COVOARE CLASICE: De ce să ții cont atunci când îl alegi pe cel potrivit + IDEI și SFATURI

Covorul este un element de decor important în ceea ce privește designul complet al unei încăperi. Culorile lui, modelul, dar și dimensiunile trebuie alese în funcție de spațiul în care urmează să îl amplasezi, deoarece acesta poate influența foarte mult imaginea de ansamblu.

Astfel, în cazul în care ești în pragul alegerii unui covor clasic pentru casa sau apartamentul tău, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale, dar relevante și foarte importante pentru încăpere. Așadar, acest articol este pregătit special pentru a te îndruma în demersul tău pentru a face o alegere cât mai bună.

Mai mult decât atât, fiecare persoană are nevoie de puțină inspirație atunci când vine vorba despre designul interior, dar și de câteva sfaturi, iar acest articol le cuprinde pe toate.

Istoria covoarelor clasice

Covoare clasice au reprezentat elemente de referință pentru designul interior al anilor ”70 – ”80. Mobila adecvată acelor ani se potrivea perfect cu acest tip de covor. Imprimeurile lor, dar și țesătura contribuiau foarte mult la aspectul general al unei camere. În perioada respectivă, majoritatea persoanelor aveau pardoseală din lemn, iar grosimea covorului reprezenta un beneficiu.

Această categorie de covor dă dovadă de o complexitate superioară în ceea ce privește designul și print-ul lui, iar spațiul unde este amplasat va fi mult mai încărcat.

La începutul anilor 2000, stilul în ceea ce privește alegerea mobilei din casă, s-a schimbat destul de mult. Ce trebuie să știi este că modelul și mai ales detaliile ce ofereau o complexitate deosebită mobilei, au început să dispară, iar în prezent mobila simplă este cea dorită de cele mai multe ori și covoarele clasice sunt considerate elemente de lux. Așadar, poți opta cu succes pentru un covor clasic cu modele complexe, deoarece aspectul pe care îl va avea lângă mobila simplă va fi unul inedit.

Aspecte de care să ții cont atunci când alegi covorul clasic potrivit + POZE

Există câteva criterii importante de alegere a unui covor pentru încăperile casei tale, fie că este vorba despre hol sau despre living ori dormitor, fiecare spațiu din casa ta trebuie să ocupe un loc major dacă vrei un design interior cât mai complex și corect. Astfel, iată de ce trebuie să ții cont atunci când alegi covoarele clasice pentru casa ta:

  • Dimensiunea – Cel mai important criteriu cu care trebuie să pleci în minte de acasă este reprezentat de dimensiunea pe care trebuie să o măsori cu exactitate, pentru a te asigura că se încadrează perfect în spațiul pe care tu îl consideri potrivit pentru covor.
  • Țesătura – Din punct de vedere estetic, țesătura covorului este foarte importantă, deoarece influențează imaginea de ansamblu a camerei. Materialul nu trebuie să fie unul prea gros dacă tu nu ai elemente de așa natură în încăpere.
  • Culorile – Un alt aspect foarte important și relevant este format din paleta cromatică. Pentru a te asigura ca alegerea pe care urmează să o faci în ceea ce privește covorul clasic, se va încadra perfect în cameră, trebuie să ții cont de culorile ce predomină în încăpere și să nu încarci vizual prea mult cu pattern-ul covorului.

Pentru că fiecare persoană are nevoie de inspirație atunci când urmează să facă o alegere importantă pentru casa sau apartamentul personal, iată câteva poze din care poți alege modele de referință:

SFATURI relevante pentru alegerea covorului clasic potrivit

  • Designul echilibrat va influența foarte mult starea de spirit a persoanelor ce petrec timp în încăperea respectivă. Deci și covorul trebuie să se bucure de atenția ta.
  • Dacă ai o podea ce imită lemnul, covorul clasic este o alegere mai mult decât perfectă.
  • Dacă ai mobilă albă, alege un covor clasic plin de culoare care să atragă atenția asupra lui.
  • Dacă te bucuri de un spațiu generos, covorul clasic trebuie să fie pe măsură. Nu te limita la unul de dimensiuni mici de teamă să nu încarci încăperea prea tare, ci din contră, alege un covor care să îmbrace cât mai mult podeaua pentru a da un aer extravagant.

Covorul reprezintă un element important pentru designul interior, deci trebuie să aibă parte de atenție din partea ta. Așadar, ține cont de cele prezentate în acest articol pentru a face o alegere de durată, cât mai practică și potrivită estetic.

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com