Cum alegi mașina de spălat vase: Aspecte de ținut minte pentru alegerea potrivită + SFATURI

Masina de spalat vase

Mașina de spălat vase este unul dintre electrocasnicele din ce în ce mai des întâlnite în casele românilor. Fiind un mijloc rapid și util de a eficientiza timpul petrecut în bucătărie este utilizat de numeroase persoane. Cu toate că acum este folosită de din ce în ce mai multă lume, ea reprezintă unul dintre electrocasnicele de lux, pe care orice femeie care se respectă trebuie să îl aibă în bucătărie. Acest articol este pregătit să îți ofere câteva motive pentru care să achiziționezi o mașină de spălat vase și criteriile de care să ții cont în funcție de nevoile tale.

apacitatea mașinii de spălat trebuie să fie în concordanță cu nevoile pe care le ai sau cu așteptările pe care le ai tu de la aceasta. În funcție de volumul de vase pe care obișnuiești să îl speli, trebuie să alegi și capacitatea mașinii de spălat.

În cazul în care volumul de vase oscilează, poți apela la o mașină de spălat care să aibă un senzor de greutate, iar astfel, în funcție de greutatea acestora, mașina va estima singură timpul și consumul necesar pentru spălarea lor.

Numărul programelor de spălare este un alt criteriu important de care trebuie să ții cont, deoarece pot să difere de la o mașină de spălat la alta. Majoritatea au între 5 și 10 programe, iar ele trebuie alese în funcție de tipul vaselor pe care le speli, precum pahare, farfurii, tacâmuri sau veselă ceva mai dură, precum sunt oalele.

Criterii pentru alegerea mașinii de spălat vase în funcție de restul bucătăriei

Printre criteriile pentru alegerea mașinii de spălat vase ținând cont de design-ul bucătăriei, se află, în primul rând, dacă vei decide ca ea să fie incorporabilă sau free standing. În cazul în care ai loc în corpurile de bucătărie pentru amplasarea mașinii de spălat vase, nu ezita să o incorporezi pentru a păstra continuitatea mobilei. Dacă ai decis ulterior să o achiziționezi, o poți amplasa unde ai spațiu disponibil pentru ea.

Masina de spalat vase
Masina de spalat vase

Sfaturi despre mașina de spălat vase

În cazul în care ai decis să achiziționezi mașina de spălat vase potrivită nevoilor tale, trebuie să știi cateva detalii care pot face diferența în ceea ce privește durata de viață a mașinii și rezistența ei în timp. Așadar, iată câteva aspecte de care să ții cont:

  • Acordă atenție detergentului pe care îl folosești. Specialiștii recomandă utilizarea unui detergent de tipul 5 în 1, deoarece efectele lui se vor vedea asupra vaselor pe care le vei spăla.
  • Alege o mașină de spălat vase care să nu consume mai mult decât 3000 – 3500 litri de apă/an
  • Clasificarea claselor energetice este împărțită în litere de la A la G și culori. A reprezintă nivelul cel mai redus al consumului, iar acesta la rândul lui este împărțit pe variații de culori de la verde închis (A+++) la verde deschis (A+). În josul schemei se poziționează litera G, care semnifică cel mai mare consum.
  • Păstrează actul care atestă garanția mașinii de spălat, de preferat alături de factură, pentru a beneficia de asistență de top, în cazul în care ai nevoie.
  • Există mașini de spălat care proiectează culori pe podea pentru a ști în ce stadiu se află programul. În cazul în care este utilă pentru tine funcția, ține cont de ea în momentul în care vei achiziționa produsul electrocasnic.
  • Dacă îți dorești un nivel scăzut de zgomot, motorul potrivit pentru acest criteriu este cel inverter, care are și un consum scăzut.

Masina de spalat vase
Masina de spalat vase

Mașina de spălat vase este deja un lucru necesar pentru doamnele ce preferă să scadă perioada de timp pe care o petrec zilnic în bucătărie. Așadar, acest electrocasnic util și eficient reprezintă o necesitate, deci timpul scutit cu ajutorul mașinii de spălat vase, îl poți petrece alături de familie sau de prietenii veniți în vizită la masă.

Masina de spalat vase

Sursa foto: Shutterstock.com