Combinații gresie și faianță bucătărie. Ghid pentru alegerea finisajelor în bucătărie

Faianta colorata bucatarie Iris Ceramica Calx

Bucătăriile rezidențiale moderne descriu spatii în care se pune mai mult accent pe socializare și relaxare, gătitul fiind astfel surclasat, în topul principalelor activități desfășurate aici.

De aceea, estetica unui astfel de loc reprezintă un criteriu important de care se va ține cont, pe întreaga durată a procesului de amenajare.

Bucătăria devine o zonă în care oamenii au timp să admire detalii de design ale corpurilor de mobilier, finisaje premium ale materialelor, lumini și combinații inspirate ale plăcilor de gresie și faianță.

Despre cele mai inspirate combinații de gresie și faianță pentru bucătărie, vorbim chiar acum, în rândurile acestui articol:

Cum se pot combina plăcile ceramice?

Faianta bucatarie Iris Ceramica Calx

Relaționarea plăcilor de gresie și faianță din bucătărie pleacă de la stabilirea unor elemente dominante și a unor elemente neutre, cele din urmă avân rolul de a le scoate în evidență pe cele din prima categorie.

Iată care sunt cele mai importante principii de stabilire a combinațiilor de plăci ceramice, în spațiul bucătăriei:

  • Raport de complementaritate: Plăci de gresie cu textură puternică + plăci de faianță neutre;
  • Raport de complementaritate: Plăci de gresie neutre + plăci de faianță cu textură puternică;
  • Raport de similaritate: Plăci de gresie și faianță neutre + mobilier cu textură puternică;
  • Raport de similaritate: Plăci de gresie și faianță neutre + mobilier neutru / Plăci de gresie și faianță cu textură puternică + mobilier cu textură puternică.

Pornind de la aceste principii, iată care sunt principalele combinații ale plăcilor de gresie și faianță din acest spațiu:

Combinații gresie-faianță în bucătărie: Formule complementare

  • Acest mix (texturi puternice – texturi neutre) este deja considerat unul “evergreen”, atunci când aducem în discuție subiectul amenajării unei bucătării.
  • Chiar dacă aceasta combinație a plăcilor ceramice este una clasică, nu este nicidecum demodată. Motivul este unul cât se poate de simplu: indiferent de tendințele, se vor utiliza mereu texturi de actualitate, păstrându-se astfel o doză binemeritată de prospețime, în spațiul respectiv.
  • Iată un exemplu cât se poate de elocvent: mix-ul modernist alb-negru este utilizat în complementaritate cu elemente stilistice moderniste, pentru un echilibru de bun augur al texturilor plăcilor ceramice;
  • O tendință ce persistă în designul plăcilor de gresie și faianță pentru bucătărie – replicarea calităților unor materiale naturale: lemn, piatră etc
  • RECOMANDAREA EXPERTULUI: o bucatarie modernă, cu gresie ce imită texturi lemnoase, oferă personalitate și căldură întregului spațiu.

Gresie Iris Ceramica Deck Wood
Gresie cu aspect de lemn Iris Ceramica Blonde

Combinații gresie-faianță în bucătărie: Formule similare

  • Atunci când se optează pentru o combinație de plăci ceramice (gresie-faianta) cu o textură oarecum apropiată, piesele de mobilier cu personalitate reprezintă elementul care sparge monotonia estetică a spațiului;
  • Iată o tendință actuală ce atinge această formula de combinare a plăcilor ceramice: finisajul pardoselii cuprinde și unul dintre pereții bucătăriei, întinzându-se pe întreaga suprafață liberă a acestuia.
  • RECOMANDAREA EXPERTULUI: pe peretele respectiv, se vor utiliza piese modulare de mobilier, pentru a pune în evidență texturile plăcilor de faianță.

Combinații gresie-faianță în bucătărie: Formule complexe

Faianta Iris Ceramica Marmi Platino

  • Cea de-a treia abordare propune un mix între cele două combinații amintite la punctele 2 și 3, cărora li se adaugă o întreagă paletă de elemente inedite;
  • Astfel, spațiul bucătăriei prinde viață, printr-o pulsație a întregului decor, determinată de amestecul elementelor dominante cu cele neutre, a liniilor moderne cu cele clasice, a texturilor sofisticate cu cele ce inspiră un calm desăvârșit.
  • RECOMANDAREA EXPERTULUI: pentru amenajarea bucătăriei, se vor utiliza: accesorii metalice personalizate, electrocasnice cu un design modern, pereți tapetați etc

Faianța Iris Ceramica – calitate și inovație Made In Italy

Te așteptăm pe site cu faianță Iris Ceramica de cea mai bună calitate, recomandată pentru placarea interioară a pereților din bucătăria ta. Faianța Iris Ceramica reprezintă combinația perfectă dintre procesul de cercetare-dezvoltare in-house, combinat cu experiența legendară a artizanilor italieni.

Calitatea, inovația și designul de top sunt doar câteva dintre valorile pe care Iris Ceramica le pune în fiecare placă ceramică pe care o produce, pentru a îmbunătăți constant calitatea vieții celor care utilizează aceste produse.

Faianta Iris Ceramica Calx Ecru

Plăcile porțelanate Iris Ceramica sunt realizate din argile speciale, garantând o rezistență foarte bună în timp. Placarea pereților cu faianță din colecțiile Dolomiti, La Pietre del Mulino, Le Terre, Square, To be Trend și Petra Aeterna, garantează o protecție de 50 de ani la îngheț, pătare sau tocire.

Vrei să afli mai multe detalii despre plăcile ceramice Iris Ceramica? Ai nevoie de sfaturi pentru amenajarea bucătăriei tale? Programează-te chiar acum pentru o sedinta de consultanta gratuita!