Tapițeria din piele de năbuc – una dintre cele mai prețioase texturi din colecția SensoDays

Canapea de colt din piele naturala Gamma Arredamenti Victor

Năbucul (în engleză, Nubuck) reprezintă un tip aparte de piele naturală, fiind adesea confundat cu pielea întoarsă, datorită aspectului velurat al acestui material.

Chiar dacă asemănarea dintre cele două pare a fi cât se poate de vizibilă, năbucul se diferențiază categoric de pielea întoarsă prin:

  • Procesul de prelucrare: acest tip de material prețios de obține din stratul superior al pielii de vițel, aspectul netezit al texturii finale obținându-se prin sablare;
  • Durata de viață extraordinară: comparativ cu pielea intoarsa, pielea de năbuc este mult mai rezistentă, de aceea, longevitatea unui produs realizat din acest material este remarcabilă.

Așadar, putem vorbi despre o calitate superioară a acestui tip de piele, regăsit adesea în colecții premium de: îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și chiar mobilier luxury.

De ce este pielea de năbuc atat de specială?

Pielea de vițel a fost utilizată încă din Antichitate, pentru realizarea diferitelor piese vestimentare și a obiectelor de mobilier, iar acum nabucul este un material extrem de actual, recomandat la unison de experții în amenajări interioare.

Motivele pentru care pielea de năbuc se distinge de restul texturilor din piele:

  • Este un material ușor, respirabil, extrem de plăcut la vedere;
  • Se poate integra atât în decoruri retro, cât și în spații de amenajare moderne;
  • În condiții optime de îngrijire, năbucul este un material extrem de longeviv.

Canapea din piele Gamma Arredamenti Bond

Cum se întreține tapițeria din piele de năbuc?

RECOMANDAREA NOASTRĂ:

Șterge periodic suprafața tapițeriei cu o lavetă albă, moale și uscată.

Canapea Gamma Arredamenti Bellevue

Cum NU se întretine tapițeria din piele de năbuc?

Bucurându-se de o textură mai mult decât prețioasă, năbucul este un material cât se poate de delicat. De aceea, este extrem de important de știut faptul că năbucul NU se spală. Este un material ce nu se comportă absolut deloc bine sub acțiunea apei: odată udat, năbucul poate deveni dur și inelastic, iar cromatica tapiteriei poate suferi daune ireversibile.

De aceea, există o listă întreaga cu sfaturi de utilizare pentru tapițeriile din piele de năbuc, listă pe care suntem mai mult decât bucuroși să o împărtășim cu tine:

  1. Piesa de mobilier din piele de năbuc va fi poziționată la o distanță de cel puțin 60 de centimetri față de orice sursă de încălzire;
  2. Se va evita expunerea mobilierului din năbuc sub directa acțiune a razelor de soare, sau a unui corp de iluminat din living;
  3. Utilizarea unor detergenti nerecomandați, sau a unor metode DIY de curățare, pot deteriora ireversibil calitatea materialului, cauzând decolorări sau crăpături pe întreaga sa suprafață;
  4. NU se utilizează produse chimice puternice, sau agenți de curățare (spray-uri pentru mobilier, amoniac, detergenți pe bază de săpun), sau produse de curățare ce conțin solvenți, silicon sau alte uleiuri;
  5. Nu se utilizează produse de curățare agresive (petrol sau alcool), substanțe acide, substanțe în a căror compoziție se pot regăsi solvenți sau silicon, deoarece pot deteriora și decolora pielea.

Fotoliu din piele Gamma Arredamenti Giselle
Fotoliu modern Gamma Arredamenty Dandy Home Lobster

Mobilier din piele de năbuc pe SensoDays.ro!

Pielea de năbuc oferă o senzație extraordinară la atingere. Granulația sa este amplificată în mod artificial, în timpul procesării, iar întreaga sa suprafață este ulterior periată, pentru ca ca tapițeria să capete acea textura catifelată.

Pe SensoDays.ro poți găsi piese de mobilier realizate din piele de năbuc, de la cei mai renumiți producători în domeniu: