CADOURI CORPORATE – alegerea perfectă pentru a transforma un simplu cadou într-o surpriză MEMORABILĂ!

Cadouri corporate

Când vine vorba despre locul de muncă, multe persoane petrec aproximativ 80% din viață în acest mediu. Găsirea unei platforme bune de dezvoltare, indiferent de mărimea companiei, firmei, instituției, etc., este vitală pentru a ajunge la excelență. Așadar, cum pot ajunge oamenii să fie dedicați jobului și cât de mult contribuie un cadou corporate la acest lucru?

Cadourile de acest tip sunt un concept relativ nou, ce a apărut odată cu dezvoltarea rapidă a mediului de afaceri din țara noastră și cu apariția corporațiilor în multe orașe mari. Cuvântul „corporate” a fost împrumutat din limba engleză și provine de la „corporation”, care, în limba română, semnifică „societate comercială, companie”.

În general, corporațiile au de la câteva zeci la câteva sute sau chiar mii de angajați, fapt care a generat apariția acestui nou trend – cadouri corporate – de exprimare a gratitudinii pentru munca depusă.
Acest tip de cadou se încadrează într-un segment aparte, spre deosebire de un dar clasic, pe care îl oferi persoanelor apropiate cu ocazia unei sărbători sau a unei zile aniversare. Cadourile business se axează mai mult pe relațiile profesionale și pe atingerea unor obiective de aceeași natură. Se consideră că un astfel de dar ar trebui să fie puțin mai formal, elegant, dar în același timp original, stilat și, dacă se preferă, chiar personalizat.

Cadourile corporate sunt special gândite de către conducerea unei companii și se adresează în mare parte angajaților, partenerilor de afaceri sau clienților business, însă pot fi, totodată, o alegere potrivită și pentru un bun prieten cu care lucrezi, de exemplu, cu care ați început interacțiunea inițial doar în mod profesional.

Tipuri de cadouri corporate

Deși este cunoscut faptul că un cadou corporate se oferă, în cea mai mare parte, în scopuri profesionale, motiv pentru care, de multe ori, poate părea o atenție impersonală, în ultimii ani a început să se pună mai puțin accentul pe daruri alese rapid și mai mult pe modificarea ideii acestui tip de surpriză.

Prin urmare, au apărut multe idei de cadouri business cu o notă mai personală, potrivite nu doar pentru colegi, angajați sau colaboratori, ci și pentru prieteni. Scopul cadourilor corporate este acela de a-ți exprima recunoștința față de cei ce lucrează pentru tine sau împreună cu tine, printr-un gest care va conta pentru ei mai mult decât crezi. În acest mod, persoanele care muncesc zilnic cu tine te pot privi cu mai multă apreciere.

Cadouri corporate de natură impersonală

Chiar dacă există multe astfel de daruri ce merg pe o notă personală, totuși, corporațiile ce au sute de angajați, spre exemplu, vor opta întotdeauna pentru cadouri corporate de natură impersonală, generale, care să se potrivească preferințelor majorității.

Cele mai multe firme doresc să-și exprime aprecierea față de angajați sau colaboratori prin intermediul cadourilor, însă acestea nu au, de obicei, o notă personală, din simplul motiv că cei ce conduc businessul poate nu cunosc îndeajuns de bine toți angajații sau colaboratorii.

De exemplu, unele dintre cele mai apreciate cadouri sunt produsele speciale și folositoare, care nu par banale sau ieftine, iar în acest sens poți merge pe un set elegant de pahare (pentru servirea băuturilor preferate de persoana respectivă) sau cești pentru cafea, ceasuri de firmă, lumânări parfumate (pentru a crea o atmosferă plăcută la birou sau acasă) ori seturi cu odorizante pentru mașină, care să păstreze o notă de prospețime în fiecare zi a angajatului care vine la job cu autoturismul.

