Holuri moderne elegante și primitoare – Idei deosebite, ușor de pus în practică

Holuri moderne elegante și primitoare

Atrași de dorința de a amenaja interiorul locuinței cât mai frumos, mulți români sunt mai atenți la living, dormitor, baie sau bucătărie, uitând uneori complet de holurile casei. Specialiștii recomandă ca toate camerele casei să fie amenajate în așa fel încât să se obțină un stil uniform și un aspect estetic fabulos. Până la urmă, holul de la intrare este prima zonă în care pătrunde un musafir și trebuie să arate foarte bine. Cel mai adesea stil de amenajare folosit pentru hol este cel modern, apreciat pentru caracteristicile sale, dar și pentru imaginea oferită. 

În articolul de mai jos veți descoperi ce înseamnă un hol modern, cum să aranjați acest spațiu în funcție de dimensiuni, de formă și de poziție, veți afla care este rolul pieselor de mobilier în amenajarea acestei încăperi, dar și cel al corpurilor de iluminat, obiectelor de decor și al culorilor. De asemenea, veți găsi câteva idei importante despre cum să realizați un hol modern în locuință, indiferent că este vorba despre un apartament sau despre o casă.

Stilul modern în amenajarea holurilor

Stilul în care se decorează casa trebuie să fie în armonie deplină cu restul încăperilor locuinței. Există o varietate largă de stiluri, însă majoritatea proprietarilor preferă în ultima vreme pe cel modern, pentru că este practic, simplu, cu mobilier cu greutate redusă. Holul de acest tip este unul ordonat, în care fiecare obiect are o anumită utilitate. Amenajarea unui astfel de hol modern, primitor și călduros presupune folosirea din plin a imaginației și creativității. Printre cele mai renumite branduri care oferă piese de mobilier, corpuri de iluminat, obiecte de decor premium sunt NeXtime, Kartell, Gamma Arredamenti, SLV, Stressless, Sanderson, Softaly, Ideal Lux.

Holuri moderne elegante și primitoare
Detalii aici

Amenajarea holurilor moderne în funcție de diferite caracteristici

Pentru a obține rezultate spectaculoase, este foarte important ca în amenajarea holului modern să se țină cont de anumite caracteristici ale acestuia, care țin de dimensiuni, formă, poziționarea în casă. Astfel, se poate opta pentru diferite piese de mobilier mai mari sau mai mici, pentru corpuri de iluminat deosebite sau pentru diferite obiecte de decor de top.

Holuri moderne elegante și primitoare
Detalii aici

Un brand renumit pentru calitatea superioară a produselor sale este Kartell. Un produs al acestei mărci, ce va face diferența între un hol banal și unul senzațional, este comoda cu rafturi și pereți despărțitori, ce oferă o notă de originalitate, atrage ochii tuturor ca un magnet datorită formei și culorilor deosebite (negru cristal – satinat).

Amenajarea holurilor moderne în funcție de dimensiuni (mare și mic)

Holuri moderne elegante și primitoare

Holul de dimensiuni mici este un spațiu ușor de adaptat dorințelor și nevoilor proprietarului și se găsește cel mai adesea la intrarea în casă. Amenajarea lui trebuie să se facă în funcție de rolul practic, dar se poate opta și pentru alte elemente, cum ar fi zugrăvitul în culori deschise pentru a mări vizual, montarea unei pardoseli într-o nuanță deschisă și caldă, așezarea covorului în mijlocul încăperii. Câteva piese simple de mobilier sunt obligatorii aici: cuierul, pantofarul, bancheta, dar și unele obiecte de decor (oglindă, tablou, plante etc.). Brandul Kartell oferă tuturor celor care vor să se înconjoare de calitate și confort produse deosebite, cu aspect estetic fabulos, ce devin ca prin minune piese de rezistență oriunde sunt puse.. 

Holul de dimensiuni mari este mai ușor de amenajat, deoarece spațiul generos oferă ocazia proprietarului să aducă aici mai multe piese de mobilier sau să creeze și un colț personal, unde să citească sau să lenevească după bunul plac. Dacă într-un hol mic se poate opta pentru câteva spoturi sau pentru o lustră mică, într-un spațiu larg se poate monta chiar și un candelabru spectaculos. Brandul Ideal Lux vine în ajutorul imaginației și creativității cu lustre și candelabre cu design fabulos, care să completeze minunat întregul. Produsele se remarcă prin durabilitate, grad de protecție ridicat și aspect luxos, elegant.

