LUSTRE DE LUX- Totul despre produsul care poate face diferența dintre o încăpere banală și una WOW

Lustre de lux

Orice element din casă contribuie la aspectul general al locuinței, fapt pentru care de fiecare dată când amenajezi sau reamenajezi casa, trebuie să pui accentul pe fiecare produs în parte. Este recomandat să alegi cu grijă atât culorile pereților, mobilierul, cât și covoarele, perdelele, corpurile de iluminat și decorațiunile de dimensiuni mici.

Lustre de lux- Cât de important este să ai astfel de lustre în casă?

Designul interior este vast și potrivit pentru toate gusturile, însă dacă îți dorești confort și un aspect impresionant al casei, trebuie să pui accentul pe elementele de calitate superioară care îți pot aduce satisfacția pe care ți-o dorești. Astfel, chiar dacă este mult mai ușor să alegi produse ieftine care să te mulțumească pe moment, trebuie să știi că este recomandat să te orientezi întotdeauna spre piesele de mobilier sau ornamentele mai puțin accesibile, dar care să ofere durabilitate și un aspect aparte.Prin urmare, decât să alegi corpuri de iluminat modeste care să te încânte doar o perioadă scurtă de timp, mai bine faci alegeri inteligente și pui pe primul loc calitatea și eleganța desăvârșită. De aceea, specialiștii sfătuiesc ca la orice amenajare să nu ții cont de buget, ci să alegi doar produse care să îți placă în totalitate și care să se potrivească la perfecție cu design-ul ales.

Lustre de lux

Astfel, lustrele de lux joacă un rol important atât pentru mulțumirea personală, cât și în ceea ce privește aspectul casei. Acestea sunt de regulă cu mult mai deosebite față de cele clasice, au forme abstracte, nemaiîntâlnite, culori rar întâlnite și pot reprezenta cu ușurință punctul de atracție al multor camere.

În cele din urmă, dacă îți dorești să ai un cămin care să-ți aducă multă bucurie, energie pozitivă, relaxare și satisfacție, trebuie neapărat să alegi atât lustre deosebite, cât și multe alte elemente care să scoată locuința din anonimat.

Lustre de lux- Care sunt camerele care pot avea astfel de corpuri de iluminat?

Trebuie să reții faptul că lustrele clasice de lux pot fi amplasate în orice încăpere dorești. Nu contează dacă este vorba despre living, dormitor, hol sau baie. Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent deoarece acest tip de iluminat trebuie să facă parte din stilul de amenajare ales. Astfel, dacă îți dorești o locuință impresionantă, luxoasă și modernă, poți alege designul Art Deco sau vintage, care debordează de eleganță, rafinament și mult bun gust.

În cazul în care îți dorești, de exemplu, ca doar dormitorul să fie opulent și deosebit, poți amplasa doar aici o lustră elegantă și piese de mobilier din lemn masiv sau decorațiuni de calitate înaltă. Astfel, nu este o regulă ca toată locuința să fie luxoasă, ci poți pune accentul doar pe camerele în care petreci cel mai mult timp și îți dorești să te simți minunat în clipele petrecute în acea zonă din casă.

Cu toate acestea, ai grijă, fiindcă discrepanța dintre camere nu trebuie să fie vizibilă pentru a nu ajunge în pragul kitschului. Cu alte cuvinte, trebuie să păstrezi aceeași linie decorativă pentru toate zonele casei, însă poți scoate mai mult în evidență anumite încăperi care sunt cel mai mult utilizate de către tine și cei dragi.

Lustre de lux- Care sunt cele mai râvnite modele?

Există o mulțime de lustre elegante de lux, însă întotdeauna trebuie să alegi în funcție de dorințele, nevoile și gusturile tale, astfel încât casa să te reprezinte în totalitate, întrucât acest lucru este extrem de important pentru starea ta psihică și emoțională.

Specialiștii au ajuns la concluzia că există anumite modele de lustre clasice elegante care atrag atenția tuturor oamenilor. Acestea sunt extrem de versatile, se potrivesc de minune atât în apartamente, cât și în vile și se încadrează perfect în stilurile moderne de design, care sunt ușor nonconformiste și speciale.

