Cadouri elegante și impresionante pentru șefi – TOP cu IDEI fabuloase pentru momente deosebite

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

În orice domeniu de activitate ar lucra, oamenii se întreabă deseori dacă trebuie sau nu trebuie să ofere un cadou șefului lor cu ocazia zilei de naștere, cu ocazia sosirii Crăciunului sau pentru a marca alte momente din viața acestuia. Eticheta spune că nu este nevoie să facă acest lucru, dar mulți se gândesc de două ori la acest gest pentru că, spun ei, nu pot uita cât de minunat a fost șeful atunci când au avut o problemă și i-a înțeles perfect, cât de bine se simt atunci când acesta le zâmbește sau când le explică unde au greșit, fără să ridice tonul.

Dacă te numeri printre aceste persoane și te gândești că nu ar fi deloc o idee rea să găsești un cadou deosebit pentru șeful tău, atunci ia în considerare ideile prezentate în articolul de mai jos și fă o alegere deosebită, în cunoștință de cauză.

Alegerea cadoului potrivit pentru șef

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

E ziua șefului în curând sau te gândești că nu ar fi deloc rău să-l surprinzi cu o mică atenție cu ocazia sărbătorilor de iarnă? Atunci trebuie, într-adevăr, să analizezi cu atenție fiecare amănunt din viața sa pentru a găsi darul potrivit, fără să apelezi la lucruri banale, care nu vor bucura, ci doar vor exprima lipsa ta de interes față de acest moment. Un cadou oferit șefului trebuie făcut din inimă, să nu coste mult și să nu fie considerat un gest prin care dorești să-i câștigi bunăvoința.

De ce să oferi un cadou șefului

Relația cu superiorul este una foarte importantă pentru fiecare om în parte pentru că de ea depinde, uneori, viitorul în firmă sau în instituția din care faci parte. Poate să pară ciudată această afirmație, dar este una cât se poate de adevărată.

  • Cu siguranță că ai vrea ca șeful sau șefa să se comporte mult mai bine față de tine și să te privească ca pe o persoană competentă pentru un post mai bun și mai bine plătit, nu-i așa? Un cadou special poate să-ți ofere un beneficiu în acest sens, așa că trebuie multă atenție atunci când te decizi să-l oferi.
  • În afară de aceste beneficii pe care le-ai putea obține doar cu o mică atenție potrivită momentului, nu poți să nu ții cont de faptul că superiorul tău a fost foarte amabil că te-a învoit două ore pentru a merge la serbarea de sfârșit de an a copilului. Un om generos trebuie răsplătit pentru bunătatea sa, deși nu era obligat să facă gestul.
  • De asemenea, poți să-i dăruiești ceva șefului pentru simplul motiv că este un profesionist, știe cum să se comporte în cadrul firmei, are mereu un limbaj politicos, este amabil, ajută fiecare persoană, o îndrumă și-i oferă sprijin necondiționat.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cum se oferă cadoul șefului

Poate părea straniu pentru unii, dar eticheta spune că un astfel de cadou nu poate fi oferit oricum, ci trebuie să ții cont de unele reguli foarte clare:

  • neapărat vor fi întrebați toți colegii dacă își doresc să participe financiar la realizarea acestui gest frumos pentru șef;
  • niciodată nu vor fi oferiți superiorului bani în plic pentru că s-ar putea simți lezat de suma prea mică și efectul cadoului nu ar mai fi cel scontat;
  • este important ca gestul să fie unul care să aducă zâmbet pe buze;
  • cadoul trebuie să fie frumos ambalat, într-un mod elegant, business;
  • găsirea darului perfect pentru șef poate deveni realitate dacă ești atent la pasiunile, personalitatea și caracterul său.

Este foarte important să știi că nu poți oferi oricum acest cadou și că trebuie să ții cont de anumite limite, în așa fel încât să nu pui șeful sau șefa într-o poziție inconfortabilă față de ceilalți angajați din birou. Unele persoane consideră că un cadou poate fi realizat oricum. Este cât se poate de fals! Ar fi un gest deloc la locul lui, care ar putea să-ți facă mai mult rău decât bine. Ferește-te să-i dai curs!

