Prepararea cafelei – obținerea celei mai bune arome, prin diferite metode de realizare

Prepararea cafelei

Cafeaua are nenumărate proprietăți benefice pentru organism, atunci când este consumată cu moderație. Multe persoane o preferă față de ceaiuri, pentru că are o savoare aparte. 

Prepararea acesteia se poate realiza în diferite moduri, iar fiecare băutură obținută are caracteristici proprii, care oferă o aromă specială. Dacă dorești să te bucuri de beneficiile cafelei și să ai în același timp o experiență plăcută la nivel olfactiv și gustativ, este nevoie să urmezi câțiva pași, pentru a avea cele mai bune rezultate. În rândurile de mai jos, poți afla cum se face cea mai bună cafea, folosind mai multe tipuri de metode.

Cum se prepară cafeaua la ibric, pentru a avea parte de cel mai bun gust?

Fierberea în ibric rămâne una dintre cele mai populare tehnici de preparare a cafelei, pentru că presupune un grad ridicat de implicare în procesul de realizare. Băutura obținută astfel are un gust aparte.

Pentru a obține cea mai delicioasă cafea la ibric, pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt următorii:

  • macină boabele de cafea;
  • toarnă apa în ibric, împreună cu zahărul (opțional);
  • ia ibricul de pe foc, după ce apa a fiert;
  • adaugă cafea măcinată, câte o linguriță pentru fiecare ceașcă;
  • pune ibricul înapoi pe foc, la putere cât mai mică;
  • îndepărtează de pe foc cafeaua, înainte de a începe să fiarbă din nou, când se formează bule de dimensiuni mari la suprafața lichidului;
  • repetă ultimul pas, pentru o textură mai groasă (opțional);
  • toarnă caimacul în fiecare ceașcă cu o linguriță și apoi cafeaua, încet;
  • lasă cafeaua să se răcească câteva minute, înainte de a o consuma.

Pentru cele mai bune rezultate, sunt importante ustensilele și accesoriile pentru cafea pe care le utilizezi. Iată de ce ai nevoie:

Un ibric de calitate

Un element esențial este, desigur, ibricul. Alege unul potrivit pentru necesitățile tale, pentru a putea prepara cantitatea de cafea dorită la o singură fierbere. Ibricele Karl Weis au mai multe dimensiuni, sunt versatile și se remarcă prin design-ul clasic din inox, simplu și elegant.

O râșniță manuală eficientă

Cafeaua este mai delicioasă când o prepari folosind boabe de-abia măcinate. Pentru a obține o pulbere fină, un aparat de bucătărie necesar este râșnița ceramică Karl Weis de înaltă calitate, cu mâner pliabil. Aceasta are un aspect atrăgător din inox, care se armonizează cu design-ul oricărei bucătării.

Prepararea cafelei
Detalii aici

Lingurițe pentru măsurarea corectă a cantității de cafea
Este recomandat ca măsurarea cantității de cafea să se facă folosind o ustensilă special destinată acestui procedeu. LingurițeleVilleroy & Boch au o mulțime de design-uri ale mânerului simplu, ornat sau curbat, potrivite pentru a transforma prepararea cafelei într-o experiență cu adevărat specială.

Metode de preparare a cafelei la cafetieră sau espressor, pentru o experiență de calitate

Cafetierele și espressoarele sunt soluții moderne la îndemână, pentru a obține cafea cu un gust și o textură așa cum îți dorești, fără efort. Iată ce trebuie să știi despre prepararea folosind aceste aparate electrocasnice mici.

Cum se prepară o cafea la cafetieră?

În cazul preparării la cafetieră, o opțiune de luat în considerare este folosirea filtrelor de hârtie. Folosindu-le, te poți aștepta la un gust dulce, complex, dar nu foarte pronunțat și intens! Pentru o aromă delicată, apelează la cafetierele Bosch cu funcții complexe de utilizare, care funcționează pe baza acestui tip de filtru. Cantitatea de cafea este asemănătoare ca în cazul preparării la ibric – o linguriță de 4 grame, pentru fiecare 200-250 ml de apă.

Prepararea cafelei la espressor

Espressorul îți permite să experimentezi cu diferite tipuri de preparate, pentru o experiență inedită de savurare. Nu trebuie decât să introduci cafeaua și să selectezi opțiunile dorite, pentru a avea cafeaua perfectă, indiferent de ocazie.

Espressoarele Bosch se caracterizează prin calitatea materialelor, diferitele avantaje precum râșnița ceramică inclusă, funcția one-touch pentru selectarea ușoară a tipului de băutură pe bază de cafea dorit (de exemplu Latte Macchiato sau Cappuccino), precum și funcția suplimentară de realizare a spumei de lapte.

Pentru a avea o experiență cât mai interesantă atunci când savurezi băutura preparată la espressor, ia în considerare și opțiuni de servire a cafelei elegante, precum ceștile și vasele cu design simplu sau floral Villeroy & Boch.

Pentru prepararea reușită a cafelei, pentru a începe dimineți pline de optimism sau pentru a servi invitații, există metode de a obține cele mai bune rezultate. Indiferent dacă preferi fierberea în ibric, la cafetieră sau espressor, creează o aromă delicioasă, care te umple de energie.

Sursă foto: Sensodays.ro, Shutterstock.com.

Întrebări și răspunsuri despre prepararea cafelei

Ce pași trebuie să urmez pentru a prepara cafea la ibric?

Pentru a prepara cafea la ibric, mai întâi fierbe apa, după care ia vasul de pe foc și pune cafeaua (o linguriță pentru 250 ml apă). Pune amestecul la fiert, la foc mic și ia ibricul de pe foc înainte ca lichidul să înceapă să fiarbă. E nevoie doar să se formeze la suprafață bule mari. Pentru o textură mai groasă, repetă procesul. După ce ai terminat, pune caimac cu lingurița în fiecare ceașcă și toarnă încet cafeaua.

De ce am nevoie pentru prepararea cafelei?

Pentru prepararea cafelei, indiferent că folosești un ibric sau o cafetieră, ai nevoie de o râșniță manuală care să te ajute să obții textura potrivită a pulberii necesare pentru crearea unei băuturi gustoase. De asemenea, este recomandat să folosești lingurițe pentru măsurarea corectă a cantității de cafea pe care o pui în vas sau în filtru. E importantă și alegerea ibricului, acesta trebuie să fie din inox de calitate și suficient de mare pentru a obține cantitatea dorită.

Să aleg o cafetieră sau espressor?

Prepararea cafelei la cafetieră sau espressor are avantajul că este rapidă și la îndemână. Poți să desfășori alte activități, în timp ce aparatul realizează băutura în locul tău. Dacă îți place varianta simplă de cafea, o cafetieră este suficientă. Dacă dorești să experimentezi diferite tipuri de preparate, precum Espresso, Latte Macchiato sau Cappuccino, optează pentru un espressor cu funcții avansate, pentru o experiență inedită.