Lustre de lux

Printre cele mai râvnite modele de lustre de lux se numără:

·        Lustre cu mai multe capete de iluminare, stil păianjen

Lustrele cu mai multe capete de iluminare se pot întinde pe toată suprafața tavanului și oferă un aspect de impact, care poate fi cu greu trecut cu vederea. Dacă simți nevoia să umpli o anumită cameră din casă deoarece ți se pare prea puțin decorată și amenajată, te poți îndrepta spre acest tip de lustră, care poate reprezenta cu foarte mare ușurință cireașa de pe tort a încăperilor uzuale.

În cazul în care îți dorești cu ardoare ca în bucătăria căminului tău ori în living să se regăsească o astfel de lustră, este foarte important să reții faptul că design-ul trebuie să fie unul minimalist, pentru ca iluminatul să fie cel care iese în evidență. Acest corp de iluminat se încadrează în stilul industrial sau cel minimalist, dar poate fi regăsit și în stilul Art Deco.

·        Lustră de tip candelabru

Lustra de tip candelabru este modernă, extrem de elegantă și rafinată, fapt pentru care poate fi amplasată doar în casele realizate în stil vintage. Aceasta este mult mai mică în comparație cu un candelabru normal, fapt pentru care poate fi aleasă atât pentru camerele spațioase, cât și pentru cele de dimensiuni mici. Luminează cu putere, astfel încât să poată fi regăsită atât în dormitor și living, cât și în dressing sau birou.

Conține mai multe becuri, este realizată din metal și sticlă, iar cea mai aleasă culoare este cea a bronzului. Prin urmare, dacă îți dorești să ai casa în tendințe și amenajată ca la carte, este de preferat să situezi acest tip de lustră elegantă în living, unde să predomine nuanțe de maro, auriu sau crem.

·        Lustră curgătoare

Cât de frumoase ți se par dormitoarele care au pe mijloc o lustră care ajunge aproape până la înălțimea unui om? Acest tip de lustre de lux impresionează prin aspect și prin ideea nonconformistă de a ilumina un spațiu întreg. Sunt ideale pentru dormitoarele amenajate în stil cât mai luxos și elegant, unde catifeaua, blana și țesăturile fine își fac simțită prezența din abundență.

Acestea conțin până la 20 de capete de iluminare, sunt concepute din oțel și cristal și au o greutate de peste 20 de kilograme. Cu alte cuvinte, acest tip de lustre sunt cu totul diferit față de ce se găsește în căminele modeste. Astfel, dacă îți dorești corpuri de iluminat ieșite din comun, pune pe listă și acest model modern.

Lustre de lux

     Lustră cu aspect antic

Cât de mult îți place stilul vintage? Dacă te numeri printre adepții și iubitorii acestui tip de design interior, nu trebuie să treci cu vederea o lustră simplă, dar foarte cochetă, într-o nuanță de cupru, argintiu sau auriu.

De obicei, acest model de lustră are corpul din lemn, brațe metalice, lăcuite și un abajur din material textil. Sunt potrivite atât pentru bucătăriile vintage, cât și pentru holuri sau dormitoare matrimoniale.

·        Lustră sub formă de sfeșnic

Cât de impresionante sunt lustrele ce au formă de sfeșnic suspendat! Dacă te încântă ideea de a avea în living un corp de iluminat nemaiîntâlnit în casele modeste, de rând, atunci trebuie să-ți îndrepți atenția spre acest model deosebit.

Se potrivește stilului Art Deco, deoarece exprimă lux, opulență și o atmosferă intimă, mult prea rar întâlnite în casele din prezent. Astfel, dacă îți dorești să-ți petreci serile în mod cât mai romantic, fie în dormitor, fie în living, trebuie neapărat să alegi o astfel de lustră spectaculoasă.

·        Lustră neagră cu formă abstractă

Adori negrul și arăți în fiecare moment acest lucru prin intermediul îmbrăcămintei? Atunci lasă ca această pasiune să se vadă și în casa ta. Poți opta atât pentru pereți negri, cât și pentru mobilier sau decorațiuni în tonurile acestei culori. Nu este exclus să alegi o lustră în această nuanță atât de fascinantă și abstractă. Fie pentru dormitor, living sau bucătărie, fie pentru hol, dressing sau baie.

