Cum să alegi cele mai bune prosoape – 6 paşi de urmat


Prosoape premium Tommy Hilfiger si Descamps

E vară, e soare, e vremea să ne relaxăm la mare sau chiar să organizăm o petrecere la piscină. Distracţia asta vine la pachet cu o groază de responsabilităţi: alegerea loţiunilor UV pentru fiecare membru al familiei, trusa de prim ajutor sau chiar achiziţionarea unor prosoape potrivite, astfel încât să asiguri confortul şi sănătatea pielii voastre.

Atât în vacanţă, cât şi acasă, este necesar să ai câteva prosoape luxury, de o calitate superioară. Un produs practic, important, care devine esenţial odată ce faci selecţia potrivită.

Pe SensoDays găseşti o mulţime de prosoape premium, diferite ca dimensiuni, material sau design. Înainte de a le descoperi pe site, iată mai jos care sunt criteriile care te vor ajuta să alegi cele mai bune prosoape pentru tine şi familia ta.

Prosoape pufoase Descamps si Behrens

Verifică densitatea prosopului de baie!

Prosop de baie Joop! Classic Stripes Cassis

Densitatea oricărui prosop de baie se măsoară în grame pe metru pătrat (GSM) şi variază între 300 şi 900. Este important să ştii diferenţele dintre valori pentru că doar astfel poţi face alegerea potrivită.

Un prosop cu GSM 300-400 este considerat unul subţire, uşor, potrivit pentru sala de sport sau bucătărie. Avantajul este că se usucă mult mai repede şi este mult mai practic.

GSM 400-600 indică un prosop cu o greutate medie, perfect pentru plajă, pisicină, dar şi ca prosop de baie.
Prosoapele cu GSM +700 sunt cele dense şi bine absorbante, luxoase, care se pot usca un pic mai greu, dar bineînţeles, prezintă alte avantaje.
Reţine însă că prosoapele mai dense nu înseamnă neapărat o calitate mai bună deoarece calitatea superioară a prosoapelor este dată în primul rând de calitatea bumbacului folosit.

Fii atent la materialul prosopului ales!

Prosoapele “obişnuite” sunt realizate din bumbac standard. În schimb, prosoapele de lux, regăsite mai mult în hoteluri şi spa-uri, sunt fabricate din bumbac egiptean. Temperaturile ridicate şi clima din Egipt asigură cultivarea unuia dintre cele mai apreciate şi de calitate tipuri de bumbac din lume.

Recoltele de aici produc fire mai lungi, care necesită un efort mimim pentru a extrage apa, rezultând o putere de absorţie mai mare. Aşadar, prosoapele realizate din bumbac egiptean au bucle mai lungi, mai dese, care absorb mai bine umiditatea şi căldură.

Prosoapele mai pot fi realizate şi din bumbac turcesc sau bumbac velur, fiecare cu avantajele şi dezavantajele lui.

Prosop de baie Behrens Luxury 100% bbc Lilac, 800 GSM

Verifică modul de confecţionare!

Pentru a avea prosoape cu o rezistenţă mai mare, firele de bumbac trebuie răsucite. Dacă avem un bumbac de calitate superioară, este nevoie de mai puţine răsuciri şi invers. Bineînţeles, recomandarea generală este de cât mai puţine răsuciri, materialele de calitate superioară (cum este şi bumbacul egiptean) fiind în mod natural rezistent.

Indicaţia “Zero Twist” ne arată că bumbacul este de o calitate superioară, iar prosopul va fi gros, rezistent, dar în acelaşi timp catifelat, uşor şi cu un timp rapid de uscare.

Un alt procedeu des întâlnit în realizarea prosoapelor este pieptănarea bumbacului pentru a elimina fibrele scurte sau inegale. Acest “bumbac pieptănat” oferă un prosop rezistent, moale, bine absorbant, care nu se va înăspri după spălare.

Prosop Tommy Hilfiger Plain 2 Albastru Navy din bumbac pieptanat
Prosoape colorate Tommy Hilfiger

Alege cu grijă dimensiunea!

Cauţi un prosop pentru uz zilnic, după duş sau poate unul mai mare, pe care să îl foloseşti la plajă sau chiar după ce faci o baie în propria-ţi piscină? Ei bine, verifică dimensiunile de mai jos şi vei şti ce prosop să achiziţionezi în funcţie de scopul lui.

În linii mari, un prosop de faţă standard este de 30cm x 30cm, iar dimensiunea ideală a unui prosop de baie pentru fiecare zi, de folosit după duş ar fi de 70cm x 140cm. Pe de altă parte, un prosop de baie mai mare, de 100cm x 150cm este perfect pentru a-ţi înfăşura complet corpul, iar prosopul de 90cm x 180cm este potrivit la pajă, atât pentru uscare, cât şi pentru şezlong.

Prosoape de plaja si de baie Missoni Home

Asociază culoarea şi modelul prosopului cu rolul lui!

Prosop de plaja Tommy Hilfiger Color Graphic, Portocaliu

Bineînţeles, prosoapele albe, pufoase sunt întotdeauna “în tendinţe” şi versatile. Pe lângă acestea, însă, achiziţionează-ţi prosoapele şi în funcţie de rolul lor.

De exemplu, pentru baia destinată oaspeţilor ar merge nişte prosoape sobre, cu dimensiuni medii, în vreme ce pentru pisicină, ar fi indicat să alegi prosoape în culori de vară şi design-uri atractive.

Citeşte instrucţiunile despre îngrijirea prosoapelor!

Prosoapele vin cu câteva “instrucţiuni de folosire şi îngrijire” personalizate. Citeşte-le înainte de a cumpăra prosopul respectiv şi asigură-te apoi că le vei respecta. În linii mari, este recomandat să îl speli înainte de prima folosire, să foloseşti un balsam de haine şi bile pentru uscare şi să nu foloseşti înălbitor.

Prosoape premium Descamps bumbac egiptean

A trecut vremea în care prosoapele premium, de o calitate superioară se găseau numai în hotelurile de lux. Acum, trebuie doar să ştii aceste mici “tips&tricks”, după care să intri pe SensoDays, unde vei găsi o gamă variată de astfel de prosoape. După numai câteva clickuri cu siguranţă îţi vei găsi preferatele.