Aranjarea florilor în casă – Cum putem îmbrăca floral fiecare încăpere a locuinței într-un mod suav și rafinat + 35 de idei de inspirație

Aranjarea florilor în casă

Florile înseamnă viață și bucuria de a fi. Ce om atunci când vede o floare refuză să zâmbească? Acestea au o profundă influență psihologică asupra noastră, de aceea aranjarea florilor în casă trebuie să fie o constantă. De altfel, s-a demonstrat în nenumărate rânduri că mirosul florilor proaspete stimulează buna dispoziție și creativitatea. Dacă dorești să stârnești amintiri vii decorează casa cu flori cunoscute deja pe care mintea ta le asociază cu trăiri pline și solare. Așadar: cum să aranjezi florile în casă pentru o ambianță plăcută și rafinată?

Aranjarea florilor în casă

Amenajarea florilor în casă în funcție de încăpere

Cele mai nimerite locuri pentru a poziționa florile în casă sunt zonele în care îți vei petrece cea mai mare parte a timpului și unde le poți „savura” pe deplin. De aceea, ia în considerare următoarele aspecte:

  • amenajarea florilor în sufragerie este indiscutabilă. Acesta este spațiul în care ne petrecem cel mai mult timp, astfel este important să creăm o atmosferă deschisă și veselă. Se știe deja că florile pot ameliora stresul, reduc zgomotul, purifică aerul și bucură spiritul. De aceea, este esențial să alegi florile și plantele potrivite pentru camera de zi. Aici trebuie să ai în vedere amplasarea strategică în două puncte de referință. Primul dintre ele se referă la masa de cafea pe care poți amenaja un colț floral constituit dintr-o tavă argintată peste care adaugi o vază Villeroy & Boch, brand recunoscut în întreaga lume pentru calitatea produselor și linia distinsă a modelelor produse. Adaugă un suport de lumânări din aceeași gamă pentru un plus de delicatețe.
Aranjarea florilor în casă
Detalii aici
  • Al doilea punct pe care să-l amenajezi cu flori în living este zona de dining. Aici poți să-ți ascuți creativitatea și să o exersezi fără oprire deoarece aranjamentele florale pe care să le creezi chiar tu în diverse forme, mai mici sau mai mari sunt bine venite. Explorează diversitatea florilor de sezon și tendințele în amenajare din timpul sărbătorilor sau  mai bine, alege o temă în funcție de anotimp și decorează
  • amenajarea florilor în baie, de ce nu? Din păcate, baia nu primește atenția cuvenită din punct de vedere al decorurilor, fiind în general destul de închisă. Totuși, pentru a corecta acest defect încăperea poate să devină o oază de lumină și culoare. Datorită caracteristicilor generale ale majorității toaletelor, trebuie să fim foarte atenți în alegerea plantelor și florilor care tolerează lumina scăzută și umiditatea ridicată. Acesta este motivul pentru care unii specialiști în design floral recomandă aranjamentele din flori de mătase pentru a oferi băii lux și opulență. Folosește boluri decorative Zwiesel fabricate manual din seria Diamond care invocă eleganța datorită stilului estetic delicat, dar și puternic.
  • dormitorul este locul în care te relaxezi și să scapi de stresul de peste zi, conectându-te la partenerul tău. Este locul în care ești tu, cel autentic și care renunță la măștile sociale. Pentru aranjarea florilor în dormitor ia în considerare decorul din cameră, schemele de culori folosită, cantitatea de lumină naturală și starea de spirit generală pe care dorești să o emani la fiecare început de zi. Astfel, poți să-ți dai seama de suprafețele disponibile și de câte aranjamente dorești să decorezi. De asemenea, florile pot ajuta la crearea unei atmosfere senzuale. De altfel, notele de culori roșii, vișinii sau burgundii, într-un decor alb și somptuos invită la bucurie și plăcere.

Idei de amenajare a florilor în casă pentru a crea un cadru stimulativ și vesel

Pentru a crea un cadru stimulativ și vesel, ia în considerare roata culorilor. În acest mod îți vei da seama  cum să amenajezi florile în casă din punct de vedere cromatic. De altfel, poți să decorezi la fel ca un florist, mai ales dacă ții cont de ideile de amenajare cu flori în casă pe care le-am pregătit:

  • folosește o vază lungă din porțelan alb pur de la Villeroy & Boch pentru a crea un decor tineresc și simplu. Adaugă ramuri de cireș alb înflorit și complimentează-le frumusețea cu ajutorul hortensiilor albastre care vor face un joc dimensional perfect. Inserează câteva narcise galbene pentru un contrast îndrăzneț și montează aranjamentul pe masa de dining din sufragerie
  • cu ajutorul unei vaze transparente marcată cu motive grafice aurii marca LSA care se distinge prin prețiozitate și lux poți să creezi o decorațiune cu flori inedită. Taie o portocală și o lămâie în felii subțiri și egale și pune-le pe fundul vazei. Pentru a crea densitate adaugă ramuri de eucalipt, ferigă și iederă bogată, iar apoi strecoară anemone, bujori în culorile preferate și trandafiri
  • dacă dorești să fii originală, ideea de amenajare cu flori a unui vas de servire cafea sau ceai va fi cu siguranță atracția principală a casei. Adaugă flori de sezon de o singură culoare pentru a pune în evidență delicatețea vasului.

În concluzie, imaginație este amplu folosită când vine vorba de flori. Ideile de amenajare interioară cu plante și flori sunt infinite, ai nevoie doar de puțină inspirație și încredere în gustul propriu.

Sursă foto: Shutterstock.com, sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri privind aranjarea florilor în casă

Care sunt beneficiile florilor și plantelor proaspete în locuință?

Știm deja că florile ameliorează depresia și oferă o stare de bine privitorului. Beneficiile asupra psihicului presupune liniștirea stărilor anxioase, deschiderea spre gânduri pozitive și inspirație pentru a crea. Florile proaspete puse intr-o vază oferă fericire, de aceea sunt atât de importante în locul unde trăim.

Cum să alegi florile în funcție de camerele din locuință?

Adevărul este că nu există regulă prestabilită când vine vorba de alegerile în materie de flori. În schimb, încearcă să aduci în casa ta flori de sezon care încarcă din magia anotimpul în care te afli, amplificând starea de bine și frumos. Decorează conform dorințelor tale și încearcă să construiești chiar tu aranjamentele florale. Cumpără vaze de diferite forme și înălțimi. De exemplu, vazele lungi și înalte sunt potrivite pentru hol sau trecerile dintre camere, iar vazele mici pot adăposti buchețele gingase de flori de primăvară sau de câmp. Cutiile florale în care adaugi un burete umed și decorezi conform imaginației florile alese sau bulbii de plante. Acestea fuzionează perfect în living pe masa de dining sau pe măsuța de cafea fiind reperul central care ia ochii oricărei persoane care intră în casa ta.