Iluminatul pentru casa scării – idei pentru un aspect modern sau clasic

Iluminatul pentru casa scării

Scara este o parte a casei care nu trebuie neglijată atunci când este realizată amenajarea locuinței. Aceasta trebuie să se armonizeze cu aspectul ansamblului, atât în ceea ce privește construcția acesteia, cât și înfățișarea. Pe lângă opțiunile în ceea ce privește forma și materialele folosite, se poate alege dintr-o mulțime de variante în ceea ce privește iluminatul. În această zonă, ca în celelalte încăperi ale casei, poți să îți manifești creativitatea și să alegi ceva ieșit din comun.

Mai ales dacă optezi pentru stilul modern sau contemporan, ai la dispoziție nenumărate posibilități în ceea ce privește corpurile de iluminat alese. Acestea pot fi de diferite mărimi, amplasate în mai multe locuri sau de culori neobișnuite. Alegând varianta optimă, poți adăuga o notă finală de rafinament întregii case. Alegerile inedite în această zonă pot pune cu siguranță în valoare creativitatea ideilor tale de amenajări interioare.

Corpuri de iluminat pentru casa scării insolite, potrivite pentru stilul modern sau contemporan

  • Pendule originale, moderne sau retro

Pentru a păstra un aspect cât mai simplu și elegant al scărilor, poți opta pentru soluțiile pentru iluminat electric care constau în instalarea de pendule monocrome sau în culori discrete. Opțiunile sunt nenumărate. Ai de ales între diverse nuanțe ale luminii, forme și materiale diferite. Piesele de iluminat cu aspect retro pot da o înfățișare modernă și inedită oricărei scări.

  • Aplice cu aspect de reflector

Aplicele cu aspect de reflector sunt o altă variantă la granița dintre retro și modern. Acestea pot fi în nuanțe discrete, mai vibrante, sau cu înfățișare metalizată. În funcție de design-ul de ansamblu al casei, poți adăuga, prin intermediul acestora, accente de culoare care să adauge un element cu totul inedit.

  • Modele creative de aplice de perete sau spoturi 

Aplicele cu design creativ si avant-garde se potrivesc de minune pentru stilul modern sau contemporan. Posibilitățile sunt limitate doar de gusturile personale. De exemplu, poți alege o aplică cu mai multe elemente cu fațete din cristal sau cu aspect de forme geometrice îndrăznețe. Spoturile sunt, de asemenea, de luat în considerare datorită aspectului neobișnuit. Acestea există într-o varietate foarte mare, pentru ca fiecare preferință să poată fi satisfăcută. 

  • Alege becurile potrivite

Becurile sunt importante pentru design-ul sistemului de iluminat pentru casa scării. Culoarea și aspectul acestora sunt elementele care pot susține impresia de ansamblu a unei amenajări moderne a scării. Optează pentru becurile LED cu lumină în nuanțe de alb neutru, rece sau cald, pentru o înfățișare discretă și minimalistă.

Variante clasice de iluminare pentru casa scării, dar fără compromisuri în ceea ce privește originalitatea

Variantele prezentate mai sus se potrivesc de minune pentru un stil modern sau contemporan. Atunci când dorești să păstrezi mai degrabă aspectul amenajării clasice a locuinței, poți opta pentru tipul de corpuri de iluminat specific acestuia. Totuși, acest lucru nu înseamnă că ești mai limitat decât în cazul design-ului modern.

  • Candelabre sau lustre

Pentru a găsi o soluție care se îmbină perfect cu stilul clasic al încăperilor casei, poți opta pentru candelabre sau lustre cu design neobișnuit, la granița dintre clasic și modern. De exemplu, un candelabru din oțel, cu elemente de cristal, se remarcă prin tonurile îndrăznețe și elegante. De asemenea, există candelabre cu aspect antichizat, care pun accent mai degrabă pe modelarea în forme neobișnuite care vor impresiona toți invitații.

  • Aplice de perete sau tavan elegante

Pentru o încăpere în stil clasic, poți alege aplice de perete sau tavan în forme și culori deosebite, care să se potrivească cu liniile bogate ale mobilelor și design-ului scării. Și aici poți să îți lași imaginația în voie, pentru că la Sensodays.ro ai la dispoziție o colecție de astfel de produse, care aduc în prim-plan cele mai noi design-uri. Cele din sticlă opacă și metal arămiu și modelele create cu grijă din cristal sunt o opțiune ideală pentru o scară amenajată în stil clasic.

  • Optează pentru becuri LED cu aspect vintage

Aspectul becurilor este important atunci când alegi corpurile de iluminat. Cele potrivite pot să pună în valoare design-ul insolit al acestora și adaugă, la rândul lor, un element de noutate. Lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere constau în culoare și aspect. Acestea au nuanțe calde și o înfățișare care aduce aminte de cele folosite în trecut, pentru ca lumina de pe casa scării să se îmbine perfect cu viziunea de ansamblu.

Iluminatul este o parte esențială a amenajării scării. Îți poți manifesta creativitatea din plin și poți alege varianta cât mai moderne, care aduc un plus întregii locuințe.

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com, Sensodays.ro.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre iluminatul pentru casa scării

Ce corpuri de iluminat se pun pe casa scării?

Dacă locuința ta este în stil modern sau contemporan, poți opta pentru corpurile de iluminat electric sub formă de aplice cu aspect de pendul, reflector  sau spot-uri. Pentru stilul clasic alege candelabre, lustre sau aplice de perete sau de tavan elegante.

Sunt indicate luminile LED pentru casa scării?

Luminile LED sunt perfecte pentru iluminatul electric de pe casa scării. Unul dintre avantajele acestora este că poți alege mai multe culori, pentru un efect interesant.

Ce becuri să aleg pentru casa scării?

Becurile LED sunt o opțiune versatilă, pentru că le găsești într-o mulțime de nuanțe și forme. Dacă ai o casă în stil clasic, poți alege becurile în stil vintage. Pentru stilul modern s-ar putea să te intereseze becurile în nuanțe de alb.