Lenjeria de lux – accesoriu obligatoriu într-un dormitor somptuos

Lenjeria de lux

Pentru a obține o notă luxoasă într-un dormitor, este nevoie de prezența unei lenjerii de pat delicate, elegante, confecționată dintr-un material moale, care să asigure căldura sau răcoarea necesare, în funcție de temperatura din interior. Mulți oameni sunt fascinați de plăcerea pe care o resimt când se cuibăresc între faldurile unui cearceaf de calitate și simt că se încarcă energetic, dar își doresc, în aceeași măsură, să creeze în interiorul încăperii lor o ambianță frumoasă, primitoare, în armonie cu luxul din restul locuinței.

Astfel, patul trebuie înveșmântat într-o lenjerie fabuloasă, bine cusută, care să invite la somn și la petrecerea unor clipe romantice deosebite într-o atmosferă intimă și somptuoasă.

În articolul de mai jos, veți descoperi care este lenjeria de pat potrivită pentru un dormitor de lux, ce înseamnă să vă învăluiți noaptea într-un material delicat și seducător, ce caracteristici trebuie să aibă, care este mărimea potrivită în funcție de patul din cameră și cum poate fi ea personalizată. De asemenea, veți afla care sunt țesăturile potrivite pentru confecționarea acestui accesoriu, precum și criteriile corecte de alegere al acestuia, în așa fel încât să reușiți să creați o ambianță deosebită, în armonie cu restul obiectelor de decor.

Lenjeria de lux potrivită pentru dormitoarele sofisticate

Lenjeria de lux

Decorarea dormitorului de lux se realizează, în mare parte, la fel ca și în cazul amenajării unuia obișnuit, în sensul că este nevoie de personalizarea spațiului într-un stil anume. Cromatica aleasă va fi obligatoriu una relaxantă și senzuală. Culorile cele mai indicate pentru a fi utilizate într-un astfel de spațiu rămân pastelurile.

Toată lumea visează să aibă un dormitor luxos, dar puțină lume își permite acest lucru fără să investească o avere în acest sens. Dacă vă întrebați ce înseamnă o astfel de încăpere, atunci ar fi bine să știți că este o cameră frumos decorată, cu piese de mobilier și accesorii extrem de elegante, care să pună în evidență bunul gust al proprietarului, precum și puterea sa financiară. Un accesoriu care nu poate lipsi de aici pentru că aduce cu sine aspectul luxos mult dorit este lenjeria de pat.

Complexitatea detaliilor reușește cu brio să asigure o transformare a încăperii destinate somnului într-un spațiu demn de prezența unui rege sau a unei regine, așa că nu este de mirare că mulți proprietari încearcă să adauge o notă de lux dormitorului cu ajutorul unei lenjerii de pat, dar nu a oricărui produs, ci a unuia de o calitate superioară.

Ce înseamnă o lenjerie de lux

Lenjeria de lux

Acest tip de textilă de lux este acel accesoriu din dormitor care impresionează prin eleganța desăvârșită, fiind confecționată din materiale cu atenție selecționate, care pot avea broderii aplicate sau diferite imprimeuri deosebite. Cei care ajung din diferite motive într-un hotel de 7 stele rămân uimiți de cât de delicate și încântătoare sunt așternuturile, bucurându-se pe toată durata sejurului de calitatea lor. Evident că ajung, la final, să-și dorească aceleași seturi de lenjerii fine și spectaculoase și la ei acasă. Secretul acestora se pare că ține de densitatea țesăturii.

O lenjerie de lux care invită la somn sau la petrecerea timpului liber în pat este una cu o densitate a țesăturii de 300 de noduri pe centimetrul firului de bumbac. Specialiștii recomandă produse cu un număr mare de impletituri pe centimetru pătrat, acest lucru arătând, de fapt, cât de fin este materialul.

Există unele articole care au o densitate a țesăturii de 500 de noduri, ceea ce dublează, practic, senzația că lenjeria mângâie pielea celui care se odihnește pe ea. Totodată, un număr prea mare al acestora face ca acest element indispensabil din dormitor este prea teapan.

Ce caracteristici are o lenjerie de lux

Lenjeria de lux

Lenjeria de pat dintr-un dormitor somptuos trebuie să întrunească unele caracteristici anume pentru a obține maximă de satisfacție din partea beneficiarului:

  • să fie fabricată din cel mai calitativ material din lume;
  • să fie rezistentă, moale și fină la atingere;
  • să nu se scămoșeze și să arate foarte bine și după mai multe spălări;
  • să permită pielii să respire și să nu provoace niciun fel de alergii;
  • să fie bine cusută, într-un mod profesionist;
  • să aibă dimensiunile potrivite pentru patul pe care îl va acoperi, pentru că altfel, va deveni inconfortabilă;
  • să aibă o culoare și un imprimeu care să fie în armonie perfectă cu stilul de amenajare din dormitor.

