Ghid de cumparare baterii sanitare – transformarea estetica a baii tale

Bateriile sanitare pot aduce un strop de culoare in baia ta sau pot fi puntea de legatura dintre designul obiectelor sanitare si restul baii. Din punct de vedere functional ele se impart in baterii de lavoar, baterii de cada, baterii de dus si baterii de bideu.

Bateriile de lavoar sunt in general in centrul atentiei, asta pentru ca sunt cele mai vizibile intr-o baie si pentru ca sunt cele mai folosite. Bateriile inglobeaza acum tehnologii moderne : cum ar fi tehnologiile de reducere a consumului, structura interna care reduce zgomotul, tehnologii de reglare a temperaturii sau chiar tehnologii electronice.

Design-ul bateriilor este din cel mai divers de la stilul retro la cel cosmopolit, de la clasic la minimialist si pana la cele mai indraznete si futuriste modele, totul depinde doar de imaginatia si bugetul clientului. Pentru a creea o linie unitara in baia ta este recomandat sa achizitionezi toate bateriile din aceeasi gama.

Ai grija sa alegi baterii sanitare compatibile cu baia ta. Pentru spatiile mici se potrivesc bateriile de dimensiuni reduse pentru a nu incarca si mai mult baia, in timp ce in spatiile mari bateriile oversize pot aduce un plus de rafinament, dand impresia de lux. Daca iti alegi baterii inchise la culaore, trebuie sa iei in considerare faptul ca sunt mai greu de intretinut. Urmele de sapun sau ale produselor de curatat sunt mult mai vizibile, de aceea necesita o atentie mai mare.

De asemenea, trebuie sa fi atent si la celelalte accesorii de baie, sa aiba acelasi design sau aceeasi culoare ca se nu dea un aspect dezordonat baii. Aspectul suportului de hartie, suportului de prosop si celorlalte accesorii este important. Trebuie, in primul rand, sa te hotarasti ce fel de baie vrei, pe ce stil iti doresti sa mergi si sa iti faci alegerile in acea directie.

Iata o scurta clasificare a tipurilor de baterii sanitare, pentru a-ti face alegerea mai usoara:

Ghid baterii sanitare

Bateriile de Lavoar

Bateria pentru lavoar este indicat sa fie luata in functie de lavoarul deja existent. Unui lavoar simplu pe mobilier sau incastrat i se potriveste o baterie joasa, pe cand unui lavoar inalt tip bol i se potriveste o baterie cu corp inalt.

Pentru lavoarele tip bol sau pentru cele puse pe mijlocul blatului se poate opta pentru o baterie cu montaj pe perete. Bateriile cu comanda electronica sau cu actionare pneumatica sunt recomandate pentru spatiile publice sau cele cu trafic foarte intens.

Atunci cand esti nehotarat asupra bateriei de lavoar pe care trebuie sa o achizitionezi iata cateva lucruri de care e bine sa tii cont : levierul de actionare sa aiba o miscare usoara si naturala, bateria de lavoar sa aiba o tehnologie de reducere a consumului de apa, greutatea bateriei sa fie semnificativa, sa aiba inaltimea potrivita si nu in ultimul rand sa se incadreze ca linie de design cu lavoarul.

Ghid baterii sanitare

Bateriile de Cada sau de Dus

Bateria de cada este recomandata atat pentru cazile de baie cat si pentru cabinele de dus cu cadita inalta ( cel putin 35 cm ). Bateriile de dus sunt folosite la cabinele de dus cu cadita joasa sau la cabinele tip walk-in.

Exista 2 variante de montaj:

Pe perete sau direct pe cada. Daca optezi pentru prima varianta este necesar sa ai grija la distanta de la perete pana la marginea cazii, iar daca doresti a doua varianta trebuie sa te asiguri ca acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.

Pentru variantele cu montaj in perete mai exista, pe langa varianta clasica, mai exista si varianta ingropata plus parte aparenta.

Aceste variante sunt considerate high-class si sunt mult mai scumpe decat variantele obisnuite. Una din tehnologiile cele mai de success din ultimul timp este cea termostatata. Astfel de baterii sunt recomandate in special caselor unde se afla copii mici sau oameni in varsta.

Bateriilor pentru cada si pentru dus li se pot alatura seturi de dus de orice fel, in limita bugetului si a creativitatii fiecarui client.

Ghid baterii sanitare

Bateriile pentru Bideu

Bateria de bideu trebuie aleasa in functie de design-ul obiectului sanitar, dar este bine sa fie parte din aceeasi serie de baterii sanitare cu restul baii.

Pentru variantele de vase de wc cu functie de bideu integrata se pot folosi baterii de bideu incastrate, cu montaj pe perte sau se pot folosi baterii simple de dus.

Atunci cand esti nehotarat asupra bateriei de lavoar pe care trebuie sa o achizitionezi iata cateva lucruri de care e bine sa tii cont : levierul de actionare sa aiba o miscare usoara si naturala, bateria de lavoar sa aiba o tehnologie de reducere a consumului de apa, greutatea bateriei sa fie semnificativa, sa aiba inaltimea potrivita si nu in ultimul rand sa se incadreze ca linie de design cu lavoarul.

Concluzii

Iti recomandam sa cumperi baterii sanitare de calitate. Le poti recunoaste dupa urmatoarele caracteristici: greutate considerabila ( material plin, de calitate ), cartus ceramic, finisaje cromate de calitate, prezinta cel putin o tehnologie de reducere a consumului de apa, au o garantie de minim 3 ani de zile.

In mod standard, la fabricarea bateriilor sanitare se foloseste alama sanitara, dar este important continutul de cupru din acest aliaj. Recomandat este sa fie minim 59%, conform standardelor agreate. Cuprul, dupa cum este binecunoscut, are proprietati igienice si poate combate şi inhiba proliferarea bacteriilor din apa potabila. Ionii de cupru eliberati sunt benefici metabolismului uman, contribuind astfel la calitatea vietii. Atentie deci la bateriile sanitare achizitionate.