Câteva plante cu frunze înalte, un tablou cu o imagine relaxantă sau motivațională, o statuetă sau alte mici obiecte de decor ar putea să întregească perfect amenajarea dorită. Printre piesele de mobilier ce pot fi așezate aici sunt dulapul pentru haine și accesorii, fotoliul, rafturile pentru cărți, măsuța. Nici covorul nu ar trebui să fie evitat pentru că el imprimă senzația de căldură mult dorită în orice cămin.

Amenajarea holului modern în funcție de formă (lung, lung și îngust, lat, pătrat)

Holurile pot avea diferite forme interesante, care ar putea să pună limite creativității și imaginației proprietarului. Unele dintre ele sunt lungi, altele sunt și înguste în același timp. În locuințe se pot găsi inclusiv holuri late sau pătrate. Toate aceste spații trebuie să fie decorate în așa fel încât să-și îndeplinească scopul și să fie foarte eficiente și aspectuoase. 

  • Holurile lungi, fără ferestre, sunt, de regulă, mai puțin luminate și par lipsite de căldura unui cămin. În acest sens, amenajarea trebuie să țină cont de alegerea unor corpuri de iluminat adecvate, cum ar fi lustra și câteva spoturi frumoase, dar și a unor piese de mobilier eficiente (cuier simplu, banchetă îngustă, rafturi suspendate). Pentru a obține luminozitate, se poate monta și o oglindă pe unul dintre pereți, eventual ce poate fi așezată în fața unei surse de lumină. O amenajare modernă a holului se obține cu ajutorul corpurilor de iluminat Ideal Lux, deoarece ele oferă o diversitate de forme, dimensiuni și culori;
  • Holul lung și îngust este des întâlnit în apartamente, făcând legătura între diferite camere. Spațiul este întunecat și nu permite așezarea unor piese de mobilier de mari dimensiuni. O comodă modulară Kartell satisface cu succes orice nevoie în acest sens, remarcându-se prin flexibilitate, funcționalitate, design inovator;
  • Holul de formă pătrată este cel mai ușor de amenajat, deoarece permite amplasarea diferitelor corpuri de mobilier, fără să se mai țină cont de adâncimea lor. Aici se pot așeza diferite spații de depozitare, chiar și un fotoliu sau o banchetă comodă, decorată cu pernuțe colorate. Printre produsele alese se poate număra și cele ale brandului Stressless, remarcându-se prin tehnologia de ultima generație, prin aspectul elegant, întreținerea ușoară, proprietățile de utilizare excelente și prețul favorabil.

Amenajarea holului modern în funcție de poziție (intrarea în locuință sau în interiorul ei)

Holul de la intrare și holurile din interior au diferite dimensiuni și funcții practice. La intrare se va pune accent pe elemente care trebuie să rezolve situația de a avea unde să se depoziteze diferite piese vestimentare ale familiei sau ale musafirilor sosiți în vizită, iar holurile din interiorul casei ar trebui să ofere cu succes spații de depozitare sau dacă sunt prea mici, atunci ar trebui să aducă un strop de frumusețe prin decorarea cu diferite obiecte interesante, care să capteze atenția. Produsele premium sunt eficiente în acest sens, deoarece oferă eleganță, rafinament, lux.

Holuri moderne elegante și primitoare

Rolul pieselor de mobilier în amenajarea holului modern

Holuri moderne elegante și primitoare

Spațiul acesta este unul mic, în general, așa că nu presupune utilizarea unui mobilier masiv. De obicei, se pune accent pe piese practice, cu rol clar și de obiecte de decor care să nu incomodeze și care să ofere valoare. Totul trebuie să fie cât mai armonios, obiectele alese să se completeze unele pe altele, ținându-se cont de culori, lumini, texturi, dimensiuni.

Etape în mobilarea holului modern

Pentru amenajarea holului modern cu piese de mobilier se impun a fi urmărite câteva etape importante:

  • Se calculează suprafața disponibilă pentru a se putea alege piesele adecvate;
  • Se stabilește stilul ales pentru amenajare, în așa fel încât mobilierul să-l completeze fabulos;
  • Se aleg corpurile de iluminat adecvate în funcție de cantitatea de lumină naturală existentă.
Holuri moderne elegante și primitoare

Piesele de mobilier adecvate unui hol modern

Într-un hol modern trebuie să se regăsească următoarele piese de mobilier:

  • Cuierul. Dacă holul este mic, se optează pentru un cuier suspendat. Dacă este spațiu suficient, atunci este perfect un cuier tip dulap de podea, cu o adâncime adecvată;
  • Dulapul. Această piesă nu poate să fie folosită decât într-un hol cu dimensiuni generoase, altfel ar aglomera inutil. De obicei, el este preferat pe holurile din interiorul locuinței. În comerț se pot găsi și corpuri suspendate sau etajere modulare, ideale pentru depozitarea diferitelor obiecte;
  • Bancheta. Este un obiect practic, care ajută pe cei din familie sau musafirii veniți în vizită să se încalțe sau să se odihnească puțin, fie și pentru câteva minute. Produsele de la brandul Gamma Arredamenti pot fi soluția ideală pentru un hol modern, fiind fabricate din piele de calitate, de bovină europeană cu finisaj pigmentat și aspect semilucios;
  • Scaun. Dacă spațiul o permite, se poate așeza lângă cuier unul sau două scaune, chiar și o măsuță, creându-se astfel și un spațiu personal. Pentru amenajarea unui hol modern, pot fi folosite piesele de mobilier de la brandul Kartell, cu design unic și materiale prietenoase cu mediul înconjurător, reciclabile 100%;
  • Fotolii. Aceste piese se folosesc tot pe holurile de dimensiuni mari. Pot fi decorate cu pernuțe sau cu diferite materiale colorate pentru a obține un aspect estetic spectaculos;
  • Pantofar. Adâncimea acestui corp de mobilier este, de regulă, 30-40 cm, așa că poate fi așezat și într-un hol mai îngust pentru a reuși să-și îndeplinească perfect rolul.

Rolul obiectelor de decor și al culorilor în amenajarea holului modern

Pentru rezultate deosebite în amenajarea holului modern este nevoie de recomandările specialiștilor, de achiziția unor produse premium, dar și de imaginație și creativitate. Astfel, un rol de bază în amenajare îl au obiectele de decor, corpurile de iluminat și culorile alese pentru a zugrăvi încăperea. Printre acestea pot fi menționate covoarele brandului Sanderson, fabricate din materiale de calitate superioară (lână), ideale pentru a oferi confortul mult dorit de picioarele tuturor membrilor familiei.

Holuri moderne elegante și primitoare
Detalii aici

Corpuri de iluminat în holul modern

Holurile, în general, sunt întunecoase, așa că trebuie găsite acele corpuri de iluminat care să aducă lumina necesară. Pentru spațiile mici se pot monta spoturi, aplice, iar pentru holurile generoase lustre sau chiar un candelabru. Specialiștii recomandă pentru cei care se confruntă cu o astfel de problemă să monteze o oglindă pe peretele opus sursei de lumină sau să o încadreze între spoturi LED, deoarece acest obiect va amplifica lumina. 

Câteva piese de top, oferite de brandul Ideal Lux, vor fi apreciate în mod sigur pentru caracteristicile lor importante: materiale de calitate premium, originalitate 100%, gradul de protecție ridicat, culoarea spectaculoasă, aspectul deosebit.

Un produs deosebit, marca SLV, trebuie așezat pe măsuța de cafea de pe hol pentru un efect de iluminare direct și omogen. În plus, se remarcă prin funcția de încărcare wireless și conexiunea USB, dar și prin designul unic, ceea ce explică prețul mai ridicat. 

Obiecte de decor pentru holul modern

Frumusețea este importantă în amenajare, ceea ce înseamnă proprietarii de locuințe să folosească obiecte de decor interesante, care să atragă privirile și care să creeze o atmosferă primitoare, intimă, luxoasă:

  • Suportul de umbrelă. În orice casă elegantă, chic, nu poate lipsi un astfel de obiect cu rol practic, care poate schimba mult aspectul interiorului, transformându-l într-unul rafinat;
  • Tapetul. Este ideal pentru a fi utilizat în decorarea holurilor de dimensiuni mici. Cu un tapet orizontal se va obține efectul de alungire, iar cu unul orizontal se va crea impresia că holul este mai înalt;
  • Tablourile. Aceste obiecte trebuie să fie unele care să atragă atenția într-un mod discret, să aibă imagini geometrice sau peisaje din natură, chiar unele amintiri de familie;
  • Plantele. În cazul în care holul este umbros, acestea ar putea să sufere și să moară. Totuși, în comerț există diferite plante și flori artificiale, foarte bine executate, în așa fel încât par a fi reale. Dacă holul are ferestre și beneficiază de lumină naturală, atunci se schimbă povestea. 

