Amenajarea biroului directorial – design și atmosferă pentru un spațiu dedicat exclusiv productivității

Amenajarea biroului directorial

În fiecare companie, există întotdeauna nivelul de conducere, care are nevoie de un spațiu dedicat. Fie că este vorba despre managerul companiei, administratorul sau team leader-ul, aceste ocupații au responsabilități mari în ceea ce privește productivitatea și imaginea companiei. În aceeași măsură, ei trebuie să asigure confidențialitate ședințelor. Prin urmare, vor avea nevoie de un anumit spațiu de lucru care să se potrivească nevoilor lor.

Biroul executiv are un design interior aparte. În general, cel directorial are și acces separat, fără necesitatea trecerii prin alte spații de lucru, sau poate fi proiectat având o zonă de recepție sau un foaier de așteptare. Ambele opțiuni oferă confidențialitate. Dacă ești în perioada de reamenajare a unui astfel de spațiu sau echipa s-a mărit și ai nevoie de mai multe birouri directoriale, vei descoperi în acest articol multiple idei de organizare a unui spațiu dedicat exclusiv productivității de top.

Amenajare birou directorial

Primul pas în proiectarea biroului executiv este cunoașterea preferințelor personale ale liderului companiei. Acest pas este esențial pentru a determina conceptul de design cu atmosfera perfectă și îți va permite să creezi un birou executiv care să reflecte personalitatea conducerii și a companiei, fără a pierde din vedere latura practică a spațiului de lucru.

În continuare, poți consulta mai multe idei de amenajare pentru biroul unui director.

Încăperea dedicată directorului are nevoie de mai mult mobilier în spațiul de lucru, pe lângă scaunul de birou ergonomic și un birou adecvat pentru activitatea principală. 

Vei avea nevoie de canapea, masă și scaune pentru întâlniri, etajere pentru cărți și depozitare specială pentru documente. Unele rafturi pot fi, de asemenea, folosite pentru obiecte personale. Tot acest mobilier trebuie să încurajeze munca unui executive, fără a aglomera spațiul și a împiedica buna desfășurare a activității.

Pentru că directorul primește, de obicei, în spațiul lui mai multe persoane pentru discuții și întâlniri, mobilierul trebuie poziționat astfel încât să asigure o bună circulație a acestora, fără a obtura lumina naturală.

Birou directorial modern

Amenajarea biroului directorial

Biroul executiv este, de obicei, mai mult decât un spațiu individual de lucru. De asemenea, are diverse caracteristici. Poate funcționa ca o sală mică de ședințe (1-4 persoane), poate avea un colț cu echipamente electronice sau chiar unul pentru relaxare și pauză. Aceștia sunt factorii care conduc la conceptul de spațiu de lucru mai mare pentru nivelul executiv, comparativ cu alt nivel de ocupare.

Pentru amenajarea unui spațiu modern de lucru, formele geometrice, culorile tari și liniile drepte, lumina naturală, sunt câteva din aspectele la care trebuie să fii atent. În plus, este important să nu faci exces de obiecte decorative, iar blatul de lucru să rămână liber, pentru ca persoana care va folosi acest spațiu să aibă posibilitatea de a-și pune amprenta personală.

Un tablou abstract sau o plantă mare poate fi suficient pentru a crea o atmosferă plăcută unui birou de director.

Birou directorial clasic

Amenajarea biroului directorial

Stilul clasic nu se demodează niciodată. Mobilierul masiv de lemn este emblema birourilor directoriale conservatoare.

Există materiale care, odată cu trecerea timpului devin mai frumoase. Lemnul este unul din aceste materiale. Folosit pentru a crea mobilierul unui birou directorial, finisat corespunzător, acesta va oferi o atmosferă caldă, calmă, ce îmbie la lucru prelungit și oferă managerului un confort sporit.

Amenajarea biroului directorial

De departe, cel mai important obiect din interiorul unui birou directorial este scaunul de birou, care trebuie să fie extrem de confortabil și ergonomic. Un aspect extrem de util este ajustarea automată a spătarului în funcție de poziția pe scaun, așa cum oferă scaunele de la Stressless. Nu uităm nici de materiale. Pielea naturală este, de asemenea, un simbol al stilului clasic.

Idei de amenajare a unui birou directorial de lux

Amenajarea biroului directorial

Privat și profesional – acestea sunt principalele cuvinte cheie pentru crearea unui birou directorial de lux. Interiorul acestuia trebuie să reflecte imaginea companiei și personalitatea directorului. Dacă firma are o imagine formală, trebuie să creezi un aspect clasic, iar dacă imaginea este una dinamică și creativă, trebuie creat un design interior plin de viață, modern și artistic.

Chiar dacă în biroul executiv există acces limitat, atunci când gândești conceptul pentru acesta, trebuie să iei în considerare armonia cu împrejurimile sale, cu restul spațiilor de lucru, pentru a nu exista o discrepanță estetică.

Pentru finisaje de lux, cel mai bine este să folosești materiale mai elegante, care creează exclusivitate, denotă putere și stabilitate. Poți folosi, de exemplu, parchet din lemn masiv în locul mochetei clasice, poți alege marmură sau granit pentru masa de lucru și poți expune lucrări de valoare în interiorul biroului. Mobila unui birou directorial este foarte importantă și trebuie să fie de calitate.

În concluzie, amenajarea unui birou directorial nu este o sarcină ușoară, însă se poate dovedi o investiție extrem de profitabilă atunci când se traduce în plus de productivitate pentru echipa managerială.

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea unui birou directorial

Care sunt elementele de stil pentru amenajarea unui birou modern?

Pentru un birou modern se pretează formele geometrice, culorile tari, liniile drepte, lumina naturală, fără a face exces de obiecte decorative.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru design-ul unui birou clasic?

Lemnul și pielea naturală sunt cele mai potrivite alegeri pentru amenajarea unui birou clasic.

Cum poți crea o atmosferă de lux într-un birou directorial?

Folosind materiale de calitate: lemn de esență tare, marmură, granit, obiecte decorative de valoare.