Iluminat pentru o baie de lux – Cum să alegi cele mai bune opțiuni?

Iluminat pentru o baie de lux

Baia reprezintă o încăpere importantă, care necesită multă atenție atunci când vine vorba despre amenajarea ei. Decorul este esențial în orice design – însă lumina este cea care pune în valoare fiecare element estetic, în așa fel încât acesta să poată ieși în evidență. Așadar, pentru a crea un cadru deosebit, care să impresioneze prin rafinament și eleganță, trebuie să te orientezi către corpuri de iluminat inedite, perfecte pentru conceptul stilistic pe care vrei să-l realizezi. Aceste căutări pot fi, însă, o provocare – de aceea, este recomandat să ai în vedere câteva criterii și sfaturi pe care să te poți baza în acest demers.

Iluminat pentru băi de lux: cum să alegi corpuri de iluminat pentru băi de lux?

Alegerea unor corpuri de iluminat potrivite pentru o baie poate fi dificilă dacă nu știi de unde să pornești. În general, amenajarea se concentrează pe finisaje sau pe designul obiectelor sanitare – totuși, acestea nu vor avea efectul estetic pe care ți-l dorești, dacă nu sunt iluminate corespunzător. Estetica nu este, însă, singurul factor pe care trebuie să-l iei în considerare – confortul tău este un detaliu semnificativ,  din toate punctele de vedere. Lumina îți poate influența starea de spirit în diverse momente, iar caracteristicile ei sunt percepute de tine, în permanență, la nivel vizual. Așadar, înainte de a selecta cea mai bună variantă, trebuie să ții cont de:

  • Tip 

În primul rând, alege tipul de lumină pe care îl dorești – poți opta pentru aplice, plafoniere, iluminare pentru mobilier sau oglindă, dar și lumini de tip suspensie. Acestea se caracterizează prin diverse detalii, pe care nu trebuie să le ignori atunci când gândești planul de design. Nu trebuie să abordezi lucrurile în mod clasic – experimentează și îndrăznește să testezi noi posibilități, care te vor ajuta să creezi un spațiu de lux. 

  • Intensitate

Intensitatea luminii este importantă în orice încăpere. Este, însă, recomandat să iei în calcul faptul că baia reprezintă atât un loc în care te relaxezi, cât și un loc pe care îl folosești destul de frecvent, inclusiv pe timpul nopții. Astfel, îți poți îndrepta atenția, de exemplu, către o intensitate variabilă sau către una fixă – ambele opțiuni sunt la fel de bune, dacă îți satisfac toate preferințele pe care le ai.

  • Caracteristici speciale

Caracteristicile speciale sunt cele care pot face diferența între un produs banal și unul special. Există modele care au rezistență la umiditate, întrerupător sau senzor, dar și corpuri de iluminat dimabile sau ajustabile pe înălțime. Studiază toate aceste specificații înainte de a alege modelul ideal. 

  • Amplasare

Atunci când elaborezi planul de design, trebuie să ții cont de amplasare – fă o schiță cu locurile în care vrei să instalezi surse de lumină și, în funcție de acest lucru, vei ști exact ce articole se potrivesc în cadrul pe care ți l-ai imaginat.

Iluminat de lux pentru baie  – Design și stil

Dacă ai reușit să faci o primă selecție bazată pe amănunte tehnice, poți trece la pasul următor, în care va trebui să ai în vedere designul și stilul. În această etapă, vei alege materialul, culoarea și designul propriu-zis. Poți selecta modele alcătuite din metal, plastic, aluminiu sau sticlă, într-o multitudine de nuanțe deosebite. Pentru a găsi lumini de lux, care să aibă un design original, este bine să cercetezi gama pe care o pun la dispoziție brandurile premium, precum SLV și Ideal Lux. Astfel, vei descoperi numeroase corpuri de iluminat pentru baie, perfecte pentru ceea ce ți-ai propus!

În concluzie, baia poate fi, cu adevărat, pusă în valoare cu ajutorul luminii. Ține cont de acest aspect și explorează posibilitățile disponibile, pentru a vedea care sunt cele care te vor sprijini pe tot parcursul amenajării!

Sursă foto: Pixabay.com, Shutterstock.com, Sensodays.ro.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre iluminat pentru o baie de lux

Ce corpuri de iluminat să pun într-o baie de lux?

Într-o baie de lux, poți jongla cu diferite tipuri de corpuri de iluminat: plafoniere, aplice, lumini pentru oglindă sau mobilier, dar și lumini de tip suspensie.

Cum să aleg corpuri de iluminat pentru o baie de lux?

Pentru a alege corpuri de iluminat ideale pentru o baie de lux, trebuie să ții cont de caracteristici, design, material, culoare, brand, preț și stil.

Ce branduri creează corpuri de iluminat pentru o baie de lux?

Sunt multe branduri care se orientează către această zonă, realizând corpuri de iluminat deosebite, ce pot fi integrate în orice baie de lux. Doi dintre cei mai cunoscuți producători sunt SLV și Ideal Lux.