Produsele marca LSA International pot completa excelent decorul unui hol modern și se remarcă prin materialele deosebite, elegante, prin aspectul modern, prin originalitate.

Culori pentru amenajarea modernă a holului

Culorile alese pentru amenajarea holului trebuie să facă parte din aceeași paletă cu cele alese pentru restul locuinței. Majoritatea specialiștilor sunt de părere că acestea ar trebui să fie neutre sau deschise (chiar și nonculorile sunt ideale în acest sens). O pată de culoare este suficientă pentru a obține un contrast frumos într-un hol mare, așa că ar fi bine să se văruiască trei pereți cu o nuanță și unul într-o altă culoare, mai puternică. Holurile moderne de dimensiuni mici pot fi văruite într-o nuanță deschisă pentru a mări vizual spațiul.

Holuri moderne elegante și primitoare

Idei deosebite de amenajare a holurilor moderne

Multe persoane preferă să transforme holul într-un spațiu practic sau într-unul total diferit de rolul obișnuit al unui astfel de spațiu. Astfel, câteva exemple în acest sens ar putea să ofere altora unele idei fabuloase:

  • Holul poate deveni o mică bibliotecă, ce poate fi montată de-a lungul său, nefiind nevoie de dulapuri sau rafturi cu adâncime prea mare. Se poate așeza pe un perete biblioteca, apoi un mic cuier de perete și o banchetă sub el. Dacă locul este mai spațios se poate așeza și un scaun sau un fotoliu, un lampadar chic, transformând holul într-un spațiu personal;
  • De asemenea, proprietarul se mai poate gândi la un hol de tip expoziție, unde să expună diferite farfurii vechi și frumoase sau a tablourilor de familie;
  • Iubitorii ciclismului s-ar putea gândi la hol și ca spațiu de depozitare a bicicletei. Aceasta poate fi agățată de peretele liber, în continuarea cuierului;
  • Amenajarea unei mini grădini pe hol este o idee iubită de foarte multă lume iubitoare de natură. Totuși, dacă holul este umbros sau lipsit total de lumină naturală, atunci trebuie să se abandoneze ideea.
Holuri moderne elegante și primitoare

În concluzie, holul casei poate deveni un spațiu deosebit dacă proprietarul îl amenajează ținând cont de necesitățile personale, fără să uite că acest spațiu trebuie să completeze armonios restul încăperilor. Câteva sfaturi utile, unele idei interesante și obiectele de decor moderne pot pune în practică tot ceea ce își dorește acesta.

Surse foto:

shutterstock.com

sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea holurilor moderne

Care sunt elementele de care ții cont în amenajarea holurilor moderne?

Un hol modern trebuie amenajat ținând cont de următoarele criterii: dimensiuni, formă, poziționarea în casă.

Cum se amenajează un hol modern îngust și lung?

Un hol modern îngust și lung trebuie amenajat cu ajutorul unor piese de mobilier cu dimensiuni potrivite, cu adâncime mică, iar corpurile de iluminat trebuie să aducă lumină suficientă pentru că holul de acest fel nu are ferestre, de obicei.

Ce piese de mobilier poți folosi în amenajarea unui hol modern?

Piesele de mobilier necesare pentru amenajarea holului modern sunt: cuierul, dulapul, bancheta, etajere, pantofar, scaun, măsuță.

Cum luminezi un hol modern fără ferestre?

Un hol modern, fără ferestre, poate fi iluminat cu ajutorul unor corpuri de iluminat diverse: lustră sau candelabru (pentru holurile spațioase de la intrare), spoturi sau ghirlande cu becuri LED, lampadar sau veioză.

Cum amenajezi un hol modern de formă pătrată?

Un hol modern, de formă pătrată este foarte ușor de amenajat tocmai datorită acestei forme. Se pot folosi piesele de mobilier obișnuite pentru acest spațiu, chiar și fotolii, scaune sau măsuțe.