Amenajare dormitor copii – Cum să decorezi camera copiilor

Dormitor pentru copii cu mobilier si lenjerie de pat

Un proiect de amenajare a camerei copilului poate fi chiar mai dificil de abordat decât unul de amenajare a unei încăperi pentru adulți, pentru că nu este suficient să creezi un decor plăcut, confortabil și funcțional. Într-o cameră pentru copii, factorul siguranță este esențial, iar regulile estetice care funcționează atât de bine în living sau în baia matrimonială nu produc mereu un rezultat apreciat de cei mici.

Amenajarea unui dormitor de copii înseamnă suficient loc pentru joacă și un decor creativ, în culori vesele, iar piesele de mobilier din camera copiilor trebuie să aibă un design original și să dispună, în același timp de spațiu de depozitare pentru jucării

Cum împaci toate aceste cerințe fără să rupi armonia stilistică dintre camera copiilor și restul căminului tău? Îți arătăm în rândurile de mai jos:

Mobilier pentru copii și corpuri de iluminat multicolore

Scaune pentru copii din policarbonat transparent Kartell

Scaunele din policarbonat transparent și colorat Louis Ghost de la Kartell sunt printre cele mai cunoscute din lume. Nici nu s-ar putea altfel, având în vedere faptul că au fost concepute de extravagantul designer francez Philippe Starck și că sunt fabricate dintr-un material reciclabil, flexibil, cu o rezistență foarte mare.

Versiunea pentru copii a acestui model de scaun se numește Lou Lou Ghost și moștenește atât liniile clasice, cât și ergonomia produsului pentru adulți. În plus, scaunele Lou Lou Ghost sunt disponibile în variante cu imprimeuri amuzante, pe care cei mici le vor găsi, cu siguranță, irezistibile. Adaugă-le în decorul din camera copiilor, fie ca scaune de birou, fie ca scaune pentru măsuța pe care desenează sau pe care dau petreceri cu ceai.

Și, dacă tot vorbim de masă și ceai, le poți face cunoștință celor mici cu seturile de servire pentru copii de la Villeroy & Boch: au un design original și amuzant și dimensiuni perfecte pentru mânuțele lor.

În ce privește corpurile de iluminat, bineînțeles că nu vei opta pentru niște lustre sau aplice cu abajur discret, ci pentru unele multicolore în formă de ursuleți, mingi de fotbal sau flori. Poți explora pe îndelete colecțiile de corpuri de iluminat pentru camera copilului, de la Eglo, Ideal Lux și Kartell, în showroomul SensoDays din Știrbei Vodă.

Organizatoare pentru orice vârstă

Unul dintre aspectele importante ale amenajării unei camere de copii este cel al potențialului de transformare pe măsură ce locatarii ei cresc.

Ideal ar fi să poți utiliza câteva dintre obiectele de mobilier și atunci când puștiul de grădiniță devine adolescent, de aceea îți recomandăm ca, pentru organizare și depozitare, să mizezi pe niște comode modulare Componibili de la Kartell. Se potrivesc în orice spațiu, sunt disponibile într-o mulțime de culori și pot fi folosite atât pentru a depozita jucării, cât și cărți ori produse de cosmetică sau chiar ca noptieră.

Comode modulare Kartell cu design modern

Lenjerii de pat cu personalitate

Lenjerie de pat pentru tineri Tommy Hilfiger

Chiar dacă uneori ai impresia că toată casa e a lor, copiii își petrec, de fapt, foarte mult timp în camera lor. Acolo dorm, se joacă, învață, se relaxează și își primesc prietenii. Când devin adolescenți, dormitorul se transformă într-o prelungire a personalității lor, așa că fiecare element trebuie să fie ales cu atenție, respectându-le nevoia de originalitate.

Da, chiar și atunci când alegi lenjerii de pat, sau, poate că ar trebui să spunem mai ales atunci când alegi lenjeriile de pat. Niciun adolescent nu vrea să-și invite prietenii într-o cameră în care obiectul cel mai voluminos, patul, este acoperit cu lenjerii banale sau copilărești.

Din fericire, există Tommy Hilfiger și brandul lui care celebrează esența stilului clasic american. Cromatica bazată pe albastru, roșu și alb și imprimeurile geometrice ale rafinatelor lenjerii de pat Tommy Hilfiger le fac ideale pentru dormitorul unui adolescent care tocmai descoperă puterea eleganței.

Baia de lângă camera copiilor

Așa cum tu ai la dispoziție baia mare sau matrimonială pentru a te relaxa și a te bucura de cele mai plăcute experiențe de îmbăiere, așa și cei mici trebuie să dispună de o baie unde corvoada spălatului zilnic pe dinți să devină o plăcere și unde să se poată juca în voie cu rățuștele. În voie și, bineînțeles, în siguranță.

De aceea există colecția Croma E de sisteme de duș de la Hansgrohe. Cu o coloană de duș dotată cu oprire de siguranță la 40 °C și a cărei agățătoare este ajustabilă pe înălțime, poți sta liniștit: cei mici vor putea face duș în siguranță mult timp de-acum încolo, chiar dacă se întâmplă să crească brusc în vacanța de vară

În plus, pălăria de duș Croma Select transformă fiecare îmbăiere într-o ocazie specială, datorită tipurilor diferite de jeturi ce pot fi controlate cu precizie maximă cu intuitivul buton Select.

Baie cu dus cu baterie termostatata

Te pregătești să începi acum un proiect de amenajare dormitor copii și ai nevoie de mai multe idei și recomandări? Sună la 021.407.34.34 sau fă o programare online pentru o ședință de consultanță gratuită cu specialiștii noștri.