Cadouri corporate de natură personală

Se poate întâmpla deseori să existe momente în care să dorești să-ți exprimi aprecierea și mulțumirea în urma unei reușite profesionale față de toate persoanele care au muncit alături de tine și au contribuit la diverse realizări. În acest caz, se recomandă alegerea cadourilor corporate în funcție de personalitatea, hobby-urile sau necesitățile acelor oameni – astfel de situații pot impune daruri de natură personală. Bineînțeles, acest lucru se face atunci când colegii sau angajatorii intuiesc sau știu informații exacte care să ajute la alegerea acestor tipuri de surprize.

Nota personală a darurilor este dată inclusiv de faptul că vor fi selectate și destinate special doar unor persoane din companie sau colaboratorilor care au făcut diferența în activitatea de business în ceea ce privește efectele pozitive pe care le-au adus munca acestora, ca un fel de premiere, totodată.

Poți opta, de exemplu, pentru eșarfe din mătase sau seturi de bijuterii (în cazul doamnelor) ori pe cravate sau butoni din aur, argint, personalizați cu inițialele destinatarului (în cazul domnilor). Pentru a alege cadouri personale potrivite, este bine să ții cont de preferințele și nevoile celor care urmează să le primească. Prin intermediul unor discuții simple sau întrebări adresate colegilor mai apropiați, poți afla câteva informații care să te ajute în această alegere.

Cadouri corporate personalizate

Cadourile corporate personalizate sunt cea mai bună soluție atunci când vrei ca viziunea să îți fie bine înțeleasă și să oferi un dar de neuitat din partea companiei. Nimic nu reprezintă mai bine un business decât brandul acestuia integrat cu stil în cadourile anuale pentru angajați, parteneri de afaceri, colaboratori, etc.

Poți personaliza orice dar în funcție de destinatarul acestuia, de la agende, pixuri și căni, până la sticle de băutură, bijuterii sau obiecte decorative elegante precum vaze, boluri, tablouri, etc. De asemenea, decorațiunile pictate manual sunt extrem de apreciate, iar dacă ai în echipă doamne și domnișoare, decorațiile personalizate prin această tehnică cu diferite mesaje optimiste de exemplu, cu siguranță le vor impresiona.

Bineînțeles, personalizarea se poate face chiar și cu numele persoanei care va primi cadoul sau ceva ce o reprezintă.

Cadouri business în funcție de ocazie

Cadourile corporate sunt o variantă potrivită pentru orice ocazie din an, de la un moment special din istoria companiei sau o realizare profesională și până la o sărbătoare mare sau o zi onomastică. Sunt daruri diversificate, elegante și stilate, ceea ce le face să fie alegerea potrivită pentru aproape orice situație specială ce merită celebrată.

Idei de cadouri corporate de Crăciun

Unul dintre cele mai bune momente de a oferi daruri angajaților, partenerilor sau colaboratorilor, este, cu siguranță, Crăciunul. În această perioadă din an, sunt extrem de apreciate cadourile tematice, care să fie nu doar frumoase, ci și utile în viața de zi cu zi.

Cadourile corporate de Crăciun din se oferă, în general, în cadrul petrecerilor organizate de conducere înainte de a se intra în perioada de concediu din iarnă. Dacă vrei să crești în ochii oamenilor care lucrează pentru tine și cu tine, poți pune în acest an sub bradul din cadrul festivității dedicate acestei sărbători câte un cadou pentru fiecare angajat în parte, cu numele acestuia inscripționat pe ambalaj.

Poate fi vorba despre coșuri pline cu produse tradiționale și dulciuri, ornamente specifice Crăciunului, diverse seturi pentru servirea mesei ori parfumuri de marcă.
Indiferent de natura cadoului, un ambalaj frumos și numele destinatarului inscripționat pe el sunt detalii de efect, care sigur vor încânta.

