Ghidul tău practic pentru alegerea combinațiilor de faianță în baie

Baie moderna cu cada de baie freestanding si faianta Iris Ceramica Calx

Prin alegerea unei combinații inspirate de gresie și faianță pentru baie, ideea de “family SPA” capătă și mai mult contur.

O baie amenajată cu finisaje premium îmbină ideea de funcționalitate cu armonia unui spațiu destinat relaxării, toate acestea învăluite în cromatica atent aleasă a plăcilor ceramice.

Vrei să afli mai multe despre cele mai inspirate combinații de gresie și faianță pentru baie? Tot ce trebuie să faci este să citești până la final acest articol:

Combinații de gresie și faianță în funcție de stilul adoptat

Faianta decorativa Calx pentru baie cu lavoar suspendat

Integrarea perfectă a plăcilor ceramice în stilul de amenajare al băii subliniază și mai mult ideea de “utilitate cu puternice inserții estetice”, gândită încă de la prima schiță a proiectului de amenajare. Iată cele mai potrivite combinații de gresie și faianță, pentru un anumit stil de baie:

 • Baie Eclectică – este o baie deosebit de elegantă, ce îmbină elemente clasice, din curente diferite; un astfel de spațiu propune o colecție inedită de elemente eclectice: plăci ceramice cu motive florale, plăci marmorate porțelanate, brâuri decorative metalizate etc; Pardoseala, realizată din plăci ceramice de cea mai bună calitate, reflectă motive geometrice, construită pe simetrii atent gândite, în funcție de spațiul băii.
 • Baie Neoclasică – într-o astfel de baie, placarea pereților se realizează fie cu marmură, fie cu placi ceramice supradimensionate. Se va evita utilizarea registrelor – brâuri, cornișe, socluri – pentru a nu se fragmenta dimensiunile spațiului.
 • Baie Retro – un astfel de decor pentru baie se poate construi cu plăci ceramice glazurate, așezate în stil cărămidă. Plăcile de faianță din colecțiile Iris Ceramica pot fi varianta câștigătoare, pentru definitivarea unui decor retro perfect. Mai multe informații despre ce oferă colecțiile Iris Ceramica, puțin mai jos.
 • Baie Pop-art – o amenajare Pop-art poate porni de la acoperirea pereților din baie cu un mozaic personalizat. Pe pereții unui astfel de spațiu poți agăța printuri cu opere celebre ale unor exponenți de seamă ai acestui curent, precum Andy Warhol sau Roy Lichtenstein.
 • Baie Mediteraneană – o baie amenajată astfel se caracterizează prin plăci ceramice în culori naturale, plăci ceramice cu texturi mate, lavoare de piatră etc. Cromatica acestei băi se consolidează pe plăci de gresie și faianță în nuanțe precum: alb, nisipiu, albastru (o trimitere directă la decorurile cu puternice influente marine).

5 combinații cromatice pentru un decor de baie modern

Cum spuneam și în introducere, baia modernă nu este doar un spațiu funcțional, gândit pentru începutul zilei, ci și un loc în care se regăsesc numeroase elemente de design. Pentru o combinație perfectă a plăcilor ceramice, îți propunem 5 variante cromatice în ton cu ultimele tendințe ale acestui an:

Gresie albă + faianță inchisă la culoare

 • Acest mix îți conturează și mai mult ideea de “design modern”, în spațiul băii tale;
 • Nu ezita să experimentezi această variantă cromatică, doar pentru că apelezi la nuanțele închise pentru plăci ceramice; albul suprafeței podelei va împiedica ochiul uman să perceapă baia ca pe un spațiu mult mai mic;
 • Dimpotrivă, plăcile albe de gresie vor dilata întregul spațiu al băii, iar tu vei obține astfel o baie modernă și cât se poate de aerisiă;

Gresie multicoloră + faianță monocromă

 • Nu te limita la una sau maxim două nuanțe, pentru plăcile ceramice din baie;
 • Această combinație cromatică îți permite să alegi un model cromatic multicolor pentru podeaua din baia ta, atrăgându-se astfel atenția către acest plan;
 • Este un truc de amenajare perfect pentru băile de mici dimensiuni;
 • Pentru ca acest efect să fie unul pe măsura așteptărilor, se recomandă ca plăcile de faianță să fie fade, într-o singură culoare, pentru a se evita o cromatică supraîncărcată a spațiului.

Faianta alb - negru cu cada de baie freestanding
Faianta decor Iris Ceramica Calx

Gresie + faianță în culori calde

 • Vrei ca baia să emane armonie și relaxare? Atunci mergi pe o combinație cromatică bazată pe nuanțe calde de bej și crem;
 • Acest mix armonios de culori aduce stropul de relaxare într-un spațiu modern, construit cu elemente de calitate, pentru ca timpul petrecut aici să îmbine utilul cu plăcutul;
 • Pentru un efect stilistic pe măsura așteptărilor, îți recomandăm să utilizezi plăci ceramice supradimensionate și să eviți utilizarea brâurilor, obținând astfel o cursivitate cromatică binevenită.

Gresie albă + faianță albă

 • În cazul în care baia ta numără doar câțiva metri pătrați, această variantă cromatică este cel mai bun răspuns la întrebarea “Cum poate deveni acest spațiu mai mare?”;
 • Important de reținut: un astfel de background este complementar cu absolut orice cromatică a mobilierului pentru baie;

Gresie în nuanțe de albastru + faianță albă

 • Acest laitmotiv cromatic al băilor inspiră prospețime, o stare de bine perfectă pentru un început de zi cu dreptul;
 • Un mix de faianță albă și gresie în nuanțe marine te ajută să obții un echilibru perfect în decorul băii tale, mai ales dacă amenajezi acest spațiu în stil mediteranean.

Iris Ceramica: ceramica hi-tech pentru spații Eco

Gresie moderna Iris Ceramica Quayside

Plăcile de gresie și faianță Iris Ceramica se bazează pe calitate și inovație. Inspirând un respect deosebit pentru mediul înconjurător, colecțiile iris aduc în prim plan un element primordial – ceramica – o combinație umană de pământ și foc, ce protejează și desenează elementele vitale ce ne înconjoară.

Plăcile Iris Ceramica determină o arhitectură sustenabilă, prin finisaje hi-tech, ce respectă în totalitate reglementările pentru spatii Eco. Plăcile ceramice ale acestui brand de top sunt în principal realizate din argile, nisipuri cuartifere și alte minerale.

Plăcile de faianță Iris sunt realizate din ceramică arsă o singură dată, material recomandat pentru placarea pereților interiori. Plăcile porțelanate Iris Ceramica au la bază argile speciale, având o rezistență mult mai ridicată, determinată de o structură mai dură, ce nu absoarbe apa și nu se tocește în timp.

Plăcile Iris Ceramica îți permit luxul de a alege culorile perfecte, dintr-o gamă vastă de nuanțe inspirate din natură. Dacă vrei să găsești combinația cromatică potrivită pentru stilul de amenajare al băii tale, programează-te acum pentru o ședință de consultanță GRATUITĂ!