În cazul în care îți dorești un design și mai interesant,alege să îmbini în locuință atât tonuri de alb, cât și de negru, așa cum se regăsește în stilul Art Deco, care este extrem de jucăuș cu privire la paleta de culori utilizată în locuință.

·        Lustră albă simplă

Stilul minimalist aduce frumusețe și confort în casele oamenilor prin intermediul simplității. Dacă îți dorești să ai o casă cât mai simplistă, dar în același timp superbă, poți alege cu bucurie acest design interior care pune în lumină fiecare colț al casei într-un mod cu totul inedit.

Stilul minimalist pune accentul pe nuanțele deschise, fapt pentru care o lustră complet albă și foarte simplă nu trebuie să lipsească din dormitorul sau livingul tău, mai ales dacă te-ai orientat spre acest tip de amenajare.

Pe lângă nuanța deschisă a corpului de iluminat, este foarte important să alegi decorațiuni deschise la culoare, astfel încât să obții foarte multă luminozitate și prospețime în fiecare zonă a casei.

Lustre de lux

 Lustră din catifea sau alt material luxos

Cele mai noi modele de lustre sunt cele fabricate cu catifea sau blană artificială. Acestea sunt extrem de atrăgătoare din punct de vedere estetic și aduc un plus de creativitate în orice încăpere o amplasezi. Sunt cu totul diferite față de ceea ce este pe piață în mod general și sunt gândite pentru persoanele care își doresc să epateze prin intermediul designului casei.

Acest tip de lustre sunt potrivite doar pentru dormitoarele matrimoniale sau pentru living-uri, deoarece sunt extrem de rafinate și fin lucrate. În niciun caz nu pot reprezenta iluminatul electric al bucătăriei, întrucât există un risc foarte crescut să fie pătate cu ulei sau alte produse din zona de gătit a casei.

·        Lustră din oțel

Ai amenajat toată casa în stilul industrial și nu știi ce lustră să amplasezi în cele mai importante camere? Alege lustrele din oțel, în nuanțe de cupru, alb perlat, auriu, argintiu sau negru. Acestea sunt foarte interesante, fiindcă pe cât de simple sunt din punct de vedere al formei, pe atât de sofisticate sunt ca aspect în general.

Pot fi poziționate atât in dormitor și living, cât și în bucătărie ori living.

Reține faptul că orice lustră cu o formă puțin mai diferită față de ceea ce se poartă în mod general, are capacitatea de a transforma cu totul aspectul locuinței tale. În cazul în care observi un astfel de corp de iluminat și consideri că s-ar potrivi doar in una dintre camerele casei, nu renunța la acesta, deoarece pentru celelalte încăperi poți alege alte modele la fel de frumoase și moderne.

Nu uita că amenajarea unei case se construiește încet, cu fiecare produs în parte și că fiecare element, culoare, material sau dimensiune contează pentru obținerea aspectului mult dorit.

Sursa foto: Unsplash.com

Lustre de lux- Întrebări și răspunsuri frecvente despre lustrele de lux

Ce înseamnă mai exact lustra de lux?

Lustra de lux este corpul de iluminat realizat din materiale de calitate superioară, care oferă durabilitate în timp. Materialele folosite trebuie să fie din cele mai fine și rezistente.

Lustrele de lux pot fi găsite doar în magazinele din străinătate?

Nu, lustrele de lux se găsesc și în magazinele specializate din România, care fac contracte cu diferite firme din străinătate

Care este tipologia clientului care preferă astfel de lustre?

Clientul lustrelor de lux este cel care își dorește un design care să impresioneze prin eleganță și bun gust. În plus, este persoana care nu ține cont de buget atunci când își dorește produse realizate corect.

Lustrele de lux sunt scumpe?

Există lustre de lux foarte scumpe, care conțin diferite cristale și alte materiale foarte prețioase, dar există și lustre calitative care să fie perfecte pentru toate buzunarele. Astfel, dacă îți dorești o lustră de calitate înaltă, caută bine și cu siguranță vei găsi una pe măsura bugetului tău.

Lustrele de lux se potrivesc designul rustic?

Nu, lustrele de lux pot fi regăsite în stilul Art Deco, vintage, industrial sau minimalist. În ceea ce privește stilul rustic sunt mult mai potrivite lustrele din lemn.