Tipuri de gresie: Cum alegi cea mai bună gresie pentru a obține un finisaj DE LUX în locuința ta?

Gresie pentru un finisaj de lux

Îți dorești ca locuința ta să fie amenajată cu stil, iar materialele alese să fie de cea mai bună calitate, rezistente în timp și cu aspect deosebit? Ei bine, tot ce ai nevoie să știi pentru a putea face cea mai bună alegere este chiar aici! Iată ce ți-ar putea fi de ajutor:

Tipuri de gresie

Până și gresia este de mai multe tipuri și este foarte important să le cunosti si să le identifici corect în momentul achiziționării. În funcție de procesul de coacere, de modul de tăiere și de model, unele tipuri de gresie se vor potrivi mai bine pentru bucătărie, precum este gresia porțelanată, altele pentru baie, precum gresia glazurată, iar altele pentru terasă și așa mai departe. Pentru a face cea mai bună alegere, întâi trebuie să știi că există următoarele tipuri de gresii:

Gresia porțelanată

Procedeul prin care este obținută gresia porțelanată este unul relativ complex. Materialul obținut din nisip cimentat sau chiar rocă este supus vitrifierii, însemnând că este topit după care este solidificat și capătă, astfel, un aspect neted care seamănă cu porțelanul sau chiar cu marmura. Acest tip de gresie poate avea mai multe finisaje, printre care și mat sau lucios. 

Pentru un living ca în reviste, cea mai căutată este gresia porțelanată cu aspect de parchet, ca în imaginea de mai jos:

Gresie pentru un finisaj de lux
Detalii aici

Există mai multe modele de gresie porțelanată pe piață, fiecare fiind creat după anumite cerințe artistice sau de design interior și se potrivesc unor anumite finisaje. Dacă îți dorești un finisaj de lux, gresia porțelanată este cea mai indicată și are numeroase avantaje. Printre acestea se numără durabilitatea crescută, calitatea superioară, o foarte bună rezistență la șocuri și temperaturi extreme, impermeabilitate și nu numai. 

Poate fi folosită îndeosebi în momentul în care se dorește instalarea unor sisteme de încălzire în pardoseală, iar un bonus îl reprezintă faptul că își păstrează strălucirea și luciul natural în timp. 

Dacă ești în căutarea gresiei ideale pentru baie sau pentru bucătărie, iată un design de gresie porțelanată care atrage toate privirile cu eleganța și rafinamentul de care dă dovadă:

Gresie pentru un finisaj de lux
Detalii aici

Gresia glazurată

Obținerea gresiei simple, smălțuite sau glazurate, cum mai este numită se face prin două procese de coacere sau de ardere în urma cărora una dintre fețele gresiei, respectiv cea superioară capătă un aspect glazurat, mai lucios. Acest tip de gresie este potrivit pentru băi, deoarece se curăță ușor, iar rezistența la alunecare fi de R9 sau R10, adică medie sau ridicată.

Cum îți dai seama dacă tipul de gresie pe care il doresti este de calitate superioară

Odată ce cunoști materialul și știi cum să deosebești tipurile de gresii, trebuie să poți face diferența dintre o gresie de calitate superioară și una de proastă calitate. Pentru finisaje de lux, moderne, este necesar să ai gresie de cea mai bună calitate, realizată din materiale premium, care să reziste în timp. 

Altfel, vei fi nevoit ca o dată la câțiva ani să înlocuiești gresia din locuință cu una de calitate mai bună, dacă nu ai făcut cea mai bună alegere, iar procesul de înlocuire este unul migălos și complicat. Mai presus de toate, niciunul dintre vecinii tăi nu va fi bucuros atunci când vei face renovări periodice. Toată lumea știe cât de gălăgios este să schimbi gresia.

Prin urmare, o gresie de calitate premium se deosebește prin: 

  • rezistența la alunecare (R)
  • gradul de impermeabilitate
  • precizia dimensiunilor și a tăierii
  • rezistența la șocuri 
  • rezistența la uzură (PEI)

Cum alegi tipul de gresie potrivit

Pentru a face cea mai bună alegere pentru locuința ta, faptul că știi cum să recunoști gresia de înaltă calitate este factorul de bază, la care se adaugă modelul și culoarea. Aceste două caracteristici sunt deosebit de importante pentru placări și pardoseli, deoarece un finisaj de lux nu înseamnă numai materiale premium, ci și bun gust în materie de design interior. 

Printre modelele de gresie existente pe piață se numără gresia mată, rectificată, colorată, gresia de tip parchet sau gresia cu textură în relief.

Astfel, în funcție de aspectul camerei în care urmează să fie montată gresia, aceasta trebuie să aibă un model bine ales și o culoare care să se potrivească cu restul detaliilor. De mare ajutor îți vor fi următoarele poze, deoarece acestea îți arată ce model sau culoare de gresie ar arăta cel mai bine cu diverse stiluri de amenajare a locuinței.

Specialiștii au mereu cea mai bine formată opinie. Astfel, pentru a îți acorda o mână de ajutor în alegerea gresiei pentru locuința ta, apelează cu încredere la specialiștii echipei Sensodays, care îți vor oferi toate detaliile pe care dorești să le cunoșți despre  tipuri de gresie de calitate premium, pentru finisaje de lux

Cu peste 15 ani de experiență în domeniu, o gamă variată care cuprinde peste 100 de branduri de lux, o logistică impecabilă, consultanță de specialitate și furnizori permanent audiați, Sensodays garantează servicii de calitate premium, unde fiecare detaliu este analizat în mod amănunțit. 

Când vrei să ai parte de servicii de calitate net superioară, când vrei să știi că cineva chiar te ascultă, te înțelege, observă ce îți dorești și te îndrumă spre cel mai bun produs care să se potrivească perfect nevoilor tale, aceasta este echipa pe care trebuie să o contactezi.

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

Răspunsuri și întrebări frecvente despre tipurile de gresie

Vrei să știi răspunsurile la cele mai frecvente întrebări referitoare la alegerea gresiei ideale? Iată câteva dintre acestea!

Este mai bună gresia porțelanată decât cea simplă?

Gresia porțelanată are mai multe avantaje decât cea simplă, glazurată. Printre acestea se numără o mai bună rezistență în timp, faptul că poate fi folosită în cazul în care se dorește instalarea unor sisteme de încălzire în pardoseală și are o foarte bună rezistență la șocuri și la temperaturi extreme, ceea ce o face potrivită chiar și pentru terase sau exterior.

Cum aleg gresia cea mai potrivită?

În alegerea gresiei potrivite pentru un anumit spațiu al locuinței, indiferent care este acesta, se ține cont de mai mulți factori, printre care se numără: rezistența la alunecare care trebuie să fie mai mare în cazul băilor sau al bucătăriilor, gradul de impermeabilitate, precizia dimensiunilor și a tăierii, rezistența la șocuri, mai ales în exterior și rezistența la uzură.

Cum știu care este dimensiunea potrivită pentru gresie?

Există dimensiuni standard de fabricare a gresiei precum 60 cm x 60 cm sau 45,7 cm x 45,7 cm. De asemenea, măsurătorile pot fi făcute la comandă, iar gresia va fi tăiată după dimensiunile alese. Trebuie ținut cont și de faptul că la montare vor exista rosturi între plăcile de gresie, care au la rândul lor între 0,5 cm și 1 cm.