Idei amenajare bucătărie mică: Sfaturi practice pentru un spațiu mic în bucătărie

Idei amenajare bucătărie mică: Sfaturi practice pentru un spațiu mic în bucătărie

Orice proiect de amenajare trebuie să înceapă cu colectarea cât mai multor idei din care să te inspiri, iar amenajarea unei bucătării mici nu face excepție.

Acest spațiu trebuie să fie deopotrivă funcțional, primitor și elegant, pentru că bucătăria este în continuare inima casei și aici petreci o mare parte din timp alături de familie. Iar când alegerile îți sunt limitate de o suprafață restrânsă, creativitatea este la fel de importantă ca organizarea.

Când începi să amenajezi o bucătărie mică, ai nevoie de:

  • O schiță a felului în care vrei să amplasezi mobilierul și electrocasnicele, pentru a stabili din timp configurația instalației electrice, a instalației termice și a instalației de gaze.
  • O listă cu elemente esențiale în bucătărie. Aceasta te va ajuta să-ți dai seama exact de cât spațiu liber poți dispune. Dacă nu obișnuiești să folosești cuptorul, atunci poți înlocui aragazul tradițional cu o plită incorporabilă care nu este deloc voluminoasă.

O bucătărie mică este o bucătărie modernă

Inovațiile tehnologice îți permit astăzi să amenajezi o bucătărie mică într-o manieră eficientă și rafinată fără prea mult efort. Dar înainte de a alege aparatele electrocasnice și mobilierul, trebuie să stabilești culoarea și textura finisajelor.

Optează pentru finisaje în culori deschise

  • Tavanul alb deschide vizual spațiul într-o bucătărie de mici dimensiuni.
  • Finisajele albe texturate sunt ideale pentru pereți, pentru că reflectă bine lumina.
  • La nivelul pardoselii poți opta pentru o cromatică mai întunecată, dar încearcă să alegi plăci de dimensiuni mari, pentru a nu aglomera optic spațiul. Gresia FMG porțelanată pentru interior are un design adecvat, cu plăci mari, lucioase și deosebit de rezistente.

Depozitează pe verticală ca să câștigi spațiu

Nu ocupa suprafața podelei cu dulapuri voluminoase. În bucătăria mică funcționează excelent principiul depozitării pe verticală, iar acest lucru înseamnă atât utilizarea dulapurilor suspendate, cât și a etajerelor de bucătărie din inox, ideale pentru accesorii, ustensile și diverse recipiente.

  • Optează pentru etajerele cu sistem de prindere cu vacuum, care elimină complet necesitatea găuririi pereților.
  • Folosește comode modulare Kartell Componibili – Când adaugi câte un element, comoda se înalță, punându-ți la dispoziție mai mult spațiu de depozitare, fără să diminueze suprafața bucătăriei.
Idei amenajare bucătărie mică: Sfaturi practice pentru un spațiu mic în bucătărie

Mizează pe cât mai multe elemente încorporate în mobilier

Prin alăturarea unor obiecte de sine stătătoare se pierde un număr considerabil de centimetri din suprafața disponibilă a bucătăriei. Pe lângă acest neajuns, și igienizarea spațiilor dintre aragaz și blatul de bucătărie sau dintre chiuvetă și blat este foarte dificilă.

Soluția o reprezintă elementele încorporabile în mobilier, fie că este vorba despre chiuvete, plite, cuptoare, hote sau frigidere. În felul acesta obții un aspect mai unitar și mai aerisit, câștigând spațiu prețios.

Cea mai recentă inovație în designul unei bucătării moderne o reprezintă chiuveta cu montare sub blat.

Chiuveta Franke din inox satinat cu o singură cuvă

Idei amenajare bucătărie mică: Sfaturi practice pentru un spațiu mic în bucătărie

O chiuvetă cu o singură cuvă, montată sub blat, este ideală într-o bucătărie mică. Se curăță ușor și este rezistentă la impact, la substanțe chimice, la temperaturi mari și chiar la șocuri termice. Finisajul satinat îi conferă un aspect elegant, iar continuitatea la nivelul îmbinărilor contribuie la conturarea unei estetici rafinate.

Poți maximiza funcționalitatea unei chiuvete practice alegând și o baterie premium Franke cu furtun flexibil, din alamă sanitară gri metalic pentru un decor industrial, sau cromată, pentru un decor minimalist.

Plita încorporabilă electrică cu inducție – eficientă și sofisticată

Îți place să gătești doar feluri de mâncare ce se pot prepara într-un timp relativ scurt? Iată cum poți salva spațiu și energie electrică printr-o singură alegere.

Idei amenajare bucătărie mică: Sfaturi practice pentru un spațiu mic în bucătărie

Plita cu inducție încorporabilă Teka are un randament energetic ridicat și este sigură, pentru că transferul de căldură se face direct între sursă și vas, iar suprafața acesteia nu se încălzește.

Poate fi încorporată oriunde dorești, independent de sursa de alimentare cu gaz, pentru că funcționează pe bază de curent electric. Acest lucru înseamnă o libertate mult mai mare de configurare a bucătăriei mici.

În plus, plita cu inducție dispune de funcții speciale, precum Quick boiling, Înăbușire, Topire și Menținere temperatură preparate.

Vrei să afli cum te poate avantaja concret o plită cu inducție încorporabilă Teka, în funcție de caracteristicile proiectului tău de amenajare bucătărie mică? Sună la 021.407.34.34 și programează o ședință de consultanță gratuită cu specialiștii noștri, într-unul dintre cele două showroom-uri Senso Days din București.