Bumbac satinat sau microfibră – Cum alegi cele mai bune țesături pentru textilele din casă?

Lenjerie de pat din bumbac satinat Tommy Hilfiger

În afară de design, lenjeria de pe patul tău are menirea de a-ți oferi căldură pe timp de iarnă și răcoare pe timpul verii, confort desăvârșit în fiecare noapte, precum și o senzație plăcută la contactul acesteia cu pielea.

Chiar dacă cele mai prețioase texturi pentru lenjeria de pat vin cu prețuri pe măsura calității lor, ele reprezintă întotdeauna o alegere inspirată pentru armonia unui somn liniștitor. Despre două dintre cele mai calitative țesături pentru lenjeriile de pat – microfibra și bumbacul satinat – vom discuta mai multe în rândurile de mai jos, pentru ca tu să știi cum alegi produsul perfect:

Bumbacul satinat pentru lenjeriile de pat

Cel de-al doilea material despre care ne-am propus să discutăm în acest articol – bumbacul satinat – oferă o calitate superioară, comparativ cu proprietățile oferite de microfibra. Chiar dacă prețul este pe măsura calității oferite, vei fi surprins să descoperi un set complet total nou de senzații tactile, odată ce ai încercat pentru prima dată lenjeria de pat din bumbac satinat.

Lenjerie de pat din bumbac satinat Tommy Hilfiger Tailor Roz
Lenjerie de pat din bumbac satinat Tommy Hilfiger Arthur Navy

Iată care sunt principalele 3 beneficii ale acestei țesături prețioase:

Bumbacul satinat oferă un confort deosebit pe timpul nopții

Lenjeriile de pat din bumbac satinat absorb până la 65% din umiditatea corpului, fapt ce garantează un somn mult mai bun, noapte de noapte. Așadar, pentru cei care acuză episoade de transpirație excesivă, mai ales în timpul nopților de vară, bumbacul satinat este o opțiune de luat în calcul, în alegerea celei mai bune lenjerii de pat.

Este o țesătură extrem de plăcută la atingere, potrivită pentru persoanele cu o piele sensibilă. Textura mătăsoasă a materialului poate aduce un strop de rafinament în camera pentru oaspeți, făcând o impresie extraordinară musafirilor peste care i-ai găzduit în casa ta peste noapte.

Bumbacul satinat garantează o rezistență pe timp îndelungat

Chiar dacă prețul plătit pentru o lenjerie de pat din bumbac satinat este mult mai mare, comparativ cu o lenjerie de pat din segmentul Economic, rezistența pe care o oferă este una net superioară.

Acest lucru se traduce prin faptul ca o lenjerie de pat din bumbac satinat va garanta o durabilitate îndelungată, fapt ce va determina prețuri de achiziție mai mici, pe termen lung. Atât țesătura acestui material, cât și cromatica sa, rezistă foarte bine la utilizare și spălări repetate, așadar investiția inițială se va dovedi a fi de bun augur.

Bumbacul satinat asigură căldură iarna și răcoare vara

Atunci când dormi într-o lenjerie din bumbac satinat, te vei bucura de un somn confortabil, indiferent de anotimp. Este o textură ce asigură o respirabilitate optimă, datorită fineții acestui material. Pentru cei care doresc o lenjerie de pat ușoară, care să le permită libertate de mișcare în timpul somnului, bumbacul satinat este cea mai bună alegere pe care o poți face.

Cumpără lenjerii de pat din bumbac satinat de pe SensoDays.ro. Tot în lista de mai jos poți găsi și fețe de pernă din același material prețios, pentru un somn fără probleme, noapte de noapte.

Microfibra pentru lenjeriile de pat

Spre deosebire de lenjeriile de pat realizate din bumbac satinat, cele realizate din microfibră vin cu un preț de achiziție foarte accesibil. Însă, spre deosebire de alte lenjerii de pat economice, care oferă un raport preț/calitate pe măsura așteptărilor, în cazul lenjeriilor din microfibră lucrurile nu stau deloc la fel.

Fibrele acestei țesături sunt foarte subțiri (mai subtiri chiar decât firele de mătase) si pot absorbi caldura lucru de care trebuie să ții cont mai ales dacă ești o persoană care nu suportă acea senzație stânjenitoare, cauzată de disconfortul termic nocturn (si cine suporta disconfortul in timpul somnului?). Chiar dacă în timpul nopților reci de iarnă, lenjeriile de pat din microfibră pot fi alegerea ideală, nopțile de vară pot veni la pachet cu un somn deloc odihnitor, dacă alegi să utilizezi același produs pentru pat.

Mai mult decât atât, persoanele cu piele sensibilă se pot confrunta cu alergii la contactul direct cu textura țesăturii acestei lenjerii de pat.