Vase de ceramică pentru cuptor – opțiuni pentru a găti sănătos preparate obținute prin coacere

Vase de ceramică pentru cuptor

Preparatele la cuptor sunt benefice pentru o alimentație sănătoasă, au o savoare aparte și se caracterizează prin diversitatea opțiunilor avute la dispoziție. Atât pentru felurile principale, cât și pentru desert, poți experimenta cât mai mult, realizând diferite rețete creative.

Pentru a le prepara cu succes, vasele ceramice sunt o opțiune bună. Acestea au proprietăți speciale de coacere și un aspect plăcut, ceea ce le face potrivite și pentru servirea elegantă a mesei. În continuare, poți afla mai multe detalii despre vasele din ceramică pentru cuptor, potrivite pentru pregătirea preparatelor dulci sau sărate.

Vase ceramice pentru cuptor: pregătirea felurilor principale

Pentru a realiza felurile principale de mâncare destinate consumului zilnic sau ocaziilor speciale, coacerea în cuptor în vase ceramice este o opțiune la îndemână. Chiar dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru gătit, această opțiune este avantajoasă, mai ales luând în considerare aroma deosebită șii avantajele pentru sănătate. 

Vasele Villeroy & Boch cu design simplu, din ceramică albă, se pretează bine, din punct de vedere al aspectului, pentru orice ocazie. Simplitatea design-ului face ca nuanțele ingredientelor și plating-ul să fie bine puse în valoare. Acestea au mai multe dimensiuni și adâncimi, pentru a varia cu ușurință rețetele, precum și diferite forme, pentru a obține înfățișarea dorită a preparatelor.

În afară de un vas universal, potrivit pentru orice fel de mâncare, poți alege și tăvi Villeroy & Boch special destinate coacerii de paste, realizate din porțelan premium. Capacul acestora poate fi folosit și ca platou de servire, pentru a avea versatilitate în toate planurile tale culinare.

Folosirea vaselor din ceramică pentru deserturi

Vasele ceramice se pretează și pentru realizarea de deserturi savuroase. Pentru astfel de preparate, ai la dispoziție forme special destinate creării de tarte, brioșe și guguluf.

Formele ceramice pentru brioșe Villeroy & Boch sunt realizate din porțelan premium, ceea ce face ca funcționalitatea să se îmbine armonios cu design-ul plăcut. Forma simplă, la granița dintre clasic și modern, este elegantă, dar nu copleșește aspectul preparatelor, care rămân astfel în prim-plan.

Vasele pentru tarte se caracterizează prin aceleași trăsături. Forma clasică specifică acestui tip de desert este modelată în porțelanul alb de înaltă calitate, în care pot fi obținute deserturi de mai multe dimensiuni, cu orice ingrediente.

O altă opțiune sunt vasele din ceramică pentru guguluf, cu partea interioară detașabilă, care poate fi folosită și pentru măsurarea cantităților din rețete.

Pentru realizarea altor preparate dulci se poate apela, de asemenea, la tăvile rectangulare sau rotunde Villeroy & Boch, folosite și pentru felurile de mâncare sărate. Capacele care le însoțesc pot fi utilizate cu ușurință și pentru servirea mesei.

Pentru a obține un aspect inedit, apelează la vasele ceramice cu modele inspirate din bogăția naturii. Imprimeurile detaliate de calitate care înfățișează flori și fructe sunt ideale pentru a îmbogăți atmosfera senină din timpul gustării desertului.

În vasele ceramice pot fi pregătite nenumărate tipuri de preparate, pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Acestea sunt potrivite atât pentru felurile principale, cât și pentru deserturi. Ele se integrează armonios în ansamblul mesei, fie că preferi obiecte de veselă monocrome elegante sau cu elemente decorative de inspirație vegetală.

Sursă foto: Sensodays.ro, Shutterstock.com.

Întrebări și răspunsuri despre vasele de ceramică pentru cuptor

Ce vase ceramice să aleg pentru preparate sărate la cuptor?

Pentru preparatele de la felurile principale, alege vase ceramice cu design simplu, din materiale de calitate, pentru a accentua aranjarea și culorile ingredientelor. Acestea trebuie să aibă dimensiuni cât mai variate, pentru a pregăti cantitatea necesară. De asemenea, adâncimea este importantă, pentru că unele preparate necesită mai mult spațiu pe verticală.

Ce vase ceramice să aleg pentru deserturi?

Pentru deserturi, poți alege tăvi pentru tarte de diferite mărimi, forme pentru brioșe sau pentru guguluf. Suprafața ceramică asigură coacerea uniformă a preparatelor dulci. Alege vase cu design simplu din porțelan, pentru ca aspectul prăjiturilor să iasă în evidență. De asemenea, poți folosi și vase universale, destinate și pregătirii felurilor de mâncare principale pentru alte tipuri de rețete, care nu necesită forme speciale.

Ce formă trebuie să aibă vasele de ceramică pentru cuptor?

Vasele ceramice pentru cuptor sunt de formă rectangulară sau rotundă. Alege acest detaliu în funcție de aspectul pe care dorești să-l aibă preparatele, dar și de necesitățile rețetei. Unele feluri de mâncare se gătesc mai bine într-un anumit tip de tavă, de aceea este indicat să ai la îndemână cât mai multe modele, atât cu design simplu alb, cât și ornat, cu imprimeuri vegetale.