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cele trei sfaturi simple de etichetă în acest sens sunt următoarele:

  • Trebuie să consulți politica firmei. De obicei, poți, pur și simplu, să-i consulți pe ceilalți angajați cu vechime și să afli care este obiceiul în companie pentru a face un cadou șefului.
  • Cadoul trebuie să fie cumpărat în echipă și doar dacă nu vor dori ceilalți, atunci vei avea dreptul să iei în considerare să faci tu singur cadoul pentru superior. Acest gest din urmă ar putea fi considerat atât de colegi, cât și de șef, ca unul realizat pentru a obține un beneficiu.
  • Darul trebuie să fie unul discret și sincer, pe care superiorul să-l poată accepta cu naturalețe, fără să-și închipuie că trebuie să te recompenseze în vreun fel pentru gestul făcut.

Criterii de alegere a cadoului pentru șef

Pentru a te asigura că vei găsi ceva potrivit pentru un astfel de moment, nu uita de următoarele sfaturi:

  • trebuie să simbolizeze respectul față de el;
  • dacă îl cunoști și știi cum preferă să-și petreacă timpul liber, atunci e foarte ușor să găsești ceva potrivit;
  • să nu fie un dar banal, care să denote lipsa de interes în alegerea sa;
  • să nu te ghidezi după ideea că omul oricum are de toate și că nu-i trebuie ceva mult prea costisitor;
  • nu cumpăra de la reduceri pentru că s-ar putea să-i oferi un produs care nu mai este în trend, așa că nu îi vei atrage atenția;
  • cadoul oferit trebuie să rămână în zona de business, să nu devină prea personal, nici să fie de prost gust.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cadouri pentru șef în funcție de anumite ocazii

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

De foarte multe ori, românii se întreabă în apropierea sărbătorilor ce cadou să-i facă șefului, în așa fel încât să nu lase să treacă nemarcat un astfel de moment. Lucrurile se întâmplă la fel în momentul în care sosește ziua superiorului sau atunci când el iese la pensie. Din fericire, se pot găsi o mulțime de idei de cadouri inedite pentru șefi, prin care să-și arate sentimentele de admirație și de respect.

Cadoul pentru șef de ziua lui

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Ce cadou să-i faci șefului de ziua lui? Este o întrebare complicată, mulți pierzând timp prețios pentru a găsi răspunsul potrivit. Dacă vrei câteva sugestii de cadouri pentru șefi de ziua lor, iată o listă mai jos:

  • un ceas de perete cu un design modern;
  • o vază înaltă, frumos decorată;
  • un difuzor de parfum;
  • o cuvertură de colecție;
  • o lampă catalitică.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cadoul de sărbători pentru șef

Moș Crăciun nu poate sosi niciodată cu tolba goală. Cadoul Secret Santa este așteptat și de către manager, nu-i așa? Dacă ai un șef bărbat, atunci, poți să oferi următoarele cadouri interesante:

  • un ceas de firmă;
  • o servietă de piele;
  • ochelari de soare.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Dacă ai nevoie de un cadou de sărbători pentru șefă, atunci lucrurile sunt mai lejer de rezolvat pentru că femeile adoră decorațiunile de Crăciun și nu vei da greș cu ele:

  • globulețe strălucitoare;
  • lumânări parfumate;
  • cutiuțe decorative;
  • seturi de cadouri: pahare sau căni, difuzoare de parfum, șervețele etc.

Cadourile deosebite pentru șeful tău pot fi găsite ușor atât în magazinele fizice din oraș, cât și în mediul online, aici unde există numeroase site-uri care vin în întâmpinarea tuturor cu o mulțime de idei interesante, care pot fi puse în practică în cel mai scurt timp.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cadoul pentru pensionare sau pentru a marca o împlinire profesională

În momentul în care superiorul se pensionează există tradiția ca angajații să ofere un cadou frumos, care să arate respect și considerație. Același lucru poate fi realizat și atunci când este vorba de o împlinire în carieră. Darurile pot fi de diferite tipuri:

  • Haioase (dacă este vorba despre un șef care gustă glumele bune): un kit de picnic pentru că va avea timp să iasă în parc, un joc de șah pentru că pensionarii adoră să se întâlnească și să desfășoare adevărate competiții de acest fel, un hamac pentru a se odihni în grădina casei;
  • Clasice sau tradiționale: agendă, stilou, portcard, suport de chei, o sticlă de vin vechi;
  • Vintage: vas pentru lapte, zaharniță, cești pentru ceai;
  • Moderne: suporturi de reviste, un grătar.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Idei de cadouri pentru șefi, în funcție de personalitate și pasiuni

Atunci când superiorii au un anumit caracter sau împărtășesc faptul că adoră să pescuiască, să vâneze, să facă alpinism sau să cioplească lemnul, angajații ar putea să țină cont de aceste lucruri și să descopere cadoul perfect pentru șef sau șefă doar cu ajutorul acestor mici detalii.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cadoul pentru un șef simpatic sau pentru o șefă de gașcă

Cel mai ușor de satisfăcut este superiorul care poate fi numit prietenul tuturor celor din firmă, care este mereu cu zâmbetul pe buze și care reușește cu succes să nu supere pe nimeni. Câteva idei de cadouri pentru o astfel de persoană le poți descoperi mai jos:

  • un puzzle;
  • o pereche de șosete haioase;
  • o pernă cu mesaj amuzant;
  • un abonament la spa.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

În aceste cazuri, te poți gândi să apelezi la diferite cadouri amuzante pentru șeful sau șefa ta, fără să-ți fie teamă că se va supăra.

Cadouri de tip business pentru șefi severi

Într-un astfel de caz este mai mult decât evident că nu vei putea să te gândești decât la daruri elegante, chic, sofisticate, care să impresioneze pe oricine.

  • un tablou deosebit, realizat de un pictor contemporan;
  • obiecte inedite, găsite la Anticariat;
  • accesorii din piele de calitate.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cadoul pentru un șef sportiv

Un pasionat de sport va fi atras de cadourile care îi întrețin acest hobby. Fiecare șef este pasionat de un sport, fie că este vorba despre fotbal, tenis, fie despre volei, raliu, golf, schi sau înot. Câteva idei interesante pentru acest tip de șef sunt următoarele:

  • cană cu echipa preferată;
  • tricou cu fotbalistul preferat sau cu logo-ul echipei;
  • șapcă cu semnătura tuturor membrilor echipei;
  • o rachetă de tenis pentru iubitorul acestui sport;
  • o minge de fotbal pentru cei care adoră să petreacă în acest mod timpul liber;
  • o geantă pentru crosele de golf etc.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cadoul pentru un șef tânăr

Pentru superiorii cu vârste fragede, cadourile bine primite sunt cele care reușesc să îi facă să se simtă apreciați de subalterni, așa că poți lua în considerare următoarele idei de cadouri pentru șefi:

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

  • un trofeu din cristal, pe care să gravezi un mesaj dedicat acestuia;
  • o fotografie cu toată echipa;
  • o ieșire la munte;
  • un rucsac;
  • o mini-dronă;
  • un arc cu săgeți;
  • un obiect de colecție pentru birou.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

Cadouri pe care să NU le oferi niciodată unui șef

În general, când este vorba despre un astfel de cadou ar trebui să ții cont de faptul că superiorul tău nu este un membru al familiei, așa că nu îți poți permite familiarități cu el. Ies din calcul daruri, precum:

  • cosmetice;
  • aparatură electrocasnică;
  • bani;
  • promisiuni;
  • cadouri cu implicații religioase;
  • diferite obiecte sexuale;
  • cadouri prea scumpe pentru șef.

Cadouri elegante si impresionante pentru sefi

În concluzie, chiar dacă a găsi cadoul potrivit pentru șef înseamnă multă alergare și timp prețios pierdut, totuși, nu trebuie să uiți faptul că este important să nu treci cu vederea ocazia de a-i demonstra superiorului tău că îl prețuiești și că îl respecți atât ca om, cât și ca profesionist. Darul este un mic simbol care-l va încânta și îi va aduce aminte de tine de fiecare dată când îl va privi, așa că alege-l cu înțelepciune!

surse foto: shutterstock.com, unsplash.com