Baie relaxantă – cum să-ți transformi baia într-un spațiu destinat relaxării?

Baie relaxantă - cum să-ți transformi baia într-un spațiu destinat relaxării?

Designul de interior de calitate nu este doar despre artă și frumos, este despre stare, despre a fi și a exista într-un loc care vorbește pentru tine. Dintotdeauna, omul și-a dorit să îmbunătățească imaginea locuinței și, implicit, a mediului în care trăiește. Ca generator de viață, spațiul casei tale trebuie să-ți dea cel puțin aceeași stare de spirit pe care o ai după o vacanță, și poate să ți-o dea, dacă accentul pe detalii și calitate se concentrează mai mult în jurul unei zone importante din casă – baia.

Baie relaxantă la tine acasă – ce i se potrivește unei băi relaxante?

Baie relaxantă - cum să-ți transformi baia într-un spațiu destinat relaxării?

O baie relaxantă nu se încadrează într-un stil anume, dar ține cont, însă, de câteva aspecte importante, care stabilesc armonia și unitatea în ansamblu. Unul dintre ele este legat de calitate – calitatea mobilierului, calitatea obiectelor sanitare, dar și a decorațiunilor, care completează armonios un design de lux, indiferent de stilul predominant ales. Relaxare, plăcere și inovație sunt trei cuvinte care definesc produsele Ideal Standard – o gamă completă de obiecte sanitare din ceramică, robinete și sisteme de duș, baie și wellness, mobilier pentru baie și accesorii, menită să aducă era digitală în baie, într-un spațiu destinat relaxării absolute. Peste 100 de ani de dezvoltare și designeri cunoscuți pe întreg Pământul, pentru a aduce armonia și stilul în orice spațiu din baie.

Cada

Cada este centrul unei băi relaxante. O cadă aflată în mijlocul camerei, o fereastră imensă și o lumină difuză întruchipează imaginea vieții și a plăcerii. O cadă freestanding, cu un design contemporan clasic, care urmărește funcționalitatea prin formă și este de neegalat în calitate, este nelipsită din designul unei băi luxuriant de relaxante. La fel de importantă este și bateria pentru cadă, un accent și o pată de culoare, în același timp, care poate atrage ușor atenția asupra stilului predominant. Ambele sunt parte din colecțiile Ideal Standard.

Lavoarul

La fel de important în crearea ambientului este lavoarul, completat de bateria pentru lavoar. Aflat în același ton cu cada, lavoarul trebuie să păstreze și aceleași calități – un design unic, elegant, o culoare bine aleasă și un material premium, care să garanteze cât mai multe zile de liniște. Lavoarele și bateriile pentru baie Ideal Standard îndeplinesc toate aceste condiții și chiar una în plus – sunt la curent cu cele mai noi tehnologii.

Detalii aici

Mobilierul

Elegant, discret, cald și realizat din cele mai bune materiale, mobilierul este cel care dictează stilul și starea de bine într-o baie relaxantă. Cel mai bine îi poate fi observat efectul în stilul rustic, acolo unde accentele puternice de lemn și viață te duc tot mai aproape de natură, de starea pe care ea ți-o oferă. Culorile calde, în contrast cu răceala finisajelor, îmbie la relaxare și calm. Brandul Villeroy&Boch reflectă prin produsele sale atât frumusețea naturii, cât și designul urban, transformând baia într-un sanctuar personal de liniște, întreținere și menținere a stării de bine.

Detalii aici

Corpurile de iluminat

Lumina într-o baie relaxantă trebuie să fie mai mult o lumină ambientală, decât una generală, care să obosească. Un singur corp de iluminat poate fi de ajuns să-ți ofere suficientă cât să-ți poți desfășura activitățile și mai mult decât ți-ar fi necesar pentru o baie lungă în cadă. Definite de culoare, transparență și forme unice, corpurile de iluminat Kartell sunt exact ceea ce îți lipsește dintr-o baie relaxantă – acel ceva care să aducă atmosfera și să-ți stimuleze simțurile.

O baie relaxantă după o zi lungă – ce nu trebuie să-ți lipsească pentru băi relaxante la tine acasă?

Eficiența unui design de calitate se vede cel mai bine atunci când vine momentul pentru băi lungi de relaxare, chiar la tine acasă. Până acolo, însă, mai ai de făcut mici completări. Mici, dar care pot face diferența între casă și acasă. Ele sunt decorațiunile. Începând de la prosoapele de baie, lumânări parfumate și suporturi pentru lumânări, plante și vaze pentru flori, tablouri, oglinzi, și terminând cu suporturi pentru prosoape inedite, sub forma unor scări vechi ori coșuri din paie, perfect integrate într-un stil rustic. Toate aduc o notă personală designului și îl transformă într-un spațiu perfect pentru relaxare. 

Tot ce ești tu și ce însemni se vede în detalii și în produsele pe care le alegi. Poate un obiect decorativ te leagă de o amintire plăcută ori de o persoană dragă, poate e ceva din baie ce te ajută să te simți mai bine, dar orice ar fi, este cu siguranță legat de tine. Și ce este legat de tine, înseamnă doar stare de bine. Au înțeles acest lucru și brandurile mari, cum sunt Descamps, Tommy Hilfiger (Home), Kartell sau Missoni Home, care aduc în baia ta emoție, relaxare și culoare, în același timp cu o calitate de necontestat, în tot ceea ce ține de decorațiuni pentru baie. 

Așa cum spuneam la început, o baie relaxantă este mai mult decât despre design și frumos, este despre stare și despre tot ce însemni tu. Ție îți revine datoria să-l faci să fie locul preferat din casă!

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea unei băi relaxante

O baie relaxantă trebuie să aibă un stil de design anume?

O baie relaxantă este acea baie în care te simți bine, indiferent că urmezi un singur stil ori că există influențe din mai multe. Elementele care dau personalitate amenajării sunt cele care definesc și atmosfera relaxantă. Ține de tine să le alegi.

Ce cadă este mai potrivită pentru o baie relaxantă?

Marea majoritate a celor care își doresc o atmosferă relaxantă în baie aleg o cadă freestanding de calitate, care să fie în centrul atenției și să ofere, în același timp, aspectul băilor de lux de pe vremuri.

Ce decorațiuni sunt potrivite pentru o baie relaxantă?

Într-un decor relaxant pot fi întâlnite de la plante, oglinzi, covoare, lumânări și suporturi pentru lumânări, suporturi pentru prosoape creative, până la scaune, vaze și boluri decorative, chiar pahare pentru șampanie. Orice altceva îți induce o stare de bine poate fi integrat cu succes.

Sursa foto: shutterstock.com, sensodays.ro