Cadouri corporate
Cadouri corporate
Cadouri corporate

Cadouri corporate
Cadouri corporate

Cadouri business de Paște

Sărbătoarea Paștelui nu este considerată mereu la fel de complexă ca cea a Crăciunului din punct de vedere al darurilor, așadar numeroase firme nu pun accent prea mare pe atențiile pe care le oferă angajaților, partenerilor sau colaboratorilor, cu această ocazie. Dacă vrei să răsplătești altfel oamenii care lucrează cu tine, cu ocazia acestei sărbători, poți merge pe cadouri inedite, care vor surprinde fără îndoială.

De exemplu, poți alege seturi de parfumuri ambientale de calitate superioară, cu arome discrete de fructe (portocale, căpșuni, fructe de pădure, etc.) și flori (lavandă, crini, liliac, etc.), ce pot să persiste întreaga zi – aici ai de ales între lumânări, difuzoare de parfum sau lămpi catalitice elegante – acestea din urmă nu doar emană un miros plăcut, ci filtrează impuritățile, elimină bacteriile, mucegaiul, acarienii și purifică aerul.

O variantă foarte apreciată de cadouri corporate de Paște ar fi coșurile decorative cu ouă pictate manual în numeroase modele și culori – dacă ai un buget generos de sărbători, poți oferi echipei astfel de aranjamente uimitoare, care vor fi cu siguranță apreciate.

Cadouri corporate
Cadouri corporate
Cadouri corporate

Cadouri corporate
Cadouri corporate
Cadouri corporate

Cadouri business cu ocazia unui succes al companiei

Unele companii au adoptat ideea de a răsplăti angajații în momentul în care businessul înregistrează o realizare importantă, gest ce nu este greu de înțeles, având în vedere că la acel succes, de regulă, au contribuit activ toți membrii echipei.

Deși este o practică prea puțin folosită încă, este dovedit faptul că businessurile mari care obișnuiesc să-și răsplătească salariații prin daruri cu ocazia unor momente speciale de acest gen au mai multe șanse să-și păstreze pe termen lung angajații valoroși, deoarece, în acest mod, le arată cât de mult contează pentru companie.

Poți surprinde colectivul cu genți stilate din piele pentru femei și unele business încăpătoare pentru bărbați, de exemplu. Totodată, te poți orienta spre seturi de pahare de șampanie sau de vin, cu mici inserții satinate elegante, ori ceasuri de perete personalizate, în funcție de specificul departamentului.

Ai putea să adaugi, pe lângă un astfel de cadou, un mic bilețel prin care să mulțumești fiecărui membru al echipei în parte pentru munca depusă – un astfel de gest va fi mai mult decât apreciat de către oameni.

Cadouri de tip corporate în funcție de destinatar

Cadourile corporate ar trebui gândite și alese în funcție de persoana care îl va primi. Spre exemplu, un angajat nu va primi același dar ca un partener de afaceri, iar colegii de birou și prieten nu îi vei oferi doar un stilou sau o agendă, la fel cum primesc alte persoane din cercul tău profesional.

Însă, dacă îți dorești ca oricare dintre aceștia să se bucure de un dar la fel de frumos și stilat din partea ta, atunci poți să-ți faci o idee despre cadouri corporate potrivite în funcție de destinatar, citind rândurile următoare.

Cadouri de tip corporate pentru angajați

Darurile pentru angajați tind să aibă, în mare parte, o notă generalistă, mai ales dacă în companie lucrează foarte mulți oameni. Dar o atenție impersonală nu trebuie să fie neapărat asociată cu un cadou simplu și nefolositor.

De exemplu, casetele elegante cu articole pentru îngrijire de calitate superioară sunt potrivite și utile atât pentru femeile, cât și pentru bărbații ce lucrează în mediul business.
Cutiile din lemn cu stilouri sau voucherele puse în plicuri elegante sunt alte idei populare de cadouri business pentru angajați – indiferent de ceea ce alegi în final, important este să nu oferi doar daruri decorative sau care nu sunt cu adevărat utile, pentru că, probabil, vor ajunge să fie uitate într-un colț de bibliotecă. Așadar, încearcă să dăruiești nu doar atractiv vizual, ci și practic.