Lenjeria de pat este alcătuită din fețe de pernă, cearceafuri pentru pilotă, superioare și pentru saltea.

Mărimea potrivită pentru lenjeria de lux

Lenjeria de lux

Lenjeriile de pat luxoase sunt disponibile în mărimi diferite, iar proprietarul dormitorului trebuie să știe din start de care tip are nevoie. Dacă patul este single, atunci și așternutul va fi la fel, dacă este dublu, acesta va trebui să aibă dimensiunile potrivite. La asta se adaugă, însă, și alte mărimi pentru fiecare tip în parte, existând mai multe variante în funcție de:

  • dimensiunile pilotei;
  • mărimea pernelor;
  • lungimea și lățimea saltelei.

Mărimea cearceafului nu este întotdeauna aceeași cu cea a pilotei, de cele mai multe ori, variind. Pentru a nu avea surprize neplăcute, este important ca, înainte de a alege lenjeria mult dorită, proprietarul dormitorului să cunoască foarte bine dimensiunile pernelor, saltelei și ale pilotei.

Personalizarea lenjeriei pentru pat într-o casă de lux

O lenjerie de pat pentru un dormitor luxos trebuie să fie personalizată. Acest lucru se poate face prin broderie:

  • pe cele două fețe de pernă cu monogramă;
  • pe cearceaful dublu se pot broda semne zodiacale;
  • cu același design pe toate elementele.

Lenjeria de lux

Materiale textile potrivite pentru lenjeriile de pat din dormitoarele de lux

O lenjerie de acest tip trebuie neapărat să fie confecționată dintr-un material de calitate superioară. Din acest motiv, este important să se cunoască unele lucruri esențiale, în așa fel încât să se poată face o alegere în cunoștință de cauză, iar dormitorul să aibă aspectul dorit:

  • Lenjerii de pat din bumbac 100%, de lux;
  • Lenjerii de pat din bumbac satinat de lux (practic o combinație dintre bumbac și satin);
  • Lenjerii de pat din bumbac ranforsat (unii consideră că nu ar fi calitativ, dar se înșeală);
  • Lenjerii din bumbac poplin, un material gros și des, alcătuit din fibre de bumbac, lână și alte materiale sintetice, cu o viață lungă;
  • Lenjerii din bumbac Damasc, foarte moi, care se asortează ușor cu decorurile din orice dormitor;
  • Lenjerii din bumbac creponat.

Bumbacul este cel mai confortabil material, fiind foarte plăcut la atingere. El absoarbe umiditatea, prezintă rezistență în timp, nu irită pielea și se adaptează ușor schimbărilor de temperatură.

Lenjeriile de lux au început să fie confecționate și din bambus, acestea fiind considerate de top, având și câteva caracteristici demne de menționat:

  • sunt mult mai plăcute la atingere;
  • absorb umiditatea de trei ori mai mult decât bumbacul;
  • sunt foarte rezistente la utilizare;
  • păstrează culorile în timp;
  • sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Lenjeria de lux

Criterii în alegerea unei lenjerii de lux pentru un dormitor somptuos

Alegerea unei lenjerii de pat într-o casă pentru oameni avuți poate fi considerată o misiune destul de greu de pus în practică, mai ales dacă proprietarul nu are prea multe informații în acest sens. Din acest motiv, este bine să se aibă în vedere câteva criterii pentru a se asigura, astfel, că decizia luată a fost cea mai bună.

Lenjeria de lux

Materialul lenjeriei de lux

Pentru un dormitor cu stil și cu pretenții de eleganță și rafinament, este obligatoriu ca materialul din care este fabricat așternutul să fie unul calitativ. Practic, vor fi căutate țesături precum bumbacul satinat, cel egiptean, mătasea naturală. De asemenea, se va ține cont și de faptul că o lenjerie de pat într-o casă de lux nu poate avea densitatea țesăturii mai mică de 300 de fire pe cm patrat.

Lenjeria de lux

Dimensiunile lenjeriei de lux potrivite pentru pat

Un pat care să invite la odihnă și la timp plăcut petrecut între faldurile cearceafului trebuie neapărat să fie bine îmbrăcat, într-un accesoriu care se va potrivi perfect. Pe lângă dimensiunile saltelei, cearceaful de pat va trebui să mai aibă încă 40 de cm în plus.
Dimensiunile corecte ale lenjeriei vor oferi câteva beneficii clare:

  • asigură un somn plăcut;
  • nu este nevoie de rearanjarea ei permanentă;
  • imprimă un look plăcut dormitorului.

