu scopul de a crea un cadru original, inedit, plin de rafinament și eleganță.

În acest articol, vei afla ce pardoseli poți alege pentru finisarea livingului tău!

Pardoseala din living – Elementul principal al încăperii

Pardoseala din living este elementul principal al încăperii și, de aceea, trebuie să te preocupi în detaliu de alegerea ei. În funcție de preferințele tale estetice, caracteristicile spațiului pot căpăta diverse valențe definitorii. Dacă nu știi ce fel de stil preferi, iată câteva variante către care te poți orienta:

  • Gresia

Gresia este o opțiune ideală mai ales în zone de trafic intens sau arii predispuse murdăriei. Totuși, chiar și în cazul livingului, mulți preferă să se orienteze către o astfel de pardoseală, fiindcă este ușor de întreținut, are un aspect de lux și este rezistentă la apă și umiditate. Stilul oferit de această direcție estetică poate da impresia unui ambient mai rece, însă nu trebuie să te îngrijorezi în privința acestui aspect, deoarece există o multitudine de modele ceramice – precum cele de la Iris Ceramica, FMG sau Diesel Living – care imită diferite tipuri de materiale, perfecte pentru orice fel de decor.

  • Parchetul

Parchetul este una dintre cele mai folosite opțiuni de pardoseală, datorită aspectului și nuanței sale. Spre deosebire de gresie, acesta creează o atmosferă mai caldă și mai primitoare, aducând un element natural – lemnul – în centrul atenției. Materialele de acest gen sunt extrem de benefice pentru energia camerei, deoarece echilibrează structura într-o manieră armonică. Așadar, nu ezita să aduci în casa ta parchet de lux, precum cel de la Egger, care să iasă în evidență, într-un mod inedit și original. Însă, nu uita să ai grijă în privința umezelii și a umidității!

Modele de pardoseală și culori ideale pentru living

Dacă ești în căutarea unor modele moderne de pardoseli pentru living, este bine să te concentrezi pe două aspecte importante – material și culoare. În primul rând, orientează-te către tipul de pardoseală preferat, iar, mai apoi, cercetează paleta de culori existentă, pentru a pune în aplicare toate ideile stilistice pe care le ai în minte. Uneori, te poți confrunta cu dificultăți în a alege zona cromatică potrivită pentru o pardoseală, așa că poți consulta două categorii principale, pentru a lua cea mai bună decizie:

  • Nuanțe deschise

Nuanțele deschise sunt o modalitate de a da un aer fresh încăperii, contribuind, din punct de vedere optic, la mărirea spațiului. Fie că te orientezi către nuanțe de bej sau crem, fie că preferi griul sau rozul, este esențial să vizualizezi viitoarele decorațiuni, pentru a selecta varianta ideală. Aceste culori au calitatea de a putea fi asortate cu o multitudine de nuanțe, ceea ce le face extrem de populare și apreciate de către designeri.

  • Nuanțe închise

Nuanțele închise pot fi mai dificil de îmbinat cu diferite culori, însă acestea sunt pardoseli speciale prin look-ul de lux pe care îl oferă livingului. Deși, la o primă vedere, culorile precum maro, negru sau gri închis pot părea greu de combinat cu alte zone cromatice, vei vedea că, dacă reușești să găsești paleta de culori ideală, rezultatul poate fi senzațional, plin de eleganță și stil.

Așadar, există o multitudine de tipuri de pardoseală către care îți poți orienta atenția, pentru a-ți pune la punct livingul. În funcție de preferințele tale estetice, vei putea alege variante care să vină în întâmpinarea ta și a dorințelor tale, contribuind la materializarea lor. Orice ai alege însă, important este să optezi pentru produse premium, de calitate, care te vor sprijini în alcătuirea unui cadru coerent din punct de vedere estetic. Ai încredere în instinctul tău!

Sursă foto: pixabay.com

FAQ – Întrebări și răspunsuri frecvente despre pardoseala din living

Ce pardoseală să aleg pentru living?

Poți alege atât plăci ceramice (gresie), cât și placaj din lemn (parchet).

Ce accesorii să aleg pentru pardoseala din living?

Dacă optezi pentru gresie, poți alege diferite tipuri de chituri, iar dacă te orientezi către parchet, poți jongla cu diverse modele de plinte și accesorii.  În ambele situații, îți poți personaliza livingul ulterior, cu covoare moderne și originale.

Ce fel de pardoseală este mai bună pentru living – Gresie sau parchet?

Ambele sunt opțiuni valide și utile – însă, parchetul dă o notă mai caldă încăperii, dar gresia are o rezistență mai mare la trafic intens și umezeală.