Cadouri corporate
Cadouri corporate
Cadouri corporate

Cadouri corporate
Cadouri corporate
Cadouri corporate

Cadouri corporate
Cadouri corporate

Cadouri business pentru partenerii de afaceri

Partenerii de afaceri sunt unii dintre cei mai importanți oameni care pot contribui la succesul companiei tale, așadar cadourile corporate pentru ei trebuie alese cu puțin mai multă atenție și răbdare. Se consideră că darurile pentru aceștia nu ar trebui să fie doar calitative, ci ar trebui să aibă o notă oficială, formală, însă și mult bun-gust.

Cadourile corporate pentru partenerii de afaceri sunt asociate, de cele mai multe ori, cu luxul, pentru că se oferă unor persoane cu un anumit statut. Alegerea unui astfel de cadou poate fi destul de dificilă, însă iată câteva variante originale și surprinzătoare: seturi de monede vechi, pahare de whisky cu suport din lemn de nuc sau cu detalii vintage ori un set de scris retro-vintage cu peniță de scris din materiale precum argintul sau aurul și cerneală.

Totodată, te mai poți orienta spre o geantă diplomat din piele de calitate superioară, un ceas retro cu lanț de agățat la buzunarul costumului sau chiar un obiect de artă – o sculptură, un tablou, etc., iar pentru partenerele de afaceri, parfumurile de marcă și bijuteriile din aur sau argint sunt printre cele mai apreciate daruri.

Bineînțeles, cadourile corporate pentru partenerii de afaceri ar trebui alese și în funcție de personalitatea acestora, însă sugestiile de mai sus sunt de bun-gust, elegante și, mai ales, exclusiviste și pot fi alegerea perfectă pentru orice colaborator de business.

Cadouri corporate pentru un prieten care lucrează cu tine la birou

Alese cu grijă, cadourile office pot fi extrem de potrivite și pentru un prieten apropiat care lucrează împreună cu tine. Acesta este, de obicei, o persoană cu care ai avut mai întâi o relație strict profesională, dar care, pe parcurs, a devenit una mai strânsă. Îl poți surprinde cu un cadou elegant, uimitor și foarte stilat.
Dacă până acum i-ai oferit doar daruri amuzante, sticle de vin, bomboane, etc., de data aceasta poți alege să ieși din tipar cu un cadou corporate care îl va uimi fără îndoială – spre exemplu, dacă este mare amator de vinuri bune, în loc să îi iei o altă sticlă de vin, te poți orienta spre o carafă stilată, cu un model original, ori spre un set de pahare pentru vin în culori mate și pictate manual.

Dacă este șofer și mereu are grijă ca mașina să fie curată și parfumată, îl poți surprinde cu un set odorizant pentru mașină elegant, cu o aromă puternică, plăcută și persistentă, iar dacă este pasionat de tehnologie, un cadou la fel de surprinzător poate fi un ceas de mână de ultimă generație, care să includă toate aplicațiile lui preferate. Aceste cadouri sunt valabile și în cazul în care lucrezi cu o prietenă apropiată – eventual, îi poți completa darul cu parfumul, cartea sau ciocolata rafinată preferată.

Așadar, cadourile business pot constitui, de fapt, cartea de vizită personalizată a companiei și au numeroase avantaje pentru toate părțile implicate. Angajații, partenerii de afaceri și colaboratorii se vor simți apreciați, iar firma va putea să păstreze oamenii valoroși și să se bazeze în continuare pe ei, știind că eforturile le sunt recunoscute.
Poți deveni memorabil pentru cei din jur cu un cadou corporate bine ales!

Sursa foto: unsplash.com; pinterest.com

Cadouri corporate

Vezi detalii aici.

adouri corporate

Vezi detalii aici.

Cadouri corporate

Vezi detalii aici.