Parfumul casei: mirosul familiar al vieții de familie – Cum să îi oferi personalitate

Parfumul casei

Fiecare locuință miroase într-un anume fel, iar acest lucru rămâne multă vreme în amintirea oamenilor. Parfumul este de neuitat, plin de amintiri plăcute, de relaxare și nostalgie, așa că mulți îl simt adânc înrădăcinat în suflet. Unii nu acordă importanță acestui miros specific, care îmbie sau, din contră, respinge, însă, există persoane care au înțeles că parfumul casei își pune amprenta inclusiv asupra invitaților care le trec pragul și care rămân cu plăcere, bucurându-se de amprenta olfactivă. 

În articolul de mai jos, vei descoperi de ce parfumul este amprenta oricărei case elegante, de lux, dar și câteva tipuri de parfumuri pe care le poți folosi dacă dorești să-ți personalizezi interiorul locuinței. De asemenea, vei afla câteva răspunsuri la întrebări frecvente despre acest subiect.

Parfumul – amprenta unei case elegante

Parfumul casei

Parfumul învăluie musafirii sau membrii familiei de la primul pas pe care îl fac în interiorul locuinței, creează bună dispoziție și oferă chiar sentimentul de siguranță. Dacă în casele modeste nu se pune mare accent pe mirosul plăcut din interior, oamenii simpli considerând că este suficient să deschidă fereastra și să lase aerul curat să pătrundă pentru a împrospăta, în vilele sau apartamentele elegante, luxoase, cu personalitate, parfumul delicat, plin de arome îmbietoare, transformă totul într-un spațiu deosebit, chic, cu pretenții aristocratice. 

Iată care este importanța prezenței parfumului într-o locuință:

  • Creează o atmosferă caldă și foarte primitoare;
  • Demonstrează clasa, stilul, eleganța gazdelor;
  • Invită proprietarii să se întoarcă nerăbdători acasă;
  • Oferă un miros de proaspăt și curat;
  • Poate să transforme interiorul într-un cămin cu personalitate, foarte primitor.

Astfel, dintr-o casă elegantă nu pot lipsi câteva elemente fără de care mirosul plăcut nu ar putea să existe:

Parfumul casei

Tipuri de parfumuri care oferă personalitate unei case

Aromele prezente într-un spațiu elegant trebuie să fie în ton cu personalitatea proprietarilor, cu amenajarea interiorului, dar și cu tipul de atmosferă pe care și-o doresc aceștia. Secretul unui ambient primitor stă în parfumul folosit, așa că este bine să se cunoască înainte tipurile de esențe ce pot fi utilizate pentru a lua cea mai bună decizie în acest sens. Astfel, pot fi alese următoarele tipuri de elemente:

Parfumul casei
  • Uleiurile esențiale sunt ideale, pentru că au acțiune terapeutică. Într-adevăr, ele trebuie utilizate cu multă grijă, mai ales dacă există în preajmă femei gravide sau persoane cu diferite alergii. Sunt difuzate cu ajutorul unor aparate electrice sau cu lampa de aromaterapie, care răspândește mai discret parfumul. Uleiurile esențiale dezinfectează, alungă orice miros neplăcut și sunt bine tolerate de oameni;
  • Potpuriurile arată foarte bine pentru că au o latură decorativă. Amestecurile din diferite plante aromatice se așează în vase speciale, având o gamă largă de design din care se poate alege modelul preferat;
  • Săculețul cu diferite plante frumos mirositoare se poate utiliza pentru a împrospăta mirosul hainelor din dulapuri;
  • Lumânările parfumate sunt la fel de iubite. În culori variate și decorate cu flori uscate, pietricele sau scoici, lumânările parfumate oferă o mireasmă subtilă, difuzată treptat în cameră;
  • Bețișoarele cu diferite esențe se folosesc foarte des, dar, din păcate, nu durează mult. Sunt ideale pentru un moment de relaxare, atunci când se practică yoga sau când este nevoie de ceva rapid pentru a împrospăta mirosul casei;
  • Un alt tip de miros frumos ce poate fi utilizat într-o casă cu stil este cel produs de spray-uri. Există numeroase variante, de foarte bună calitate, care pot fi utilizate nu numai în aerul din încăpere, ci și pe diferite elemente de decor din încăpere.
Parfumul casei

În funcție de sezon sau de felul în care se simte proprietarul, se poate jongla cu diferite arome sau esențe, cum ar fi cele fructate, orientale, florale, Provence, clasice, antitabac etc. Uneori, se dorește o atmosferă relaxantă, jucăușă sau extravagantă, alteori, una fresh, care să emane energie din plin și un tonus de invidiat. Persoanele care vor să se învăluie într-o atmosferă senzuală ar putea folosi parfumurile orientale, care sunt condimentate și dulci. 

Sfatul specialiștilor este ca fiecare cameră să fie înmiresmată în funcție de scopul ei, să nu se meargă neapărat pe ideea unei arome unice în întreaga casă.

  • Pe holul de la intrare ar trebui folosit ceva floral, un amestec de trandafiri și iasomie, care aduce din start eleganță interiorului;
  • În dormitor, levănțica trebuie să se simtă în note subtile sau intense, după preferințe, pentru că imprimă relaxarea și confortul;
  • În bucătărie, se poate utiliza aroma de lămâie sau de mentă, imediat după ce încăperea a fost aerisită foarte bine;
  • În baie, este nevoie de parfumuri care înviorează camera, iar aromele fructate sunt perfecte în acest sens.
Parfumul casei

În concluzie, parfumul unei case este esențial pentru familie, dar și pentru invitații care vor trece pragul cu ocazia unor evenimente. Aromele plăcute sunt un motiv în plus pentru a petrece clipe plăcute aici și vor rămâne permanent în memoria copiilor, ca parfumurile copilăriei, care amintesc atât de plăcut de părinți și de casă.

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre parfumul pentru casă

De ce este important parfumul în casă?

Parfumul creează atmosfera caldă și primitoare, aduce un plus de stil și eleganță în interior și transformă totul într-un cămin cu personalitate.

Ce parfumuri naturale pentru casă sunt cele mai folosite?

Parfumurile cu arome de citrice sau florale sunt cele mai folosite, pentru că aduc un aer de prospețime în camere.

Cum poți schimba mirosul din casă?

Câteva elemente sunt important de folosit pentru a aduce parfumul necesar în interior: lumânările parfumate, difuzoarele, spray-urile, potpuriurile, săculeții cu plante aromate, uleiurile esențiale, parfumurile pentru difuzoare etc.