Lenjeria de lux

Culoarea lenjeriei de pat de lux

Culoarea acestui articol trebuie să fie una în armonie perfectă cu restul obiectelor din dormitor. Estetica încăperii este esențială, mai ales când vine vorba despre o casă luxoasă. Cromatica ajunge, astfel, să joace un rol important. Nuanțele deschise se potrivesc unui decor clasic sau romantic, dar și cele închise au început să fie tot mai utilizate în stilul modern de amenajare interioară a dormitoarelor.

Sfaturile specialiștilor sunt numeroase. Unul dintre ele spune că lenjeria trebuie să fie în ton cromatic cu celelalte obiecte din încăpere și să aibă o culoare relaxantă, plăcută, liniștitoare, bucurând privirea și invitând la ore încântătoare petrecute în pat. Culorile ei pot trezi foarte ușor anumite emoții și reacții, iar, uneori, influențează starea de bine a persoanei care o folosește, chiar și sănătatea.

  • Albul este culoarea inocenței și oferă sentimentul de calm, de liniște profundă, de relaxare, invitând la somn persoanele ce suferă de insomnii. Cei ce preferă albul sunt, de regulă, persoane foarte ordonate, optimiste, cărora le place să trăiască în armonie;
  • Negrul este considerat expresia eleganței, fiind des întâlnit la lenjeriile de lux, iar cei care aleg un astfel de articol sunt conștienți că se va vedea absolut orice pată;

Lenjeria de lux

  • Maroul este preferat de persoanele practice, doritoare de confort și siguranță;
  • Albastrul aduce acea atmosferă relaxantă, cu multă energie pozitivă. Foarte des preferat de oameni, este ideal, pentru că asigură odihna perfectă a minții și a trupului, reușind să le pregătească pentru o nouă zi de provocări la serviciu sau în familie;
  • Griul a devenit la modă, fiind neutru și elegant. De cele mai multe ori, va fi ales de persoanele practice, optimiste, care adoră să se înconjoare de o atmosferă somptuoasă;
  • Verdele este cel care dă senzație de prospețime într-un dormitor, fiind adorat de oamenii echilibrați emoțional, rafinați, delicați, care apreciază lucrurile simple;
  • Roșul imprimă energie debordantă, multă pasiune, dar înlătură dorința de a dormi, fiind indicat de folosit în spații romantice. Persoanele active sunt încântate să se învăluie în lenjerii de lux cu această culoare, având mare încredere în forțele proprii;
  • Galbenul aduce bucurie și fericire. Buna dispoziție este ușor de oferit oricui se așază între faldurile unui cearceaf galben, simțind că libertatea nu le este îngrădită, că pot experimenta orice își doresc;

Lenjeria de lux

  • Rozul este elegant și gingaș, potrivit doamnelor sau domnișoarelor iubitoare de frumos, pentru că favorizează starea de bine.

Modele de lenjerii de pat de lux

Câteva modele de lenjerii de pat pot inspira pe oricine să creeze un spațiu de dormit deosebit, decorat în stilul propriu:

  • lenjerii de pat în stil modern;
  • lenjerii de pat în stil clasic;
  • lenjerii de pat în stil country;
  • lenjerii de pat în stil romantic;
  • lenjerii de pat în stil shabby chic;
  • lenjerii de pat în stil industrial etc.

Lenjeria de pat trebuie neapărat să fie plăcută, pentru că ea este cea care imprimă atmosfera dormitorului. Un produs de lux rămâne una dintre dorințele oricărui om, așa că nu poate lipsi din decor. Cele mai plăcute și mai elegante țesături sunt bumbacul percale, inul și mătasea. Stilul de amenajare trebuie să cuprindă:

  • modele florale;
  • texturi fine;
  • broderii elegante.

Lenjeria de lux

Aspectul elegant, chic, somptuos al dormitorului nu poate fi obținut decât cu ajutorul unor lenjerii de lux cu finisaj unic, texturi moi și modele diferite de cele obișnuite. Imprimeurile florale pot fi alegerea ideală într-un dormitor romantic și feminin, persoanele simțindu-se răsfățate și în centrul atenției.

În concluzie, alegerea corectă a unei lenjerii de lux pentru dormitorul casei va oferi garanția amenajării unui dormitor de revistă, va crea o atmosferă potrivită somnului, de relaxare totală și va înfrumuseța aspectul acestui spațiu. De asemenea, s-a observat că un astfel de articol a încântat pielea omului, oferindu-i senzații plăcute, invitându-l să nu părăsească prea curând faldurile cearceafului. Somnul poate deveni mult mai odihnitor cu ajutorul unor așternuturi de calitate.

surse foto:
shutterstock.com
ro.pinterest.com